UEFA o Partizanu trećeg oktobra

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA o Partizanu trećeg oktobra

Disciplinska komisija UEFA će o antisemitskom transparentu na utakmici Partizana i Totenhema raspravljati trećeg oktobra.

Evropska fudbalska unija će na tom sastanku raspravljati i o upadu navijača na teren i o upotrebi pirotehničkih sredstava i lasera.

Partizan i Totenhem su četvrtak u Beogradu bez golova završili utakmicu Prvog kola Grupe C u Ligi Evrope.

Tokom meča je na južnoj tribini razvijen antisemitski transparent zbog čega je UEFA >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrenula istragu protiv Partizana.

Transparent je izgledao kao logo britanske TV-serije "Mućke" (Only Fools and Horses), ali je umesto toga pisalo "Only Jews and Pussies". Navijači Partizana su tako na uvredljiv način aludirali na to što za Totenhem navijaju Jevreji.

Partizan je osudio ponašanje te grupe navijača i podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih lica.

Britanska organizacija "Kick it out", koja je bori protiv rasizma u fudbalu, pozvala je UEFA da jasno ukaže svim klubovima u Evropi da ovakvo ponašanje nije prihvatljivo.

"Izgleda da se takvi incidenti dešavaju samo u pojedinim zemljama, u pojedinim delovima Evrope, gde se to ne uzima za ozbiljno kao kod nas", rekao je Ričard Bejts, predstavnik organizacije "Kikt it out".

Većina britanskih medija danas piše o incidentu u Beogradu i svi do jednog podsećaju na slična ranija zbivanja u srpskom fudbalu.

Gardijan, Dejli Mejl i Telegraf, između ostalih, podsećaju da je Partizan izbačen iz Kupa Uefa 2007. godine zbog nereda navijača u Mostaru tokom meča protiv Zrinjskog, a spominju i incidente na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske, oktobra 2012. godine.

Transparent su osudili i predsednik Dragan Đurić i generalni sekretar Darko Grubor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.