UBEDLJIVO: Partizan srušio Zvezdu i zauzeo treće mesto na tabeli!

Izvor: Press, 01.Mar.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBEDLJIVO: Partizan srušio Zvezdu i zauzeo treće mesto na tabeli!

Partizan je uzvratio udarac najvećem rivalu. Posle dva poraza ove sezone, crno-beli su kao domaćini obedili Crvenu zvezdu sA 77:63 u 23. kolu Jadranske lige i sada ima realne šanse za osvajanje drugog mesta uoči plej-ofa.
Saša Pavlović odigrao je večeras najbolju partiju otkako je ponovo obukao dres crno-belih. U više navrata je pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << šta znači 10 godina igranja u NBA ligi. Kada se na to doda još jedna odlična partija Milana Mačvana, kao i Zvezdino lose šutersko veče, onda se dobija odgovor na pitanje kako je Partizan iz trećeg pokušaja ove sezone oborio na pleća velikog rivala. Pored toga, crno-beli su potpuno zaustavili Bobana Marjanovića u reketu, a proradio je na drugoj strani Nikola Milutinov.

 
Tamo gde je Zvezda bila najjača u ovoj sezoni, treća četvrtina, pripala je u celosti Partizanu. Crno-beli su “zategli” odbranu do krajnjih granica, što je odmah donelo rezultat. Napad se i dalje uglavnom zasnivao na poenima Pavlovića i Mačvana, ali se u ključnim trenucima priključio i Milenko Tepić, pa je Partizan došao do velikih 18 poena viška. 
Centralna figura na terenu u uvodnim minutima, bar kada je Partizan u pitanju bio jeSaša Pavlović koji je ubacio prvih osam poena crno-belih i bilo je evidentno da je veoma motivisano ušao u meč. Zvezda je utakmicu otvorila “trojkom” Jake Blažiča, ali je onda usledio serija promašaja sa iste distance. To je, inače, obeležilo igru crveno-belih u prvih 20 minuta.
Osvajač Kupa Radivoja Koraća u prvom poluvremenu šutnuo je čak 22 puta za tri, pogodio je u sedam navrata. Poređenja radi, u istom period imao je 15 pokušaja za dva poena. Ipak, i ovakva igra, u kojoj je na momente blistao Markus Vilijams, donela je Zvezdi prednost od šest poena (28:22). Vrlo dobru igru u timu Zvezde u ovom period pružio je i Čarls Dženkins.
Ekipi Partizana u većem delu prvog poluvremena nedostajali su poeni i dobra igraMilana Mačvana. To se, međutim, promenilo u završnici drugog perioda kada je krilni centar imao sjajnu solo-partituru I vratio prednost svojoj ekipi.
PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 77:63 (15:17, 23:16, 21:8, 18:22)
Hala: Pionir
Gledalaca: 6.000
Sudije: Sašo Pukl, Sreten Radović I Matej Boltauzer
PARTIZAN: Pavlović 19, Tepić 9, Kuzeloglu, Marinković 4, Dalo, Milutinov 13, Milosavljević 6, Mačvan 15, Đumić 5, Andrić, Milutinović, Bezbradica.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 14, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 5, Blažič 5, Kalinić, Marjanović 2, Kaplanović, Tejić 2, Dženkins 18, Jović, Cirbes.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.