U Partizanu nisu problem pare, nego uprava

Izvor: B92, 17.Jan.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Partizanu nisu problem pare, nego uprava"

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić smatra da se njegovom klubu ne može dogoditi problem sa UEFA koji je imao Partizan.

Crno-beli su dobili suspenziju zbog dugovanja, koju pokušavaju da ukinu pred Sudom za sportsku arbitražu, a Terzić smatra da problem nisu bile pare, nego administracija kluba iz Humske.

"Kod njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu problem bile finansije i njihov nedostatak. Već su imali potpisan reprogram, pa su ga raskinuli, pa potpisali novi. Znači nisu problem bile pare, već nepoznavanje propisa. Znam da to ne može da se dogodi našoj administraciji. Ja sam u klubu dve i po godine, prošao sam mnogo monitoringa i provera. Znam koliko naši ljudi u administraciji i finansijama obraćaju pažnju na svaki detalj, a mi smo klub koji je u mnogo većim finansijskim problemima nego Partizan. Obimnije materijale smo obrađivali i u eksel tabelama slali UEFA. Mi imamo u malom prstu kako funkcioniše sistem licenciranja, koje su naše obaveze, kako se popunjavaju tabele, i ne mogu da shvatim kako su sebi dozvolili takav propust u Partizanu. Greške su moguće, ali Partizan ima malo tih problema", rekao je Terzić u intervjuu za portal redstarbelgrade.info.

Jedan od fudbalera koji su obeležili jesenji deo sezone u Superligi je bio napadač Partizana Uroš Đurđević. On je letos pregovarao sa Crvenom zvezdom, a nedavno je izjavio da nije došao među crveno-bele jer ga nije želeo trener Miodrag Božović.

"Nije kriv Grof nego su krivi menadžeri koji su se umešali tu da imaju svoju zaradu. Znači nije kriv Grof za njegov nedolazak nego mnogo posrednika koji su počeli da love u mutnom i pokvarili su to. Iako imam dobro mišljenje o Đurđeviću mislim da takvih profila igrača ima mnogo. Ja jesam razgovarao sa Đurđevićem i jesam hteo da se dogovorim, međutim... Nije to baš ni tako bilo da sam se ja dogovorio sa njim, a da ga Grof nije hteo. Ne ide to baš tako pola-pola. Istina je negde između. Umešali su se tu i drugi ljudi, neki menadžeri. On tog dana nije imao menadžera pa su se posle umešali neki menadžeri i tražili pare za sebe itd. Prema tome komplikovanija je to priča nego što je predstavljeno u medijima "Terza se dogovorio sa Đurđevićem Grof je trebao da ga pozove, i nije ga pozvao". Nije to baš tako nego su se malo i promenili uslovi od tog momenta do momenta kada je on otišao u Partizan. Meni je žao što Đurđević nije došao jer znam da je zvezdaš i mislim da je dobar igrač. S druge strane, kad gledate ima i mnogo razloga da ga ne uzmemo. Bio je u Holandiji, pa nije prošao, pa ga dali u Palermo koji je imao opciju da ga zadrži. Kako to objašnjavate? Imali ga za džabe, ali ga nisu hteli", istakao je Terzić.

Kada je Zvezda u pitanju glavna tema su uvek finansije, višemilionska dugovaranja pored kojih klub ipak dovodi dosta igrača, kako iz inostranstvo, tako i iz srpskih klubova.

"Crvenoj zvezdi ne trebaju ni pare, već samo vreme, ali javnost Zvezdi ne da vreme. Ne daju da se restartuje sistem, da se naprave dva koraka unazad da bi se napravila pet unapred. Da je Zvezda moj klub, znao bih kako da je organizujem. Da imam stabilan mandat na pet godina, znao bih kako da dugoročno stabilizujem Crvenu zvezdu. S obzirom da moram dugoročno da razmišljam, a da kratkoročno donosim odluke, zbog trenutnog rezultata, ne mogu da sprovedem ovo. Moram biti svestan, da u maju ako ne budemo šampioni, neće biti dobro i neće mi dati šansu da ostanem u klubu pet godina. Znam da ukoliko ne budem šampion u maju, da će javnost udariti po meni, i biće uprava napolje, Terziću odlazi. Zbog toga vagam šta ću, i uvek mi je prioritet prvi tim, Kanga i Donald. A onda sam svestan da moram Kangu i Donalda, i titulu, i da dovedem Račića i Veljka Nikolića, braću Ilić iz Niša, Vučićevića i Gavrića iz Republike Srpske. Moram i jedno i drugo, a to je veoma teško u finansijskim uslovima u kojima se nalazi Zvezda", kaže direktor crveno-belih.

Tokom januara Zvezda je dovela petoricu igrača, ali ima ponuda i za prodaju.

"Imamo dve konkretne ponude. Za Uroša Račića i Veljka Nikolića, ali ja mislim da je to greh prodavati danas. Za njih dvojicu imamo konkrente ponude. Imamo konkretnu ponudu i za Kangu ali mislim da je Kanga uz Donalda najneophodniji igrač Zvezde i u ovom momentu ne bi smeli da ga prodamo. U razgovorima smo sa Espanjolom za Ristića i ima neki dogovor da ga Espanjol potpiše, a da ostane da igra kod nas na proleće. Ristića smo vratili da igra pozadi jer on to može da igra. Milošević je ozbiljna investicija, a Anđelko nas je sve iznenadio", objasnio je Terzić.

Proteklih nedelja kada su u pitanju pojačanja u centru pažnje bio je Rumun Konstantin Budesku.

"Nismo ga hteli. Niko iz Zvezde nije rekao da ga želi. On je jedan od igrača s kojim smo mi razgovarali, jesmo ga kontaktirali, ali takvih je bilo još 15-20 igrača. Proveravali smo kakav je karakter, kakve su mu radne navike, mentalitet, da li bi hteo da dođe kod nas ili ne. Morate da razumete, u ovom poslu, kako mi vagamo tako i oni vagaju. To je medijski bilo prenaduvano. On i dalje nema klub. On i dalje govori da nije završio pregovore sa Zvezdom. To smo mi presekli i rekli da ga ne želimo. Razmišljali smo danas sutra, jeste nije, da li je kompatibilan sa Kangom... Razgovarali jesmo", zaključio je Terzić.
Pogledaj vesti o: Zvezdan Terzić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DIREKTOR ZVEZDE ŽESTOKO OPLEO PO PARTIZANU Terzić: Tamo nisu problem pare, već OVO

Izvor: Kurir, 17.Jan.2017

...Evropska fudbalska unija (UEFA) izbacila je Partizan iz evropskih takmičenja zbog nepoštovanja "finansijskog fer-pleja", odnosno zbog dugovanja koje nije izmirio Partizan se žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji bi uskoro trebalo da donese konačnu odluku.."Kada vidim kakve je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.