Todorić: Na kraju sezone donećemo drastične odluke

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: Na kraju sezone donećemo drastične odluke

Sportski direktor Partizana, nakon što je postalo poznato da ekipa drugu sezonu zaredom neće igrati Evroligu, najavljuje “veliki posao na svim nivoima u klubu”

Foto: MN Press

Partizan je okončao sezonu u ABA ligi elimnacijom u polufinalu plej-ofa od Crvene zvezde ukupnim rezultatom 3:1. Za crno-bele to znači da drugu godinu zaredom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neće učestvovati u Evroligi.

“Još je sveže za analize, ali sigurno je da su, kako smo i najavljivali, ovo bili mečevi sezone, zbog uloga, odnosno ulaznice Evrolige koju nismo osvojili, a koja u velikoj meri utiče na egzistencuji kluba. Ostaje nam da se, koliko možemo, okrenemo nacionalnom šampionatu i privedemo sezonu kraju. Čestitam Crvenoj zvezdi koja je zasluženo pobedila u seriji i opravdala ulogu favorita”, sumirao je učinak za “Novosti” sportski direktor Partizana Dragan Todorić.

KRITIKA ABA

Dragan Todorić ne krije da nije zadovoljan tretmanom Partizana u ABA ligi. “Ostaje gorak ukus zbog tretmana Partizana u ABA, koji je, hajde da budemo iskreni, mnogo pomogao Ligi da bude respektabilna i jedna od najkvalitetnijih u Evropi. Kada su čelnici Lige videli sa kakvim se problemima susrećemo okrenuli su glavu. Nikada nismo tražili da budemo povlašćeni, iako je često "poturano" da smo ne znam na koji način uzimali titule, a ne na terenu. Samo zahtevamo da imamo isti tretman kao i ostali. A mislim da to nije bilo ni u meču u Podgorici, ni u polufinalu. Ponavljam, ne želim da umanjim uspeh Zvezde, već da skrenem čelnicima Lige pažnju. Uz sve probleme, napravili smo jedan brejk, a u ostalim utakmicama bili do dva, tri minuta pred kraj ravopravan rival. Mislim da sudije nisu odradile dobro posao, osim u četvrtoj utakmici. Zašto je tako, nemojte nas da pitate”.

On je objasnio da Zvezda već nekoliko sezona formira ozbiljan budžet i shodno tome ambicije, za razliku od Partizana koji već tri, četiri godine ima velikih finansijskih problema.

Todorić je najavio i krupnije promene u klubu nakon okončanja sezone.

“Kad se završi liga čeka nas veliki posao na svim nivoima u klubu. Finansije su sve lošije. Znate kakvo je stanje u društvu, pa već godinama ne možemo da računamo na pomoć. A svake sezone je teže i teže. Možda ćemo morati da donesemo drastične odluke, jer je evidentno da ovako teško funkcionišemo. Možda odluke budu bile bolne, ali sigurno ćemo ih doneti u interesu kluba, koji je svima nama na prvom mestu i koji želimo da opet krene ka vrhu”.

Nije zaboravio ni navijače, koji su i ove sezone, uprkos teškim danima, podržavali Partizan.

“Pokazali su odanost, ljubav, ne znam ni kako više da nazovem taj njihov odnos prema klubu. Materijalno su pomagali i ubuduće će. Pokazali su da u svim vremenima Partizan uvek može na njih da se osloni. Zbog njih ćemo i doneti odluke posle završetka sezone, a verujem i pored eliminacije u polufinalu da će većina nastaviti da nas podržava”, istakao je Todorić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.