Stojković već heroj! U Humskoj prva runda, a ne prva utakmica... Hajde sad sve iz početka

Izvor: MozzartSport.com, 17.Avg.2017, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković već heroj! U Humskoj prva runda, a ne prva utakmica... Hajde sad sve iz početka

Bez golova u prvom susretu Partizana i Videotona

Sekešfehervar će za sedam dana definitivno biti mesto na kojem se odlučuje evropska i sudbina cele sezone Partizana. U prvom duela srpskog šampiona i Videotona nisu nedostajali samo navijači već i golovi. U utakmici koja je u najvećem delu podsećala na duel dve ekipe iz sredine tabele italijanske Serije A, šampion Srbije je delovao za nijansu bolje od protivnika, ali to nije umeo da materijalizuje, pa je posle 90 minuta rvanja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Humskoj rezultat pred revanš ostao - 0:0.

Odbrana je bila uglavnom na visini zadatka, ali je jasno da napad mora mnogo bolje nego što je to bio slučaj večeras, Isto kao i skupo plaćeni Sejduba Suma, koji je večeras bio verovatno najslabija karika na terenu. A Saša Ilić je u poslednjih 25 minuta utakmice još jednom pokazao da je fudbal u stvari sasvim jednostavna stvar kada ga igraju znalci.

Bukvalno na prste jedne ruke mogu da se nabroje zanimljive situacije za 90 i kusur minuta igre. I Miroslav Đukić i Marko Nikolić kao da su makar podsvesno kalkulisali i čuvali se za ono što ih čeka u revanšu za sedam dana u Mađarskoj.

Uspavanka. Kratko i jasno. Da nije bilo pokušaja kapitena Miroslava Vulićevića u 35. minutu i odbrane golmana Adama Kovačika, te parade Vladimira Stojkovića posle šuta Mata Patkaja sa sedam metara verovatno ništa ne bi moglo ni da se napiše u izveštaju barem kada su u pitanju ofanzivne akcije.

Može se reći da je popularni Stojke spasio Partizan u tom momentu u sudijskoj nadoknadi vremena jer su Mađari mogli do izuzetno važnog gola u gostima koji bi i psihički jako udario crno-bele, ali je novi-stari golman pokazao da ga refleksi nisu napustili i sačuvao je kožu svom timu. Nemerljivo važan detalj koji bi i u konačnom zbiru mogao da ima jak uticaj.

Ruku na srce, ako Partizan nije briljirao u tom segmentu, šta tek reći za Videoton koji je tek na isteku 45. minuta probao da zapreti crno-belima. Odbrane su bile u prvom planu, kao da su oba tima igrala pod ručnom ili sa nekom vrstom zadrške. Ako je u prethodnim mečevima bilo razloga da se kritikuje zadnja linija Partizana, u prvom poluvremena ove utakmice je odradila dobar posao.

Iako zvuči kao crni humor, uz šut Vulićevića, najinteresantniji detalji u prvom delu utakmice bile su povrede dvojice igrača Videotona - Marka Šćepovića i Anela Hadžića. Ipak, situacija se promenila u drugom poluvremenu, pa nije bilo razloga da policijski helikopter koji je povremeno nadletao stadion u Humskoj bude jedino što će probuditi prisutne.

Dva slobodna udarca na početku drugog poluvremena kao da su najavila ofanzivu Partizana, dok je Videoton bivao sve opasniji iz kontranapada, mada bez konkretne završnice. Kao da je mađarski vicešampion bio zadovoljan remijem bez primljenog gola.

PARTIZAN - VIDEOTON 0:0 (0:0)

Stadion Partizana;

Bez gledalaca;

Sudija: Džoš Biton (Škotska);

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić – Jevtović, Radin, Janković (Đuričković od 78), Suma (Ilić od 66) – Tavamba, Đurđević (Jovanović od 80).

VIDEOTON (4-3-3): Kovačik - Nego, Juhaš, Fiola, Stopira - Patkaj, Hadžić (Gereši od 32), Solnoki - Lazović, Henti (Marić od 75), Šćepović (Sabo od 42).

Piše: Marko Protić;

Foto: Star Sport.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.