Sezona Škuletićeve golgeterske afirmacije – deset mečeva i osam golova!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sezona Škuletićeve golgeterske afirmacije – deset mečeva i osam golova!

U Vojvodini tu i tamo, a u Partizanu skoro svaki put kad se pojavi na terenu Petar Škuletić uradi nešto korisno za ekipu! Možda o njegovom stilu igre može da se diskutuje (mada je golim okom uočljivo da je i na tom planu napredovao), ali ono oko čega nema spora je utisak potrkepljen činjenicama: korpulentni napadač je ”procvetao“ u Humskoj 1.

Najbolja potvrda tome stigla je u sedmici završetka prvog takmičarskog ciklusa nove sezone. Ne samo što je maltene sam uveo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crno-bele u Ligu Evrope, pogocima u revanšu protiv Nefčija, već je na Banjici potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Prevedeno na jezik statistike: osam golova i četiri asitsencije na prvom prolaznom vremenu, posle deset utakmica u svim takmičenjima. Bolje od bilo kog kolege iz ekipe, pa je i razumljiv osmeh na licu dok komentariše lični učinak.

"Ovo mi je najbolji period u karijeri, nema nikakve dileme. Možda mi je po dolasku iz Novog Sada trebalo malo više vremena da se priviknem na ekipu, međutim, Partizanovo sam dete, osećam ‘težinu’ ovog dresa, ambicije kluba i njegovu veličinu, a nadam se da sam ljudima koji su insistirali na mom angažmanu makar delom uzvratio na poverenju", zadovoljan je Škuletić.

Jasno je i bez njegovog osvrta da je na preporod nekadašnjeg đaka omladinske škole crno-belih presudno uticao Marko Nikolić. U Vojvodinu mu je pružio drugu šansu (prethodno ga klub kaznio usled kršenja discipline, zajedno sa Trajkovićem i Smiljanićem), zimus poveo sa sobom na Topčidersko brdo, našao ulogu koja mu očito najviše odgovara (centralni napadač) i to međusobno poverenje najbolje se vidi kroz brojke: tokom proleća i ovog leta, Škuletić je pod palicom mladog stručnjaka odigrao 23 utakmice u Partizanovom dresu, zatresao mrežu 15 puta, a upisao još deset tačnih dodavanja. U proseku, na svakom meču zaslužan je za pogodak.

"Neću da pričam iz kurtoazije, niti što mi je Nikolić šef, ali stvarno mi je mnogo pomogao. On je taj koji je verovao u mene, pomagao mi kad nije išlo, gurao napred i ukazivao na greške koje su se, logično, pojavljivale tokom godinu i dva meseca naše saradnje. Ono što je najbitnije, svestan sam da ovo nije sve od mene i da mogu još dosta da pružim. Želim da radim na sebi, unapredim nekoliko detalja u igri i kretanju koje bi me učinile ubojitijim, a sve se to postiže radom na treninzima".

Škuletić ne precizira šta su detalji koje želi da pobošlja, pa nam ostaje da pretpostavimo da je jedan od njih – realizacija. Petar često ulazi u šanse, no kad bi i desnom nogom igrao jednako dobro kao levom imao bi na kontu više golova. Doduše,kaže da je i ovako srećan i da zasluge za očigledan napredak ne želi da pripisuje samo sebi.

"To nikako ne bi bilo pravedno prema saigračima. Najpre mislim na kolegu iz napada Danka Lazovića, uz koga je sve lakše. Plus, velika je prednost Partizana što po bokovima imamo hitre igrače poput Živkovića, Grbića, pa onda svemogućeg Sašu Ilića, plus svi ostali... Pa nisam ja dao osam golova tako što sam oduzeo loptu rivalu na centru, predriblao trojicu i matirao golmana! Hvala saigračima što me vide u pravom trenutku".

Ako se izuzme prvi meč sa Ludogorecom, kad Partizan nije ni hteo da napada, ispostaviće se da je Škuletić posebno impresivan bio na međunarodnoj sceni. Dao je gol HB Toršavnu i dva Bugarima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, plus još dva Nefčiju, za osiguran plasman Ligu Evrope. Samo, propustiće premijeru tog takmičenja zbog isključenja u Bakuu.

"Znam da nisam kriv i da nisam zaslužio crvenI karton. Isto tako, svestan sam da UEFA retko menja odluke, pa se nadam se da će me Disciplinska komisija kazniti samo jednim mečom zabrane igranja. E, sad, što je to baš spektakl protiv Totenhema... Šta da se radi? Biće mi krivo što ću propustiti duel sa Englezima, ali budite uvereni da se naše ambicije ne završavaju plasmanom u grupnu fazu. Daleko od toga da pretimo ekipama zvučnijeg imena i realno većeg kvaliteta od nas, ali kad smo već tu sigurno nećemo istrčati na teren i čekati da izgubimo. Naprotiv, borićemo se da osvojimo koji bod i tako poboljšamo Partizanov, ali i rejting srpskog fudbala u Evropi", veruje Petar Škuletić da Parni valjak ima snage za kvalitetnu vožnju međunarodnim  putevima.

Piše: Aleksandar Joksić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.