Saša Pavlović najavio kraj karijere: Možda je vreme da podvučem crtu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2016, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Pavlović najavio kraj karijere: Možda je vreme da podvučem crtu

„Sezona u Panatinaikosu me je emotivno i fizički ispraznila“, poručio je ljubimac Grobara

Bilo je u novijoj istoriji Partizana igrača koji su ostavili dublji trag u košarkaškom klubu iz Humske, ali retko ko je imao takvu konekciju sa Grobarima kao Saša Pavlović. Nekada NBA as bio je simbol šampionske epohe. I ne samo to. Od strane navijača Partizana proglašen je ljudskim maksimum... I danas ga pozdravljaju kad god ga vide.

I naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nadaju se da bi ponovo mogao da obuče crno-beli dres. Međutim, u razgovoru za Novosti nekadašnji reprezentativac naše zemlje je najavio kraj karijere.

Trenutno se odmara u Beogradu.

„Zasad smo tu. Videćemo još koliko. Naravno, prioriteti su se promenili u odnosu na ranije sezone. Nekad je ugovor bio primaran, ne u smislu novca, već zbog napretka u karijeri. Danas su deca su na prvom mestu, njihovo obrazovanje, zbog čega sam odbio nekoliko ponuda. Džaba vam ako vi kao igrač imate odlične uslove, a porodica mora da trpi, jer kasnije se sve to odražava na vašu igru. Zato i ne žurim. Ako stigne adekvatana ponuda, biće dobro, ako je pak nema, opet je dobro. Ostvario sam se kao igrač, ispunio sve dečačke snove, od Evrolige, NBA, reprezentacije, Partizana... Pa ako se desi da sad podvučem sad crtu, nema razloga da budem nezadovoljan. Naprotiv“, poručio je u razgovoru za Novosti Aleksandar Pavlović.

Direktno je odgovorio na pitanje postoji li uopšte šansa da se se vrati u Partizan. Posebno, jer ga ljudi viđaju u društvu Aleksandara Džikića.

„Sezona sa Panatinaikosom, koja je bila 18. u karijeri, računajući od trenutka kada mi je košarka postala profesija, fizički i emotivno me je ispraznila, pa sam odlučio da uzmem tajm-aut. A kada se ukaže toliko slobodnog vremena, valjda je normalno da dođem i pogledam klub za koji sam igrao i za koji odmalena navijam. Ljude je zainteresovalo to što sam sa porodicom odlučio da nam glavna baza bude Beograd, što je stariji sin ovde nastavio školu, što Džikića znam i privatno, ne samo sa terena, pa su verovatno na bazi svega toga proizveli bespotrebne spekulacije.“

Sledećeg vikenda Partizan u Hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuje, takođe, ove sezone nepobedivu Budućnost, u kojoj je Pavlović počeo profesionalnu karijeru, ali i na čijoj klupi sedi njegov prijatelj Vlado Šćepanović.

„Vlado je još kao igrač otkrivao trenerski gen i drago mi je da se odlučio da krene tim putem. Nanizao je šest pobeda, bez poraza, sa prilično renoviranim timom i to kao debitant. Selektirao je odličan stručni štab, u kojem "sedi", između ostalih i Aleksandar Matović. Nemojte zaboraviti da i to treba znati, da je i to vrsta trenerskog talenta. Očekujem veliki meč. Naravno, nadam se pobedi Partizana.“

(Foto Star Sport)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.