SPORTAL.RS tim 9. kola JSL

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPORTAL.RS tim 9. kola JSL

Za nama je još jedno superligaško kolo, i još jedan derbi koji je pripao Partizanu u Humskoj, kao i prethodna dva na stadionu Partizana. Nikola Drinčić je "raketom" ispaljenom u mrežu Rajkovića obeležio najveći meč srpskog fudbala, ali i kompletno kolo u kome napadači, kao što to imaju "običaj" da rade, nisu spavali. Na osam utakmica postignuto je 19 golova (2,35 po meču), najviše na Banovom Brdu gde su "raspucani" Čukaričani deklasirali Radnički 1923 (4:1). Četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << gola viđena su u Kruševcu, gde je Napredak pobedio prvi put posle 12 utakmica...

Kao i posle svakog kola, napravili smo idealnu postavu u kojoj se, za ovaj put, nalaze:

Stefan Čupić (OFK Beograd) -  Svi akteri utakmice na Vračaru se slažu u jednom - mladi čuvar mreže "romantičara" bio je, bez dileme, najbolji igrač malog gradskog derbija između Rada i OFK Beograda. Samo zahvaljujući Čupiću mreža ekipe sa Karaburme tresla se samo jednom. Briljirao je 20-godišnjak među stativama gostiju, "skidao" je, sem tog jednog, sve pokušaje napadača "građevinara" i u potpunosti obeležio meč.

Žarko Udovičić (Novi Pazar) - Pazarci su do vrlo vrednih bodova stigli u završnici utakmice protiv Spartaka, pogotkom miljenika domaće publike Admira Kecapa. Odlično je napadač domaćeg tima "trznuo" glavom, a to je bio lakši deo posla. Onaj malo teži izveo je Udoviči, koji je hirurški precizno ubacio loptu u kazneni prostor sa levog krila - pravo na glavu Kecapu, pa je ovome ostalo samo da se "pokloni" za vođstvo i pobedu ekipe Milorada Kosanovića.

Miloš Tintor (Novi Pazar) - Odbrana Pazara je bila na velikim iskušenjima protiv Subotičana. Imali su gosti nekoliko situacija iz kojih su mogli da profitiraju i vrate se sa Jošanice ozarenih lica, međutim, delom zbog svojih propusta, delom i zbog pravovremenih reakcija defanzivaca domaćeg tima, ostali su na kraju "kratkih rukava". U odbrambenim zadacima Pazaraca isticao se stameni Tintor, koji je dobro "držao" kompletnu defanzivnu liniju i ulivao sigurnost u tom delu tima.

Nemanja Janičić (Napredak) - Defanzivcu Kruševljana ostao je lakši deo zadatka, pošto je sjajni Ndiaje izborio penal i priliku da "čarapani" sa penala krenu ka prvoj pobedi posle 12 utakmica. To se na kraju i desilo, a ostaće zapisano da je pouzdani Janičić bio miran prilikom udarca sa "kreča" i otvorio vrata pobede ekipe podno Bagdale.

Danilo Nikolić (Voždovac) - Jedan, ali vredan gol postigli su "zmajevi" protiv Jagodine, dovoljan za tri boda i nastavak odlične serije rezultata. Voždovčani polako, ali sigurno beže sa dna čemu veliki doprinos daje i dobro organizovana obrana, koja je u prethodne trii utakmice dva puta sačuvala mrežu. Važnu ulogu u svemu tome ima Danilo Nikolić, koji je se uz saigrače iz poslednje linije gotovo bez greške suprotstavio Jagodincima.

Mario Božić (Borac Čačak) - Fudbaler sa zapaženim internacionalnim iskustvom pravo je blago za Čačane. Igrač koji je svojevremeno bio na radaru "večitih rivala" prišio je sebi etiketu najboljeg aktera meča Borca i Vojvodine kraj Morave. Ne samo zbog činjenice da je iznudio prekršaj za penal iz kojeg su "zebre" povele, već i zbog odlično obavljenog posla u veznom redu. Čačani će žaliti za njegovom šansom iz 35. minuta, koju nije iskoristio iako se našao sam pred golmanom "lala"...

Nikola Drinčić (Partizan) - Dovoljno je konstatovati da je rešio "večiti derbi", a neko će reći i titulu šampiona države, iako je još prerano davati takve prognoze. Partizan je "pobegao" najećem rivalu četri boda, odnosno potencijalnih sedam ukoliko crno-beli nastave pobednički niz i protiv OFK Beograda u odloženoj utakmici. "Bomba" Drinčića prošla je "kroz uši" do tada sjajnom Rajkoviću i razgaila navijače Partizana.

Slavoljub Srnić (Čukarički) - Rapsodija "brđana" koji su zabeležili najubedljiviju pobedu u minulom kolu, 4:1, protiv Radničkog iz Kragujevca. Pored dvostrukog strelca Regana, kao i plejmejkera Matića, ovoga puta se istakao i Slavoljub Srnić, strelac četvrtog pogotka za tim Vladana Milojevića. Mladi reprezentativac Srbije bio je permanentna opasnost po protivnika, neuhvatljiv, racionalan... Uradio je dobar posao i kod trećeg gola, kada je jedan defanzivac gostiju, upravo pod pritiskom Srnića, pogodio sopstvenu mrežu.

Obeng Regan (Čukarički) - Ganijac je zablistao u najboljoj utakmici od dolaska iz Napretka minulog leta. Sa dva gola bio je najzaslužniji za više nego ubedljivu pobedu ekipe sa Banovog Berdda protiv Kragujevčana. Odlični ofanzivac iz kola u kolo pokazuje zbog čega je lani bio velika želja trenera Zvezde Nenada Lalatovića, ali i još nekoliko inostranih klubova.

Patrik Eze Frajdej (Metalac) - Namučio je Partizan, a ni odbrana Donjeg Srema nije imala rešenja za ovog Nigerijca, koji je petim golom u sezoni već počeo da skreće pažnju ljubitelja fudbala na sebe. Podatak da je postigao skoro polovinu golova za Mladost ove sezone, dovoljno govori da je ovde reč o momku sa istančanim golgeterskim njuhom, pa ne bi trebalo da čudi ako već na zimu promeni sredinu.

Admir Kecap (Novi Pazar) - Sam je doneo tri boda Pazarcima. Istina, uz veliku podršku saigrača. Kecap je pokazao kakav je golgeter kada je sačekao loptu ubačenu sa leve strane i glavom je poslao u nebranjeni ugao gola Spartaka. Za erupcju oduševljenja među navijačima Novog Pazara. Bio je to njegov treći gol u sezoni. I najvredniji do sada.

JSL, 9. kolo:

Rad – OFK Beograd 1:1

(Veselinović 47 – Micevski 26)

Napredak – Radnički Niš 3:1

(Janičić 47, Božović 54, Trujić 73 – Pavlović 82)

Borac Čačak – Vojvodina 1:1

(Božić 38pen – Alivodić 57)

Subota:

Voždovac – Jagodina 1:0

(Babović 45)

Donji Srem – Mladost Lučani 1:2

(Spalević 18pen – Eze Frajdej 12, Zonjić 55)

Čukarički – Radnički 1923 4:1

(Regan 26, 39, Terzić 34ag, Srnić 80 – Kovačević19)

Partizan - Crvena zvezda 1:0

(Drinčić 77)

Novi Pazar – Spartak 1:0

(Kecap 80)

Tabela:

1. Partizan 8 8 0 0 24:5 24

2. Vojvodina 9 7 1 1 19:7 22

3. Crvena zvezda 9 6 2 1 12:3 20

4. Čukarički 9 4 3 2 16:10 15

5. OFK Beograd 8 4 3 1 14:9 15

6. Spartak Subotica 9 4 2 3 7:7 14

7. Novi Pazar 9 4 1 4 11:9 13

8. Mladost 9 4 1 4 11:12 13

9. Rad 9 3 2 4 14:15 11

10. Donji Srem 9 3 2 4 6:13 11

11. Borac 9 2 3 4 7:9 9

12. Jagodina 9 2 2 5 9:15 8

13. Napredak 9 1 4 4 7:11 7

14. FK Voždovac 9 2 1 6 7:16 7

15. Radnički Niš 9 2 0 7 8:18 6

16. Radnicki 1923 9 1 1 7 2:15 4

Lista strelaca:

Jelić (Rad), Škuletić (Partizan) - 7 golova

Lazović (Partizan), Veselinović (Vojvodina) - 6

Frajdej (Mladost) - 5

Alivodić (Vojvodina), Rakić (Crvena zvezda) - 4...
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kruševac

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.