Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL Sirotinja zbog dugova ide na robiju, a za ovo nasilje se dobija KUĆNI ZATVOR!

Navijača Partizana Veljka Belivuka Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je samo na godinu dana kućnog zatvora za brutalno prebijanje obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure. Snimak ovog incidenta koji se dogodio u aprilu, a na kome se jasno vidi da je Belivuk pet puta udarao u glavu i gazio radnika obezbeđenja Božu Kuburovića, šokirao je srpsku javnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pored Belivuka, osuđen je navijač Darko Ristić Meda (28), još jedan od aktera ovog obračuna koji se dogodio na parkingu FK Partizan, i to na godinu i deset meseci zatvora. Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a ovu informaciju je za "Politiku" potvrdila portparolka suda Ivana Ramić.

Međutim, skandalozno je da je Belivuk, koji je bio daleko najagresivniji u ovom obračunu, što potvrđuje i snimak sa sigurnosnih kamera, osuđen samo na godinu dana kućnog zatvora! On je, kako se i jasno vidi na snimku, radnika Vazurinog obezbeđenja prvi udario, a zatim ga je, posle još jednog udarca, dok je Kuburović bespomoćno ležao, dva puta brutalno gazio po licu. Kasnije se vratio i Kuburovića, koji se u međuvremenu jedva pridigao u klečeći položaj, još jednom iz sve snage udario nogom u glavu!

Dolazak navijača u sud:

Podsetimo, Belivuk i Ristić su pre nedelju dana sklopili sprorazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kog su priznali krivicu i pristali da budu osuđeni na godinu, odnosno godinu i 10 meseci zatvora. Nije jasno zašto je sa Belivukom, koji je jasno snimljen sigurnosnom kamerom tokom ovog brutalnog napada, uopšte pravljen bilo kakav sporazum?!

Prema sporazumu, Belivuk je za kaznu od godinu dana zatvora priznao krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za godinu i 10 meseci zatvora nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Skandal je još veći ako se zna da siromašniji građani već godinama moraju da idu u zatvor zbog neplaćenih kazni od nekoliko hiljada dinara (zatvorski dan košta 1.000 dinara po osobi). U međuvremenu, siledžije poput Belivuka, kome ovo nije prvi put da je okrivljen za premlaćivanje, dobijaju privilegiju kućnog pritvora?!

Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja Kuburovića izudarali zbog teške psovke.

Prema krivičnoj prijavi koju je podnela policija sve se dogodilo ispred prostorija kluba, 28. aprila. Tvrdi se da su Vazuru, koji je dolazio na posao, najpre verbalno napali, da bi zatim usledila tuča. Vazura je uspeo da pobegne. Napadači su brutalno pretukli jednog njegovog člana obezbeđenja i vozača.

Tokom suđenja su saslusani oštećeni, koji se nisu pridružili krivičnom gonjenju, niti su istakli odštetni zahtev.

Miloš Vazura nije imao status oštećenog, niti su oni bili optuženi za ugrožavanje njegove sigurnosti.

Incident se dogodio se 28. aprila ispred prostorija kluba FK Partizan a zabeležile su ga sigurnosne kamere, na osnovu čijih snimaka su nekoliko dana kasnije uhapšeni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.