UŽIVO: Partizan - Javor 2:0 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Partizan - Javor 2:0 (VIDEO)

Pratite tekstualni prenos meča 19. kola Superlige Srbije

SUPERLIGA SRBIJE, 19. KOLO

PARTIZAN - JAVOR 2:0 (1:0)

/Đurđević 31, Leonardo 47/


Stadion Partizana

Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad)

Žuti kartoni: Vulićević (Partizan), Đokić (Javor)

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Everton, A. Stevanović (od 64’ Janković), Leonardo (od 86’ Vlahović) - Božinov (od 73’ Mihajlović), Đurđević. Rezerve: N. Stevanović, Mihajlović, Bogosavac, Ilić, Kosović, Janković, Vlahović. Trener: Marko Nikolić.

Javor: Đogatović - Terzić, Milović, Karišik, Amanović - Tomanović, Đokić, Cvetković (od 70’ Milisavljević) - Eliomar (od 53’ Mfutila), Sević (od 78’ Jovanović) - Bjedov. Rezerve: Glintić, Jovanović, Stojaković, Mfutila, Kolaković, Spremo, Milisavljević. Trener: Miloš Veselinović.

Zasluženo, Partizan stiže do bodova. Mogao je i ubedljivije.

KRAJ UTAKMICE!!!

90. minut - Umalo sada da poslednji minuti utakmice naprasno postanu uzbudljivi. Milisavljević je lukavo plasirao loptu sa ivice kaznenog prostora, ali samo prečka. Nema utešnog gola za Ivanjičane.

86. minut - Poslednja izmena Nikolića. Leonardo ide pod tuš, šansa za mladog Dušana Vlahovića.

82. minut - Sada pojačava pritisak Partizan. Everton je započeo akciju, imali su crno-beli višak u napadu, ali je Uroš Đurđević slabo zahvatio tu loptu pa šansa odlazi u nepovrat. Dobra je ovo prilika bila.

80. minut - Ovo je već morao da bude gol. Odlično je probio Nemanja Mihajlović, izbio sam pred Đogatovića i kao na tacni servirao loptu usamljenom Leonardu, ali Brazilac iz prve tuče preko gola.

78. minut - I poslednja Veselinovićeva izmena, Jordan Jovanović umesto Nenada Sevića. Čini nam se u poslednjih nekoliko minuta da su izmene igrača sve što se dešava na terenu. Partizan bi da privede meč kraj sa što manje napora, Javor jednostavno ne uspeva ni da ozbiljnije ugrozi domaćina. Naprotiv, uglavnom crno-beli diktiraju tempo.

73. minut - Menja i Marko Nikolić. Božinov ide da odmori, Nemanja Mihajlović dobija novu šansu da pokuša da se vrati u formu sa proleća. Mada, značajno je pao ritam meča posle drugog Partizanovog gola.

70. minut - Druga izmena u Javoru, Milisavljević menja Cvetkovića.

68. minut - Opasan nalet crno-belih, ali je Đurđević pokušao da nesebično uposli Božinova, možda mu je bilo pametnije da je sam završio tu akciju.

64. minut - Nije izdržao Stevanović, umesto njega na terenu Marko Janković.

60. minut - Možda će Marko Nikolić biti prinuđen da izvrši izmenu. Amanović je otvorenim stopalom žestoko udario Alena Stevanovića. Sudija Kiš Čepegi je uručio žuti karton Aleksi Amanoviću. Opravdano.

58. minut - Inače, u redakciji se vodi rasprava o ljubičastim dresovima Ivanjičana... Šta kažete? Ovde imamo oprečne stavove. Deo je pozitivno iznenađen pošto iskače iz šablona, drugio smatraju da ovako egzotična opreme ipak traži nešto ekstravagantije timove od Javora?

55. minut - Opasno sada pred Kljajićevim golom, ali Ostojić otklanja opasnost u poslednjem trenutku. Bila je to oštra prizemna lopta Nenada Sevića.

53. minut - Žuti karton za Alena Stevanovića i prva izmena na meču. Umesto Eliomara Silve na terenu je Alešandre Kristovao Mfutila, 23-godišnji napadač iz Angole. U biografiji ima i nekoliko utakmica za holandski Groningen. Baš da ga vidimo.

50. minut - Opet se zatresla mreža Javora, ali ovaj gol je opravdano poništen zbog ofsajda. Gosti se klate na konopcu. Sada je i Leonardo opet probao. Partizan pokušava da rivala pošalje u nokdaun.

47. minut - GOOOL!!! Partizan vodi sa 2:0. Leonardo se odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru Javora. Smušena je bila odbrana gostujućeg tima. Mali jubilej Partizanovog Brazilca - 10. ligaški gol u sezoni što ga čini najboljim strelcom Superlige.



POČELO JE DRUGO POLUVREME: Nema izmena, timovi nastavljaju u istim sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Partizan u poslednjoj utakmici današnjeg programa 19. kola Superlige vodi protiv Javora 1:0. Crno-beli su do prednosti stigli zahvaljujući pogotku Uroša Đurđevića u 31. minutu. Zasluženo, jer su dotad bili bolji rival i imali nekoliko zrelih prilika za ranije vođstvo. Možda i najzapaženiji akter susreta u prvih 45 minuta bio je golman Ivanjičana, Vladan Đogatović.



41. minut: Malo sporiji ritam u završnici prvog dela.

36. minut: Evo i prve prilike za Javor. Cvetković je dobro naciljao iz teške pozicije, ali je Kljajić osujetio njegov pokušaj iz slobodnog udarca.



35. minut: Žuti karton za Miroslava Vulićevića, zbog zakasnelog starta.

31. minut: GOOOOOL! Vodi Partizan. Strelac je Uroš Đurđević. Napadač crno-belih u padu je naleteo na udarac bivšeg igrača Javora Nemanje Miletića, sjajno reagovao i prosto zakucao loptu u mrežu u ovoj situaciji nemoćnog golmana Đogatovića. Šesti gol u sezoni Uroša Đurđevića.



29. minut: Oštar starta Evertona na Borislavu Terziću. Ni ovde nema prekršaja. Sudija Čepegi očigledno drži istio kriterijum.

26. minut: Odličan prodor Alena Stevanovića po desnoj strani, sve je krilni vezista Partizana odradio fudbalski, ali Vladan Đogatović je na mestu. Opet. Definitivno, Đogatović je centralna figura meča, zasad...

24. minut: Zbog oštrog starta na protivničkoj polovini žutim kartonom je kažnjen Jovan Đokić.

17. minut: Partizan dominira! Sad je pucao Leonardo. Njegov udarac sa deset metara jedva je ukrotio Đogatović. Odlilna igra crno-belih, Javor se brani svim silama...



15. minut: Još jedna šansa za domaćina, ali još jedan ofsajd. Posle dodavanja Valerija Božinova, Uroš Đurđević je za pola koraka bio najbliži golmanu Javora.



10. minut: Igra se žestoko. Udarili su jedan na drugog Cvetković i Miletić. Sudija pušta da se igra nastavi. Možda i najbolje rešenje.



8. minut: Oštar start Đokića nad Leonardom. S leđa. Nema kartona za fudbalera Javora. Samo slobodan udarac za crno-bele, iz kojeg domaćin nije uspeo ništa da napravi.



5. minut: Primetno je da crno-beli imaju više od igre, već su stvorili nekoliko opasnih situacija pred golom Vladana Đogatovića.

4. minut: Prva šansa za Parni valjak. U njoj se našao Valeri Božinov, ali i da je savladao Đogatovića gol se ne bi važio, jer se Bugarin nalazio u ofsajdu.

UTAKMICA JE POČELA!

Dobrodošli na stadion Partizana, gde ćemo pratiti meč 19. kola Superlige Srbije između Partizana i Javora. Trener domaćina Marko Nikolić napravio je nekoliko izmena u odnosu na susret prošlog kola sa Vojvodinom. Posle suspenzije u sastav su se vratili napadač Uroš Đurđević i Nikola Milenković, dok je stručni štab odlučio da promeni i drugog štopera, pa je u prvih 11 umesto Gregora Balažica Bojan Ostojić.

Šef struke Ivanjičana Miloš Veselinović izveo je, manje-više, očekivan sastav, sa izuzetkom Husnidina Gafurova, koji nije ni u protokolu za ovaj susret.

Gosti su došli u Humsku 1 osokoleni serijom od pet pobeda i trenutno su, kad je forma u pitanju, najbolji tim našeg prvenstva. S druge strane, domaćin će posle remija sa Vojvodinom pokušati da se opet vrati na trijumfalnu stazu i zadrži priključak sa vodećom Crvenom zvezdom, koja posle današnjeg slavlja nad Voždovcem ima devet bodova više.

Crno-beli vole da igraju sa Javorom. Posebno u Beogradu, gde su dobili osam od 11 utakmica, uz tri remija.

--->>> MOZZART kvote Partizan - Javor 1 (1,20), X (5,70), 2 (14,00)

Osim tog podatka, još jedan ukazuje ko je favorit. Parni valjak je na Topčiderskom brdu od 23. aprila do danas odigrao 15 utakmica i pretrpeo samo jedan poraz (12 trijumfa, dva remija). Ako se ima u vidu da je na tim mečevima golman Partizana čak osam puta sačuvao mrežu netaknutom, ima osnova za one malo hrabrije kladioce da se ovajde igrom NG.

S druge strane, Javor je stabilizivao formu tokom novembra, nije poražen na poslednjih pet gostovanja, a podatak da je na svakom od tih mečeva dao bar po gol – ali i primao najmanje jedan – dovoljan je razlog da razmislite i o tipu GG.

SUPERLIGA SRBIJE, 19. KOLO

Nedelja:

Voždovac - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Anđelković 55/


Bačka - Čukarički 3:1 (1:0)

/Bajić 4 pen, Trivunović 62, Švonja 75 - Ožegović 61/


Novi Pazar - Spartak Ždrepčeva krv 2:4 (2:1)

/Rušević 16, 36 - Mudrinski 40, 50, 81 Ivanović 54/


Radnički Niš - Borac 3:3 (2:2)

/Petrović 38, Arsić 39, Mrkić 60 - Delić 21, Mihajlović 36, 73/


Radnik - Rad 1:0 (1:0)

/Nikolić 35/


17.00 Vojvodina - Napredak

18.00 Partizan - Javor Matis

Ponedeljak:

17.00 Mladost Lučani - Metalac

(FOTO: Star sport, MN Press)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO (18.00): Partizan - Javor, Nikolić ultraofanzivno na Ivanjičane

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2016

Nedeljni program 19. kola Superlige Srbije zatvoriće Partizan i Javor, dve ekipe koje se nalaze u odličnoj formi. Sve promene iz minuta u minut možete da pratite na portalu VESTIONLINE...U odnosu na mč u Novom Sadu trener Nikolić napravio je nekoliko izmena. U tim su se vratili Milenković i Đurđević,...

Nastavak na Vesti-online.com...

KAKO SMO I NAJAVILI: Partizan sa dva napadača, promena u odbrani (SASTAVI)

Izvor: HotSport.rs, 04.Dec.2016

Kako je HotSport danas i najavio, Partizan će izaći na megdan Javoru sa dvojicom napadača. Osim toga, trener Nikolić napravio je pomalo neočekivanu promenu u odbrani.. U napadu će igrati tandem Božinov – Đurđević, koji se vratio u tim nakon odrađene suspenzije, dok će svoju šansu sa klupe...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.