Rutinska pobeda Partizana pred večiti derbi

Izvor: B92, 25.Feb.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Partizana pred "večiti" derbi

Fudbaleri Partizana nadigrali su Borac iz Čačka 2:1 (2:0) na svom terenu u 23. kolu Superlige Srbije.

Crno-beli su tako zadržali šest bodova zaostatka iza lidera prvenstva Crvene zvezde, pred gostovanje najvećem rivalu u 153. derbiju sledećeg vikenda.

Partizan je Čačane slomio u prvom poluvremenu pogocima Nebojše Kosovića i Leonarda da Silve, koji je bio strelac sa penala.

"Igrali smo ozbiljan i dobar fudbal u prvom poluvremenu, dali dva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gola, imali još nekoliko šansi, bili organizovani. I u drugom poluvremenu smo imali situacija za golove, ali smo zbog nonšalantnog pristupa u završnici napada većine igrača bacali te prilike i doveli utakmicu u neizvesnost. To ne sme da se dešava, utakmica ovakvog toga je morala da se mirno privede kraju i završi mnogo ranije kada je rezultat u pitanju", rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

I Borac je do svog gola stigao sa bele tačke, preko Stefana Mihajlovića sredinom drugog poluvremena, ali su Čačani bili potpuno nadigrani u Humskoj 1 ove subote.

Tim Marka Nikolića je sve vreme kontrolisao ritam igre, često pretio kada je vršio veliki pritisak na odbranu rivala, a lagano čuvao loptu dok je "trošio" vreme.

Gol Borca je na kratko poremetio crno-bele, ali ih to nije skupo koštalo, ubrzo ih je razbudilo pa je na kraju golman Čačana Mišić sprečio novi gol domaćina.

"Odigrali smo u grču prvo poluvreme, dozvolili da nas sabiju u 16 metara. Prvi gol Partizana je bio zaslužen, drugi ne želim da komentarišem. U drugom poluvremenu smo pokazali da znamo da stojimo, doveli smo meč u neizvesnost, ali nažalost nismo uspeli da nastavimo našu seriju. Mislim da smo u jednom delu drugog poluvremena bili možda i bolji, iako je Partizan imao šansi, mi smo znali da nećemo imati mnogo prilika, ali smo bili u igri. Ovo uliva nadu za naredne utakmice jer je Partizan najteži protivnih s kojim imamo priliku da igramo ovog proleća", rekao je trener Borca Mladen Dodić.

Partizan je na ovom meču igrao bez suspendovanih Evertona Luiza i Uroša Đurđevića, koji bi trebalo da budu spremni za "večiti" derbi.

Crno-beli su 19 kola u nizu bez poraza, dok je Borac poražen posle tri uzastopne pobede pa je ostao na deobi pretposlednje pozicije sa Bačkom sa po 18 bodova, pet više od "fenjeraša" Novog Pazara.

Partizan prvi put preti već u četvrtom minutu, prvo je Leonardo pogodio živi zid iz slobodnog udarca, da bi odmah zatim Tavamba primio loptu u kaznenom, šutirao je iz okreta, ali je golman Borca Mišić sjajno intervenisao i bukvalno "izvukao" loptu iz donjeg ugla.

Crno-beli su kontrolisali ritam meča u Humskoj, ali nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 20 minuta meča. U međuvremenu je zapretio samo Leonardo još jednim udarcem sa distance, ali je njegov šut sa 17 metara bez problema zaustavio Mišić. Nekoliko kornera nisu prestavljala opasnost za defanzivce Borca.

GOOOOOL! Partizan je poveo u 28. minutu meča. Posle brze akcije po levoj strani, Janković izbacuje Vulićevića koji šalje loptu po zemlji na prvu stativu, a tamo sjajno reaguje Nebojša Kosović koji je vrhom kopačke ubacuje u mrežu (1:0).

Partizan je nastavio sa ofanzivnom igrom, Borac je teško stizao do lopte, koju nije dugo zadržavao u svom posedu, pa se samo čekao novi gol crno-belih.

GOOOOOL! Partizan je duplirao prednost u 34. minutu. Brazilac Leonardo je realizovao penal nakon što je u petercu jedan igrač Borca rukama gurnuo Jankovića, posle dodavanja Tavambe sa leve strane (2:0).

Tri minuta kasnije mogao je Partizan do 3:0, veliku grešku odbrane Borca nije uspeo da kazni Leonardo. U završnici poluvremena prvi put prete Čačani, Ignjatijević je pokupio odbitak na desetak metara od gola, ali Kljajić sjajno reaguje i spasava crno-bele.

Partizan je "trošio" vreme na startu drugog poluvremena, nije bilo forsiranja u napadu, crno-beli su uglavnom čekali grešku rivala kako bi opet zapretili.

Gosti su na poluvremenu naprevili jednu izmenu, Dodić je umesto Maričića uveo Delića, a prvo uzbuđenje viđeno je u 50. minutu kada Nemanja Mihajlović šalje dubinsku loptu do Miletića na levoj strani kaznenog, ali golman Borca izlazi na vreme sa gola i izbacuje je u korner.

Crno-beli su delovali nadmoćno u sredini terena i u nastavku utakmice, retko su grešili prilikom dodavanjam pa su bez problema nastavili ka kontrolišu ritam meča, dok su gosti teško uspevali da se oslobode pritiska i konkretno zaprete.

Pola sata pre kraja Partizan je opet zapretio posle dubinske lopte. opet je Mihajlović poslao sjajan pas u kazneni prostor, ovaj put do Leonarda na desnoj strani, on uspeva da pobegne golmanu, ali umesto povratne za saigrača, odlučuje se za šut iz teške pozicije, pa promašuje ceo gol.

GOOOOL! Borac smanjuje zaostatak u Humskoj. Janković je faulirao sa leđa Tijaga Galvaa u kaznenom prostoru crno-belih, a napadač Čačana Stefan Mihajlović snažnim udarcem po sredini vraća neizvesnost u meč (2:1).

Ovaj gol je poremetio igrače Partizana, više nisu delovali tako sigurno u veznom redu, što gosti koriste i odmah vrše pritisak, ali Tijago ne uspeva da pogodi gol sa 20 metara.

Međutim, tim Marka Nikolića se brzo probudio, pa je usledio žestok pritisak ka golu Borca u potrazi za konačnom pobedom. Redale su se prilike, ali Mišić odlično reaguje posle šuteva Leonarda iz slobodnog udarca sa 18 metara, te Jankovića i Mišića iz kaznenog prostora.

Dok je Dodić izveo sve tri izmene sredinom drugog poluvremena, Nikolić prvu vrši pet minuta pre kraja kada umesto Mihajlovića ulazi Đuričković.

Partizan je održavao pritisak i loptu na polovini terena Borca, koji tri minuta pre kraja pravi dobru kontru, Mihajlović je uspeo da izbori korner, ali njegovi saigrači prave faul u napadu u petercu.

Borac ostaje sa igračem manje na terenu u nadoknadi vremena, zbog povrede kapiten Draškovića nakon udarca u glavu nekoliko minuta ranije.

Tabela:

1. Zvezda 23 19 3 1 56:18 60

2. Partizan 23 17 3 3 42:14 54

3. Vojvodina 22 15 3 4 40:15 48

4. Mladost 23 11 5 7 28:23 38

5. Napredak 23 10 6 7 24:19 36

6. Radnički 23 9 6 8 28:27 33

7. Spartak 23 9 6 8 34:37 33

8. Javor 23 8 8 7 27:31 32

9. Voždovac 23 8 4 11 21:30 28

10. Čukarički 23 7 5 11 25:33 26

11. Rad 22 6 6 10 17:26 24

12. Metalac 22 5 8 9 16:20 23

13. Radnik 22 5 6 11 19:29 21

14. Borac 23 4 6 12 20:34 18

15. Bačka 23 5 3 15 13:28 18

16. N. Pazar 23 3 4 16 17:43 13
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.