Rumunska štampa: Spržite ih! Božinov odgovorio: Slabi ste!

Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunska štampa: Spržite ih! Božinov odgovorio: Slabi ste!

Temperatura u Bukureštu dostiže tačku ključanja... Doslovce

Spržite ih! Tako sa naslovne strane grmi bukureštanska Gazeta, koja pred utakmicu Steaua - Partizan hrabri domaći tim maltene navijačkim pokličom i ilustracijom termometra želi da predoči kako je temperatura u susret balkanskom derbiju trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona dostigla tačku ključanja.

Naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na tribinama Nacionalne arene neće biti navijača, zbog kazne UEFA, ali s obzirom da je Steaua najveći i najpopularni klub u državi logično je što joj se posvećuje najveća pažnja i što ovaj list susret sa crno-belima najavljuje na čak šest stranica. Slobodno se može reći da su Rumuni dobro upuženi u zbivanja u Partizanu, imaju informaciju da će Fabrisio Dornelas večeras odigrati prvi evropski meč za crno-bele, a pogodili su i sve startere u ekipi Zorana Milinkovića. Samo su u najavi meč promašili formaciju, s obzirom da su goste rasporedili u sistemu 4-1-4-1, mada to na terenu više deluje kao 4-3-3.

Centralna figura njihovih štampanih izdanja, bar kad je Partizan u pitanju, je Valeri Božinov. Na drugoj strani "Gazete", bugarski napadač praktično odogvara domaćinima na njihove pretnje, jer su po gradu navijači uvereni da gosti neće ni gol postići.

"Steaua je slaba! Neće se kvalifikovati za dalje", ističe špic Partizana.

"Gazeta" je podsetila i na prethodne susrete srpskog tima sa rumunskim, u prvi plan stavivši okršaj sa Dinamo iz Bukurešta 1990. kad je u četvrtfinalu Kupa UEFA bilo 0:2 u Podgorici (Partizan bio kažnjen zbog incidenata navijača protiv Groningena) i 2:1 u glavnom gradu Rumunije.

Tabloidni "Klik", takođe, u fokus stavlja Valerija Božinova i njegovu fotografiju sa Instagrama, gde se vidi da boravi u hiperbaričnoj komori, kao jednom vidu što bolje pripreme za duel sa Steauom:

"Srpski kosmonauti".
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.