Remi Partizana i Totenhema

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Partizana i Totenhema

Partizan i Totenhem su odigrali nerešeno, bez golova 0:0 u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige Evropa. U grupi svaka ekipa ima po jedan bod, jer su Bešiktaš i Asteras odigrali 1:1.

Fudbaleri Partizana i londonskog Totenhema odigrali su u Beogradu nerešeno 0:0, u utakmici 1. kola C grupe Lige Evrope.

Crno-beli su pružili sjajan otpor favorizovanom engleskom timu. Igrali su organizovano i hrabro, najvećim delom susreta bili su čak i bolji, ali nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iskoristili nekoliko povoljnih šansi, pre svih Danko Lazović i kapiten Saša Ilić.

Bio je ovo prvi susret između Partizana i Totenhema u kojem je vicešampion Srbije pokazao da može da se nosi sa daleko poznatijim rivalima.

Izabranici Marka Nikolića potpuno neočekivano diktirali su tempo, stvorili brojne prilike pred golom Lorisa i može se reći da su se gosti izvukli, jer su ih crno-beli nadigrali.

U prvom poluvremenu uglavnom se vodilo računa o sopstvenoj mreži. Nikolić je odredio defanzivniju taktiku koja je funkcionisala poprilično dobro, a u sastav je uvrstio debitanta Lazara Ćirkovića, koji se prvi put predstavio navijačima ove sezone, i to uspešno.

U tom delu meča gosti su zatresli prečku, ali je Partizan stvorio više prilika, međutim, u presudnim trenucima oklevali su Lazović, Saša Ilić i Grbić.

U nastavku crno-beli su delovali još bolje i kompaktnije. Organizovano su kretali prema protivničkom golu i vršili snažan pritisak, ali napadači nisu imali svoj dan, pre svih Lazović i Pantić.

Kako bilo, Totenhem može da bude veoma zadovoljan podelom bodova, bez obzira što je nastupio u kombinovanom sastavu. Imali su i gosti svoje šanse, međutim, Partizan je generalno bio bolji i nadmoćniji i prava je šteta što takmičenje u grupnoj fazi Ligi Evrope nije otvorio pobedom, jer je to zaslužio.

Kako su igrali crno-beli pokazali su i navijači, koji su dugo posle utakmice pesmom i aplauzima pozdravljali ekipu zbog nastupa i dobrog rezultata.

U 2. kolu C grupe Partizan gostuje 2. oktobra ekipi grčkog predstavnika Asterasa.

Ovako je protekao meč:

20.50 - Gotov je meč u Humskoj, Partizan i Totenhem su igrali 0:0. 

20.05 - Počelo je drugo poluvreme. 

19.50 - Poluvreme u Humskoj, posle 45 minuta nema golova. 

19.05 - Počeo je meč između Partizana i Totenhema. 

19.00 - Još nekoliko minuta je ostalo do početka utakmice u Humskoj. 

18.20 - Poznati su sastavi timova. Partizan: Lukač, Volkov, Branko Ilić, Vulićević, Stanković, Ćirković, Grbić, Drinčić, Saša Ilić, Pantić, Lazović. Totenhem: Loris, Fertongen, Noton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo, Taunsend, Stambuli, Bentaleb, Kejn.

17.50 - Totenhem će imati pristojnu podršku u Beogradu. Četiri autobusa sa navijačima londonskog kluba, pod policijskom pratnjom, na putu su ka stadionu Partizana.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.