Recept sa derbija: Slaba igra Partizana i jedan dobar potez Leonarda (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Sep.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept sa derbija: Slaba igra Partizana i jedan dobar potez Leonarda (VIDEO)

Crno-beli vezali četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobedu, ali imaće Marko Nikolić šta da zameri svojim igračima

Pobedi se u zube ne gleda. A Partizan je danas savladao Metalac u Gornjem Milanovcu sa 1:0 u 10. kolu Superlige, iako je u većem delu utakmice igrao ispod očekivanja. Ono što se pamti su tri boda i činenica da su crno-beli upisali petu uzastopnu pobedu ako se računa i kup Srbije.

Daleko je to bilo od blistave partije Partizana. Utakmicu je rešio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Brazilac Leonardo lepim golom u 61. minutu. Iskoristio je grešku odbrane Metalca i snažnim udarcem sa distance zatresao mrežu.

Ipak, osim tog gola Brazilac je večeras pokazao malo toga. Odnosno, za igrača koji je najplaćeniji u ovom timu crno-belih, morao bi znatno više da „vuče“ ekipu. Čak je u finišu navukao gnev saigrača, posebno Saše Ilića i Miroslava Vulićevića zbog nerezonskih i brzopletih rešenja.

Trener Partizana Marko Nikolić opredelio se danas, zbog lakše povrede Bugarina Valerija Božinova, da utakmicu počne sa novi napadačkim „Đu-Đu“ tandemom, pa su u navali crno-belih bili Uroš Đurđević i Nikola Đurđić. I obojica su danas imali šanse za gol, ali su ostali bez prvenaca u Superligi u dresu Partizana. Posebno će se pamtiti Đurđevićev promšaja sa pet metara, kada je šutirao pored praznog gola u 78. minutu.

Inače, mesto u prvoj postavi za duel u Gornjem Milanovcu izgubio je i mladi Nemanja Mihajlović.

Na žalost navijača na stadionu Metalca, u prvom poluvremenu nisu mogli da vide mnogo toga, osim situacije u 11. minutu kada je Marko Janković prošao po desnoj strani i pronašao Leonarda na penaltiku, ali brža od Brazilca bila je odbrana domaćih.

Imali su crno-beli u prvom delu meča i jedan sasvim pristojan pokušaj Marka Jevtovića iz slobodnog udarca, dok je na drugoj strani Metalac igrao na kontru.

Iz takve postavke domaćina Valberto Kaisedo je u nekoliko navrata pretio po desnom krilu. Demonstrirao je Ekvadorac veliku brzinu u tim trenucima, ali je bilo evidentno i da mu nedostaje znanje i snalažljivost u igri sa loptom.

Najbolju priliku na utakmici Metalac je imao u 56. minutu, kada je Ivica Jovanović samo pet metara zapeo preko gola i poslao loptu van stadiona. Sve ostalo, kada je u pitanju igra domaćeg tima, svodila se na petljanje sa loptom i zaustavljanje napada gostiju.



METALAC - PARTIZAN 0:1 (0:0)

/Leonardo 61/

Stadion Metalca u Gornjem Milanovcu

Sudija: Milan Ilić

METALAC (4-2-3-1): Belić - Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko - Panić, Mijić (od 77. Mitrović) - Rovčanin (od 67. Rovčanin), Jovanović, Stojanović - Kaisedo (od 67. Mladenović)

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Janković (od 81. Stevanović), Everton, Jevtović, Leonardo (od 88. Mihajlović) - Đurđević, Đurđić

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.