Rad protiv Partizana

Izvor: Politika, 30.Avg.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad protiv Partizana

Utakmica će se igrati na Banjici bez prisustva publike

Fudbaleri Rada dočekaće danas Partizan u četvrtom kolu Superlige Srbije (Arena sport 1, 17 č). Utakmica će biti odigrana na Banjici bez prisustva publike.

„Građevinari“ koji su prošle sezone u baražu izbegli ispadanje iz lige, ove godine beleže mnogo bolje rezultate. U prva tri kola su ostvarili dve pobede, uz gol razliku 8:3. U prošlom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kolu su savladali Voždovac sa 6:1, a posebno se istakao Petar Jelić koji je postigao pet golova.

-Ne razmišljamo puno o protivniku jer je samo ime Partizana inspiracija za svakog u našem prvenstvu. Ono što mogu da obećam je jedan maksimalni pristup, angažman, veliki borbu i napadačku igru bez kalkulisanja. Žao mi je što neće biti publike jer mislim da bi imala šta da vidi i uživala bi u utakmici. Kadrovska situacija je dobra, svi su zdravi i spremni i orni za duel – izjavio je trener Rada Milan Milanović.

„Crno-beli“ dočekuju ovu utakmicu u odličnom raspoloženju posle plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Partizan je u prva tri kola ostvario isto toliko pobeda i želi da i posle ove utakmice ostane neporažen. I oni igraju jako efikasno pošto su ove sezone postigli deset golova, a u prošlom kolu su savladali Donji Srem sa 3:0. Tim iz Humske je poslednji put izgubio od Napretka sredinom aprila, a od tada su vezali osam pobeda u domaćem šampionatu.

-Ovo je mnogo važna i teška utakmica za nas posle plasmana u grupnu fazu Lige Evrope. Imamo veliko poštovanje prema Radu kao klubu i prema njihovom igračkom kadru i treneru. Sa druge strane, igraćemo u jednom nefudbalskom ambijentu, bez publike, ispražnjeni i umorni posle putovanja u Baku. Moramo naći način i igrače koji su u ovom trenutku motivisani i napraviti postavu koja će igrati jednu ozbiljnu utakmicu i osvojiti nova tri boda. Potrebna nam je koncentracija kako bismo ovaj ciklus uspešno priveli kraju. Sezona je tek počela i niko od nas ne sme ni da pomisli da je urađeno nešto veliko plasmanom u Ligu Evrope. Napravili smo veliki korak, ali još dosta utakmica je pred nama – izjavio je trener Partizana Marko Nikolić koji je predvodio Rad tri godine i dodao:

-Imam informacije da je teren na Banjici nešto bolji od onog na Vračaru. Međutim, nisam srećan što će se igrati bez publike jer bi navijači pomogli mom timu koji je ispražnjen da dođe do pobede. I „građevinari“ imaju svoje navijače i siguran sam da bi ovo bio pravi mali derbi.

Trener „crno-belih“ u nastavku prvenstva neće moći da računa na Nikolu Gulana i Branka Pauljevića. Gulan je sporazumno raskinuo ugovor i pojačao Majorku, dok će Pauljević do završetka prvog dela sezone biti na pozajmici u Radničkom iz Niša. Iako su pojedini mediji preneli da je Nikola Drinčić prešao u Makabi iz Haife, Nikolić je to demantovao i dodao da je on još uvek igrač Partizana. Vladimir Volkov najverovatnije neće biti spreman za utakmicu i na njega će moći da se računa tek posle pauze kada će se oporaviti i drugi povređeni igrači.

Današnji rivali su se sastali dva puta prošle sezone i oba puta je slavio Partizan, 3:1 kao domaćin i 4:2 kao gost. Ukupno su do sada odigrali 51 utakmicu, a uspešniji su „crno-beli“ koji su slavili 37 puta, 6 puta izgubili dok je 8 utakmica završeno bez pobednika.

K. I.

objavljeno: 31.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: "Građevinari" konačno na Banjici, ali bez publike, Rad - Partizan

Izvor: Blic, 31.Avg.2014, 17:45

Fudbaleri Rada dočekuju Partizan u 4. kolu Jelen superlige, a duel koji se igra na Banjici od 17.00 bez publike možete pratiti uživo uz Blicsport...Iako je Rad poslednji obezbedio opstanak u prethodnoj sezoni, dobro je počeo novu sa dve pobede u tri kola, a naročito su "građevinari" bili efektni...

Nastavak na Blic...

JSL: "Parni valjak" nastavio da melje, "četvorka" Partizana na Banjici (FOTO+VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 31.Avg.2014

Fudbaleri Partizana vratili su se na čelo superligaške tabele! Crno-beli su na Banjici, u četvrtom kolu Jelen Superlige, ubedljivo savladali Rad sa 4:0, te su zbog bolje gol razlike opet ispred Crvene zvezde (14:2)...Utakmica na stadionu "Kralj Petar I" odigrana je bez prisustva publike, zbog kazne...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.