Partizanu sudi čovek koji ne voli prevarante: Isključio pogrešnog igrača, Murinjo kaže da je pošten (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Avg.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu sudi čovek koji ne voli prevarante: Isključio pogrešnog igrača, Murinjo kaže da je pošten (VIDEO)

Andre Mariner na centru stadiona „Pančo arena“

Revanš meč poslednjeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope, između Videotona i Partizana, sudiće Andre Mariner iz Engleske. UEFA je arbitražu meča na „Pančo areni“ u Felčutu (četvrtak, 20.00, tv Arenasport 1) poverila 46-godišnjem deliocu pravde iz Birmingema, od 2005. prisutnom na listi Premijer lige, a od 2009. sa značkom FIFA.

Za ovog sudiju vezano je nekoliko kontroverznih odluka, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od kojih je, bez sumnje, najveća ona od 22. marta 2014, kad je na derbiju Čelsi - Arsenal (6:0) isključio pogrešnog igrača!? Iako se jasno videlo da je u jednoj akciji Plavaca Aleks Okslejd Čembrlejn rukom zaustavio pokušaj Edena Azara na gol-liniji, sudija se zbunio i crveni karton pokazao njegovom klupskom kolegi Kironu Gibsu. Nije vredelo ubeđivanje fudbalera Tobdžija, ni samo priznaje Oksa da je on taj koji zaslužuje da pre vremena ode u svlačionicu...



Zbog toga je pobesneo trener Arsenala Arsen Venger, kako i navijači Tobdžija, koji Marineru zameraju i na odlukama od pre samo četiri dana. U okviru drugog kola aktuelnog prvenstva, napravio je nekoliko grešaka na štetu londonskog tima na gostovnju Stouku (0:1).

Najočiglednje su bile one kad nije dosudio jedanaesterac za posel starta Dijufa na Beljerinu, kasnije i Zume na Velbeku, a poništio je i gol Aleksandra Lakazeta, na signalizaciju pomoćnika, iako je snimak pokazao da Francuz nije bio u ofsajdu.

U novembru prošle godine Mariner je bio deo incidenta na još jednoj Arsenalovoj utakmici, međutim, ovoga puta je Tobdžijama progledao kroz prste, smatrajući da starta Naća Monreala nad Antoniom Valensijom na derbiju sa Mančester junajtedom nije bio za jedanaesterac.

„Mariner je tip sudije koji, ako greši na štetu mog tima, znam da to ne radi s namerom. Sećam se njegovih reči u svlačionici: „ne želim da budem u centru pažnje, već da odradim posao najbolje što mogu“. U pravu je, nije bio zvezda derbija. Pošten je čovek i dobar sudija“, rekao je tada Žoze Murinjo, trener Crvenih đavola.

MOZZART kvote 6515 --->>> Videoton - Partizan 1 (2,50), X (3,00), 2 (3,10)

U prvenstvu kakvo je englesko, gde navijačima ništa ne promiče, TV kamere su pre nekoliko sezona uhvatile Marinera kako na utakmici Sanderlend - Everton izgovara rečenicu „j... prevarant“, posle pada Đerara Delofeua u pokušaju da iznudi jedanaesterac.

Nikad nije sudio srpskim timovima ili reprezenatciji, a u karijeri je dosudio tačno 100 jedanaesteraca na 482 utakmice. Van Engleske bio je arbitar na 42 međunarodne utakmice i na njima prosečno pokazivao 3,90 žuta kartona po meču.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

(KURIR TV) AUTOBUSOM NA VIDEOTON: Fudbaleri Partizana otputovali u Mađarsku

Izvor: Kurir, 22.Avg.2017

Nešto posle 14 časova u utorak, fudbaleri Partizana krenuli su iz Beograda za Mađarsku, gde ih u četvrtak od 20 časova čeka revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Videotona.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.