Partizanu i poraz donosi proleće u Evropi

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanu i poraz donosi proleće u Evropi

Fudbaleri Partizana pred sobom imaju odličnu šansu da prezime u Evropi, a za to im je dovoljan i poraz od Augsburga u poslednjem kolu.

Šampion Srbije je u pretposlednjem kolu grupe L slavio protiv AZ Alkmara sa 2:1, čime je došao na korak od zacrtanog cilja.

‘Crno-belima’ je pomogao i trijumf Atletik Bilbaa na gostovanju Augsburgu, koji oni dočekuju u poslednjem kolu, 10. decembra.

Bilbao je obezbedio prvo mesto i plasman u šesnestinu finala pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima 12 bodova, tri više od Partizana, koji je isto toliko ispred AZ Alkmara koji više nema nikakve šanse.

Partizan bilo kakva pobeda ili remi vode dalje, ali i poraz, s tim što bi u tom slučaju ‘crno-belima’ igralo ako izgube jednim golom razlike ili rezultatom 2:0.

Ako Augsburg pobedu u Humskoj, gledaće se međusobni skor između nemačkog kluba i Partizana. Pošto je šampion Srbije sa 3:1 slavio na gostovanju Augsburgu, mogao bi da izgubi sa 2:0 i zahvaljujući golovima u gostima prođe dalje.

Ukoliko se ti uslovi ispune, Partizan bi prvi put posle 11 godina prezimio u Evropi.

Duel između Partizana i Augsburga igra se 10. decembra od 21.05.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.