Partizan kažnjen, FMP neće kvaziopozicionare

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan kažnjen, FMP neće "kvaziopozicionare"

Košarkaški klub Partizan kažnjen je 360.000 dinara zbog nepristojnog ponašanja na prvoj utakmici polufinala plej-ofa KLS protiv FMP-a u subotu.

Zbog pogrdnih uzvika navijača crno-belih na račun mandatara vlade Srbije Aleksandra Vučića i porodice Čović, supruge predsednika Crvene zvezde Nebojše i majke igrača FMP-a Filipa, meč u "Pioniru" je dva puta prekidan.

Navijači su se smirili tek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na molbu trenera tima Aleksandra Džikića, pa je meč uspešno priveden kraju uz pobedu Partizana 82:63.

"KK Partizan, zbog ekstremno nepristojnog ponašanja, a posebno zbog ogromnog broja gledalaca koji su u takvom ponašanju učestvovali, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 360.000 dinala, shodno čl. 61 b) Propozicija takmičenja", navodi se u saopštenju direktora takmičenja, Leona Deleona.

Klub iz Železnika je saopštio da će navijačima Partizana biti zabranjen ulazak u halu u drugom meču u ponedeljak uveče (21h), zbog "atmosfere linča, mržnje i najprizemijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih 'navijača' Partizana".

Crno-beli su odgovorili da takvu odluku smatraju iracionalnom te da je u pitanju pritisak ouči potencijalnog finala sa Crvenom zvezdom, jer ima istu vlasničku strukturu kao i FMP.

Usledio je i odgovor kluba iz Železnika uz podsećanje na neka dešavanja u srpskoj košarci iz ranijih godina.

FMP neće pustiti u prodaju ulazinice za drugi meč, navijačima Partizana će biti zabranjen ulaz, a osim igrača i stručnog štaba će hali moći da bude samo pet članova uprave bez obezbeđenja.

"Na ovakav korak, bez obzira na činjenicu da se lišio značajnog prihoda, KK FMP se odlučio nakon svih dešavanja tokom prve utakmice polufinala plej-ofa, iako je na vreme i zvaničnim dopisom upozorio sve nadležne organe Košarkaške Lige Srbije da do njih može doći. Atmosfera linča, mržnje, najprizemnijih uvreda sa tribina, primitivaca, samozvanih 'navijača' Partizan NIS/MTS kojima su već godinama izloženi pojedini igrači, pojedini članovi uprave našeg kluba, 28. maja ove godine prevazišla je svaku meru, koju bilo ko normalan, ko želi da prati jednu košarkašku utakmicu i uživa u sportskoj predstavi, može da shvati .

Odlučili smo da srpsku sportsku javnost poštedimo još jednog poniženja srpske klupske košarke: uvreda, vređanja i atmosfere u kojoj su u prvom planu nesportske stvari, i da omogućimo koliko-toliko sportski ambijent za odigravanje utakmice. Ne želimo više da učestvujemo u unapred organizovanim 'predstavama' u kojima je cilj da se narušava ljudsko dostojanstvo i integritet nekoga, ko nije njihov istomišljenik, niti da budemo akteri bilo kakvih političkih 'tribina' i kvaziopozicionih predstava, onih koji se stalno žale da su u podređenom položaju, a koji zapravo od ove države dobijaju, a i dobijali su, izuzetno velika novčana sredstva, merena u milionima evra, za razliku od KK FMP, a koji je proizveo na desetine reprezentativaca za ovu zemlju, i niz puta bio brutalno oštećen na utakmicama sa KK Partizan u prethodnom periodu.

Upravo iz tog razloga, smo se odlučili da prekinemo ovaj 'cirkus'. Postavlja se pitanje na koje treba da odgovore mnogi, imajući u vidu da su propozicije takmičenja jasne, ali se ne primenjuju iz straha. Naime, član 30. propozicija takmičenju je vrlo jasan, ali u subotu nije primenjen? U njemu se jasno navodi da 'prvi sudija, u slučaju uvredljivog skandiranja i nesportskog navijanja, po svojoj proceni, opominje gledalište, kasnije posle druge opomene, prazni deo tribina ili kao najteže mere, nakon više prekida, prazni celu halu ili prekida utakmicu...'. To se nije dogodilo, pa će zato KK FMP učiniti sve što je u njegovoj moći da se zaštiti od primitivaca, kada to već ne mogu, ili neće da urade sudije i nadležni organi KLS"
, piše u saopštenju KK FMP.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Nebojša Čović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan kažnjen sa 360.00 dinara zbog vređanja Čovićeve supruge

Izvor: MozzartSport.com, 30.Maj.2016

U saopštenju se navodi da su se Grobari ekstremno nepristojno ponašali..Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon kaznio je Partizan sa 360.000 dinara zbog dešavanja na prvom meču plej-ofa protiv FMP-a. U obrazloženju odluke navodi se da su se simpatizeri najtrofejnijeg srpskog kluba...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.