Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2017, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan završio sa Ligom šampiona

Košarkaši Partizana završili su takmičenje u FIBA Ligi šampiona porazom od PAOK-a 82:78.

U prvom susretu beogradski crno-bijeli su pobijedili sa 76:74, poslije veoma lošeg meča u dovrani Aleksandar Nikolić, uspjeli su da se vrate iz minusa od 24 poena, ali nisu imali snage da potvrde prolaz.

Partizan je ko zna koji put ove sezone u Ligi šampiona igrao dramatičnu završnicu, u posljednjem napadu mogao je do produžetka ili prolaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dalje, ali je Andrić promašio odlučujuće poene.

Partizan je igrao loše tokom većeg dijela meča i na kraju imao čak 22 izgubljene lopte. Nije bilo mnogo raspoloženih igrača u ekipi koju je sa klupe vodio Nenad Čanak.

Pogođene su samo četiri trojke iz 19 pokušaja, dok je na drugoj strani upravo to bilo glavno oružje, PAOK je pogodio 12 trojki iz 32 šuta.

Veličković je ubacio 19 poena uz osam skokova, a susret je završio minut prije kraja zbog pet faulova. Po 11 poena zabilježili su Birčević, Andrić i Pot, Vrabac je imao osam, a jedan manje Luković.

PAOK je predvodio nezaustavljivi Mekfejden sa 26 poena, od toga je ubacio sedam trojki iz deset pokušaja, a zabilježio je i sedam asistencija.

Grčki tim je bolje počeo susret i brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom prije svega velikim brojem pogođenih trojki. Partizan je odgovorio serijom 18:0 i prešao u vođstvo.

Ipak, nije uspio da održi prednost, pa je PAOK ponovo poveo, imao i 24 poena prednosti, a razlika je bila dvocifrena do pred sam kraj.

Partizan se kasno probudio, ali uveo meč u dramatilčnu završnicu. Andrić je u posljednjem napadu mogao da donese prolaz ili produžetak svom timu, ali nije iskoristio napad.

U ovaj duel Partizan je ušao poslije poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Crvene zvezde u Nišu, a u ekipi zbog bolesti nisu bili Hečer, Marinković i Koprivica, a na klupi nije bilo Aleksandra Džikića.

PAOK će u osmini finala igrati sa Tenerifama.

(B92)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veličković: Jurcali po terenu kao obezglavljeni

Izvor: B92, 23.Feb.2017, 12:06

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je da nema opravdanja za poraz od PAOK-a u Ligi šampiona. U prvom susretu beogradski crno-beli su pobedili sa 76:74, posle veoma lošeg meča u dvorani Aleksandar Nikolić, uspeli su da se vrate iz minusa od 24 poena, ali nisu imali snage da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.