Partizan velikim trudom do boda

Izvor: B92, 18.Sep.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan velikim trudom do boda

Fudbaleri Partizana i Totenhema odigrali su bez golova u Beogradu, u prvom kolu C grupe u Ligi Evrope.

Crno-beli su odigrali veoma dobar meč protiv snažnog engleskog tima na teškom terenu stadiona u Humskoj.

Ekipa Marka Nikolića počela je bojažljivo utakmicu, prepustio je engleskom timu inicijativu u prvom poluvremenu, ali u nastavku je Partizan bio bolji tim i propustio je nekoliko solidnih prilika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da možda ostvari i trijumf.

Najbolje šanse za gol viđene su u prvom poluvremenu. Kejn je već u prvom minutu pogodio prečku Lukačevog gola, a na drugoj strani je Lazović u 25. minutu bio u idealnoj situaciji na petercu Totenhema, ali ga je izblokirao Vertongen. U nastavku je nekoliko izglednih situacija imao kapiten Ilić, ali su Lukač i Ljoris ostali nesavladani, pa je konačan rezultat i najrelaniji na osnovu viđenog.

Srpski vicešampion takmičenje u Ligi Evrope nastavlja za dve nedelje gostovanjem grčkom Asterasu, a pre toga gostuje Radničkom u Kragujevcu u Jelen Superligi.

Tok meča:

Već u prvom minutu Partizan je mogao da primi gol. Posle kornera i gužve u šesnaestercu Kejn je sa leve strane odlično šutirao, ali je prečka zaustavila njegov pokušaj.

Crno-beli su uzvratili dva minuta kasnije. Drinčić je uputio opasan centaršut sa leve strane iz prekida, ali je odbrana gostiju odlično reagovala. Od starta utakmice bilo je vidljivo da su se crno-beli odlučili da čekaju svoju šansu iz kontri, pa je Danko Lazović bio jedini igrač domaćina na polovini rivala kada je Totenhem napadao.

Mnogo problema imali su crno-beli u prvih 15-ak minuta čak i da iznesu loptu na polovinu rivala, pa se uglavnom igralo ispred Lukačevog šesnaesterca. Upravo je u 15. minutu Partizan izveo veoma dobar napad. Grbić je lažnjakom na levoj strani izbacio čuvara i proigrao Lazovića čiji pokušaj iz prve je ipak izblokiran.

Bio je to period dobre igre crno-belih. Usledila su još dva solidna napada, ali bez ozbiljnijeg pokuašaja ka golu Ljorisa.

Nakon nekoliko dobrih minuta Partizana ekipa Totenhema je ponovo preuzela inicijativu, a bilo je vidljivo da je Poćetino odlučio da napada Partizanovu levu stranu odbrane.

U 25. minutu Danko Lazović je imao veliku šansu da dovede Partizan do vođstva. Dobio je posle auta loptu na petercu okrenut leđima. Totenhemova odbrana je očajno reagovala, ali je Vertongen u poslednjem trenutku izblokirao njegov pokušaj.

Usledilo je nekoliko opasnih pokušaja Engleza iz kornera, ali je Partizanova odbrana uspela da se odbrani. Desetak minuta pre kraja prvog dela Volkov i Taunsend imali su dva duela, a sve je završeno žutim kartonom za engleskog fudbalera.

U poslednjih 15 minuta nije bilo uzbuđenja. Totenhem je imao ozbiljnu inicijativu, ali ne i ideju kako da probije odbranu crno-belih, a u 45. minutu posle kontre Pantić je iz teške situacije solidno šutirao – bez problema za Ljorisa.

Drugo poluvreme Partizan je odlično počeo. Odličan korner Drinčića sa leve strane u 47. minutu, pa zatim prekid u 49. minutu sa desne strane koji je iznudio veoma dobri Grbić.

Ponovo je Drinčić zapretio, ali je Ljoris bio na mestu i izboksovao je loptu. U 51. minutu Lazović se dobro snašao u šesnaestercu, zadržao je loptu i uposlio veoma dobro Grbića koji je slabo šutirao.

Početkom drugog dela Volkov se požalio na povredu, pa ga je u 54. minutu zamenio mladi Petrović na levom beku. Novi šansu crno-beli su imali u 61. minutu. Drinčić je uposlio Lazovića čiji pokušaj je odbranio Ljoris, ali je i pomoćni sudija pokazao da je ofsajd.

Na drugoj strani je Soldado, koji je zamenio Paulinja, pokušao da pronađe Kejna, ali mladi napadač nije bio previše raspoložen na ovom meču. Poćetino je poal sata pre kraja priliku ukazao i Lameli, pa je engleski tim zaigrao nešto ofanzivnije, sa dva napadača.

Partizan se ipak odlično držao protiv snažnog protivnika, a Poćetino je u 72. minutu umesto Stambulija ubacio i Kapuea. U 75. minutu Saša Ilić je bio u izglednoj poziciji. Posle odbitka je zahvatio loptu sa 20-ak metara, ali je šutirao slabo, preko gola. Ilić je imao šansu i dva minuta kasnije. Grbić ga je pronašao na drugoj stativi, ali je udarac kapitena Partizana glavom bio potpuno bezopasan.

Do kraja utakmice nije bilo prilika ni promene rezultata, a utisak je da su i jedan i drugi tim na kraju bili zadovoljni osvojenim bodom.

Partizan: Lukač, Volkov, Vulićević, Stanković, Ćirković, Ilič, Grbić, Drinčić, Saša Ilić, Pantić, Lazović.

Totenhem: Ljoris, Vertongen, Noton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo, Taunsend, Stambuli, Bentaleb, Kejn.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.