Partizan u polufinalu Kupa! Crno – beli zgromili Dunav i najavili pakleni duel sa Megom!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Feb.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u polufinalu Kupa! Crno – beli zgromili Dunav i najavili pakleni duel sa Megom!

Košarkaši Partizana igraće u polufinalu Kupa Radivoja Koraća protiv ekipe Mega Leksa (subota 21h). Crno-beli su ubedljivo, što se i očekivalo, pobedili ekipu Dunava iz Starih Banovaca sa 80:60

Debitant u KLS ligi uspeo je samo u prvih 10 minuta da se suprostavi drugoj najboljoj ekipu Srbije i učesniku Lige šampiona.

Videla se razlika u klasi, snazi i intenzitetu igre. Partizan je rutinski dobio ovaj meč, a što je najvažnije odmorio je važne igrače >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za polufinale pre svega kapitena Novicu Veličkovića.

Partizan je na ovom meču bio bez prvog trenera Aleksandra Džikića koji ima stomačni virus i ostao je u hotelu, a nije u timu ni Vil Hečer koji se takođe oporavlja.

Osim prvih 10 minuta kada je bilo egal 18:18, Partizan je rutinski odradio ovu utakmicu pošto je u drugoj četvrtni stegao odbranu i tu deonicu meča je dobio sa 23:5 čime je i prelomio meč. U dva momenta je meč bio prekidan, jer su navijači Partizana vređali predsednika Zvezde Nebojšu Čovića i njegovu suprugu. Međutim, kapiten Veličković ih je smirivao i zamolio da navijaju korektno.

Jedan od najboljih igrača bio Nikola Tanasković, koji je debitovao na Kupu u dresu crno-belih i ubacio 10 poena uz 11 skokova. Marinković, Veličković, Birčević i Majstorović su igrali vrlo malo da bi bili odmorni za meč u subotu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Dunav je do pred sam kraj meča šutira trojke 25 -2,  pokušavajući da nešto promene, ali ne može se parirati nijedom timu sa tako slabim šutem.

Nije ni Partizan briljirao šut za tri 30 % 7-23, od čega je Andrić ubacio pet., ali su imali i 19 asistencija, što je dokaz o dobroj timskoj igri.

PARTIZAN - DUNAV 80:60 (18:18, 23:5, 23:20,16:17)

PARTIZAN: Ratkovica, Vrabac 13, Marinković 2m Tanasković 10 (11sk), Veličković 3, Majstorović 8, Birčević 3, Koprivica 8, Andrić 17, Pot 6, Gordon, Luković 10.

DUNAV: Malidžan 5, Žigon 3, Valjarević, Nenadić 11, Sočanac 1, Rudan 7, Zorčić 19, Turukalo 3, Kavurni 2, Vuković 4, Miljković 3, Matijašević 2

Kup Radivoja Koraća

polufinale, subota

Crvena zvezda - FMP 17.00

Partizan - Mega Leks 21.00

(Telegraf.rs)

 


Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Partizan bez Džikića i Hečera na Dunav!

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2017

Trener crno-belih ima stomačni virus..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)..Trener Partizana Aleksandar Džikić neće voditi ekipu u poslednjoj utakmici četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća protiv Dunava iz Starih Banovaca. Isto tako u timu neće biti ni ponajboljeg igrača Vila Hečera...Strateg...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.