Partizan sve bliže »koti dva«

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Mar.2015, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan sve bliže »koti dva«

Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu prvi put ove sezone! Ekipa Duška Vujoševića slavila je rezultatom 77:63 u 23. kolu ABA lige i tako preuzela od Cedevite treću poziciju na tabeli.

Desetim uzastopnim trijumfom Partizan se, takođe, približio ekipi Budućnosti na samo pobjedu zaostatka, a upravo bi duel u posljednjem kolu u Podgorici mogao da pruži odgovor na pitanje ko će s druge, a ko s treće pozicije krenuti u doigravanje. Naravno, ne treba zaboraviti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će se i Cedevita i te kako pitati za konačan raspored pred plej-of od drugog do četvrtog mjesta jer će Zagrepčani u pretposljednjem kolu dočekati Budućnost. Partizan su u derbiju predvodili Aleksandar Pavlović sa 19 poena i Milan Mačvan sa 15 poena i 10 skokova, a "rat" u reketu sa Zvezdinim centrima dobio je Nikola Milutinov, koji je meč završio sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Najefikasniji kod Zvezde bili su Čarls Dženkins sa 20 poena i Markus Vilijams koji se zaustavio na 14 poena.

"Zvezda je zaista veliki protivnik, bili su favoriti pre ove utakmice. Ipak, igrači Partizana su demonstrirali kvalitet, pokazali želju i dobili velikog protivnika", rekao je Vujošević i dodao:

"Utakmica je psihološki bila teža za nas nego za njih, ali iz te opuštenosti je proizlazila i opasnost. Hvala igračima pre svega, i navijačima. Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je verovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi, ali pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način".

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan zasluženo pobijedio.

"Čestitam Partizanu. Generalno, bili su bolji i to je to. Da bi se dobio iskusan i kvalitetan protivnik kao što je Partizan, potrebno je da imamo više raspoloženih igrača", naveo je Radonjić i nastavio:

"U trećoj četvrtini smo bili bez koncentracije. Nismo bili ni blizu onoga što Zvezda može, što je očekivano zbog svega u prethodnom periodu, ne samo Kupa, već i prije toga. Partizan je to iskoristio".

Srpski teniseri Novak Đoković, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić gledali su košarkaški "vječiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde. Đoković, navijač "crveno-bijelih", i Troicki, kojem su u srcu "crno-bijele" boje, posmatrali su meč zajedno uz parket, dok je Zimonjić sa sinom sjedio u gornjem dijelu dvorane. Navijači Partizana dočekali su Troickog aplauzima i ovacijama, a Đokovića je grupa navijača sačekala zvižducima i pogrdnim skandiranjem: "Plati porez, p..ko c.....ka".
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.