Partizan slavio u Ivanjici, Derbi na Marakani!

Izvor: RTS, 12.Apr.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan slavio u Ivanjici, Derbi na Marakani!

Partizan savladao Javor u Ivanjici sa 1:0. "Petarda" Voždovca protiv Radničkog 1923. Crvena zvezda svoj pobednički niz pokušaće da nastavi protiv Čukaričkog, ekipe koja ih je ubedljivo pobedila u prvom delu sezone. Jagodina dočekuje niški Radnički, Pazarci putuju u Kruševac.

17.52 - Kraj utakmica. Rezultati: Javor - Partizan 0:1 (0:1), Voždovac - Radnički 1923 5:0 (2:0). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

17.47 - Još pet minuta nadoknade vremena.

17.37 - Šansa za Javor u 79. minutu. Veselinović oduzima loptu, upošljava Miloškovića koji šutira sa 16 metara, Lukač krajnjim naporom uspeva da odbrani svoj gol.

17.19 - Minut kasnije beležimo šansu za Partizan. Škuletić pronalazi Luku, koji je sam pred golmana - šutira, ali Mišić uspeva da spreči siguran pogadak.

17.18 - Šansa za Javor u 61. minutu. Đorđević šutira iz slobodnog udarca sa 25 metara, Lukač siguran.

17.11 - Posle jedne gužve u šesnaestercu Javora na loptu je krenuo Lazović, pri doskoku je nezgodno pao i povredio se. Morao je da napusti igru, a njega je zamenio Luka.

 17.09 - Kontra Javora, Veselinović nabacuje loptu, Đorđević šutira glavom, lopta odlazi  pored gola. 50. minut.

17.06 - Nova velika šansa za Partizan. Posle centaršuta Živkovića, Škuletića je skočio i glavom udario loptu sa 7 metara, ipak pored gola. 48. minut

17.02 - Počelo je drugo poluvreme.

16.47 - Poluvreme. Rezultati: Javor - Partizan 0:1, Voždovac - Radnički 1923 2:0.

16.46 - GOOL! Partizan vodi sa 1:0 protiv Javora u Ivanjici. Strelac je bio Danko Lazović u prvom minutu nadoknade vremena. Posle odličnog centaršuta Ilića, Lazović je zahvatio loptu glavom i pogodio mrežu.

16.43 - Danko Lazović postiže gol, a pomoćni sudija ga poništava zbog ofsajda. Prethodno je Škuletić sve lepo uradio šutirao sa 5 metara i lopta je krenula ka praznom golu, 42. minut.

16.26 - Velika šansa za Živkovića posle centrašuta Petrovića ostao je sam na 5 metara od gola, udario lažnjak prebacio na levu nogu i šutirao, a na gol liniji Ibrahim skida glavom i spašava gol. Igrao se 25. minut.

16.00 - Počele prve utakmice 23. kola Prvestva Srbije igraju Javoj - Partizan i Voždovac - Radnički 1923.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Čukarički sa željom da zabeleže 13. uzastopnu prvenstvenu pobedu, ali i vrate dug ekipi sa Banovog brda za poraz u prvom delu sezone. Partizan, koji gostuje Javoru u Ivanjici, mora da pobedi da bi ostao u trci za osvajanje sedme uzastopne titule.

Crveno-beli imaju tri boda više od večitog rivala, a svi na Marakani uvereni su da je došao trenutak povratka šampionskog trofeja u njihove vitrine. U tom scenariju trijumf protiv najprijatnijeg iznenađenja prenstva, kojeg predvodi bivši Zvezdin prvotimac Vladan Milojević, ne dovodi se u pitanje.

Trener Slaviša Stojanović neće moći da računa na povređenog Abiola Duadu, koga će u startnih 11 najverovatnije zameniti Filip Kasalica.

Sa druge strane, fudbaleri Partizana posle kiksa protiv Vojvodine u prošlom kolu moraju da pobede Javor, a na ruku im ide i činjenica da nikada nisu poraženi u Ivanjici. Ipak, oprez je neophodan, pre svega zbog dobre forme Javora u poslednjih nekoliko utakmica i njihovog velikog motiva da osvoje, možda i presudne bodove, u borbi za opstanak.

Poslednji voz u borbi za opstanak pokušaće da uhvati Rad, koji gostuje Vojvodini, kao i OFK Beograd, kojem na Karaburmu stiže Sloboda iz Užica.

Jagodina, posle još jednog plasmana u finale Kupa Srbije, dočekuje Radnički iz Niša sa željom da pobedi i još više se približi poziciji broj tri, a sa istim motivima Novi Pazar odlazi "na noge" Napretku iz Kruševca.

U preostalim mečevima Voždovac dočekuje kragujevački Radnički, a Donji Srem subotički Spartak.

Parovi 23. kola Superlige Srbije: Subota: Javor - Partizan, Voždovac - Radnički Kragujevac (16.00), Napredak - Novi Pazar (18.30), Crvena zvezda - Čukarički (19.00). Nedelja: OFK Beograd - Sloboda, Donji Srem - Spartak (16.00), Vojvodina - Rad (18.00), Jagodina - Radnički Niš (19.00).
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Jagodina,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemile scene i neredi na tribinama u Kruševcu, Voždovac petardom pregazio Radnički 1923

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Apr.2014

Na terenu apsolutna dominacija Napretka! Potisli su Kruševljani goste na njihovu polovinu od samog starta i već u 2. minutu posle lepe akcije po levoj strani, gde su kombinovali Aškovski i Bajić, usledila je asistencija za Regana, koji je sa 18 metra šutirao oštro, po zemlji, ali pored gola.. Posle...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Radnički 1923 „petardiran“ na Voždovcu (VIDEO)

Izvor: KGsport.info, 13.Apr.2014, 16:36

Fudbaleri Radničkog doživeli su  još jedan ubedljiv poraz u prolećnom delu šampionata. Kragujevčani su nadigrani na beogradskom Dušanovcu od Voždovca sa 5:0 (2:0), pa ih u nastavku prvenstva očekuje grčevita borba za opstanak.. U prvom minutu Filip Knežević je pokušao da ugrozi gol ekipe...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.