Partizan silan protiv Metalca uz dabl-dabl Milutinova, poklon za Pavlovića u Valjevu

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan silan protiv Metalca uz dabl-dabl Milutinova, poklon za Pavlovića u Valjevu

Košarkaši Partizana bez mnogo problema su savladali Metalac u Valjevu sa 80:62 (24:10, 22:13, 17:23, 17:16), u 11. kolu Superlige.

Domaći šampionat nastavljen je u NBA ritmu, pa su crno-beli gostovali u Valjevu samo dva dana nakon trijumfa nad FMP-om, dok je Metalac pobedom nad Mega Leksom napravio ogroman korak ka osvajanju trećeg mesta koje vodi u ABA ligu bez plaćanja učešća, što čeka četvrtoplasiranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekipu.

Trener Duško Vujošević opredelio se za startnu petorku: Tepić, Milosavljević, Murić, Mačvan, Milutinov, a njegov kolega Vladimir Đokić odlučio je da meč počnu: Malešević, Ljubičić, Jevtović, Rakićević, Majstorović.

I svi igrači srpskog prvaka bili su prilično raspoloženi u oba pravca, otvorili su meč sa 7:2 posle trojke Milosavljevića i od samog početka uvećavali prednost. Kapitenski je bek Partizana predvodio saigrače, odbrana nije popuštala i posle koša Murića već u sedmom minutu su stekli dvocifreno vođstvo (16:6).

Slovenački reprezentativac i Milutinov su se do prvog obaveznog predaha pobrinuli za velikih plus 14 i 24:10. Koliko je odbrana gostiju odlično funkcionisala svedoč i to da je Metalac prvu trojku ubacio tek iz 10. pokušaja, dok ni napad nije posustajao.

Prednost je bukvalno rasla iz minuta u minut i pošto su Mačvan i Andrić vezali tri trojke bilo je 35:14 sredinom druge četvrtine. Ubedljivu prednost su održavali Tepić i Pavlović, da bi Đorđe Majstorović, koji se našao na širem spisku selektora Aleksandra Đorđevića za Eurobasket, pogodio pod faulom i precizno izveo dva od pet penala za 22:41.

Zatim je Andrić ubacio treću trojku iz četvrtog pokušaja za novu maksimalnu razliku od plus 24 (46:22), a na poluvreme se otišlo rezultatom 46:23 posle polovičnog učinka Majstorovića sa linije za slobodna bacanja.

U pauzi između dva dela alfa i omega Metalca dr Boško Đukanović je košarkašu Partizana Saši Pavloviću, koga bi radio video u svojim redovima, poklonio sliku uz visoko podignuta tri prsta.

Gosti su uvodna dva minuta u nastavku bili bez koša, ali je onda preko Murića, Milutinova i Milosavljevića došao i do 26 razlike (52:26) u 25. minutu. Pitanje pobednika je tako već bilo rešeno, a Metalac se trudio da što je moguće više ublaži neizbežan poraz na svom parketu.

Razigrali su se Jeremić i Kutlešić, uzvratio im je Andrić četvrtom trojkom i pobrinuo se za 63:46 na ulasku u poslednju četvrtinu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KLS: Partizan sa pola gasa pregazio Metalac, dabl-dabl Milutinova

Izvor: HotSport.rs, 27.Maj.2015

Partizan je sa pola gasa savladao Metalac u Valjevu – 80:62 (24:10, 22:13, 17:23, 17:16) u 11. kolu Superlige Srbije.. . Iako se očekivao dosta veći otpor Metalca, to se nije desilo. Sa dosta respekta su ušli u meč protiv Saleta Pavlovića, velike želje tog kluba (a zna se kakav je bio njegov...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.