Partizan se obratio Vladi Srbije: Hoćemo što i Zvezda

Izvor: Večernje novosti, 27.Jun.2016, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se obratio Vladi Srbije: Hoćemo što i Zvezda

Ono što mi u Partizanu tražimo jeste da se u našoj državi ophode prema klubu shodno rezultatima koje je postigao i u meri značaja koji ima u društvu, kaže Mile Jovičić OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA "NOVOSTI": GNjEVIN PARTIZAN zaslužuje pomoć države i FSS u istoj meri kao večiti rival, Skupština na kojoj će klub iz Humske dobiti novog predsednika neće biti održana pre septembra, a ekipa ima potencijal >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da uradi odličan posao u sva tri takmičenja. To je suština izlaganja kopredsednika Radne grupe Partizana Mileta Jovičića, koji se u nedeljupriključio ekspediciji crno-belih u hotelu "Mistral". - Bez ozbiljne intervencije krovne fudbalske organizacije biće jako teško odigravati utakmice u Evropi. Zvezda je pisala i FSS i državi, mi smo se pridružili tom zahtevu vezano za dodelu određenih sredstava za saniranje stadiona. Jasno je da će morati na ozbiljniji način da se rešavaju ta pitanja. Pravi se slika da je Partizan oponent ovoj vlasti i nekakva opozicija, što je apsolutno netačno - rekao je Jovičić. Iskusni fudbalski radnik smatra da večiti rivali u poslednje vreme nisu jednaki u očima državnih organa i da to mora pod hitno da se promeni. - Ono što mi u Partizanu tražimo jeste da se u našoj državi ophode prema klubu shodno rezultatima koje je postigao i u meri značaja koji ima u društvu. Stičemo utisak da to nije bio slučaj, i to je zadatak nove uprave, da Partizan bude vrednovan na pravi način u medijskom, moralnom, statusnom i materijalnom smislu. Mi smo jedini klub koji je reprezentovao Srbiju u poslednjih deset godina, a to se perfidno omalovažava. Dok ne dođe privatni kapital moramo da dobijamo bar jednako kao naše komšije, verujem da će država imati sluha za to. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je nedavno najavio dužu dominaciju crveno-belih. - Ne bih komentarisao Terzićevu izjavu o osvajanju titula, to je njegova želja, a teren je jedino merilo. Po njegovim rečima, izvesno je da Partizan novog predsednika neće dobiti pre jeseni: - Mi smo se u momentu prekida Skupštine, koja je ostavila tužan utisak, dogovorili načelno za narednih mesec dana, ali nisu stvorene pravno-formalne pretpostavke. Drugo je to što se nalazimo u jeku prelaznog roka, uskoro počinje sezona, pa je moj lični stav, koji ću izneti, da se Skupština održi tek u septembru - zaključio je Jovičić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PARTIZAN POVUKAO ZVEZDIN POTEZ: Tražimo slično ili isto koliko naš rival (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jun.2016, 08:07

U Partizanu su se odlučili na isti potez kao u Crvenoj zvezdi pre nekoliko dana. Klub iz Humske je uputio dopis za pomoć u realizaciji kvalifikacija za Ligu Evrope, konkretno za sanaciju stadiona...- Bez obzira na pomoć Fudbalskog saveza Srbije prethodnih godina, dva velika stadiona su u lošem stanju...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.