Partizan savladao Rad na Banjici

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan savladao Rad na Banjici

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada sa 1:0, u meču 22. kola Superlige i tako pobedom počeli prolećni deo sezone. Vojvodina sa 4:1 pobedila Spartak u Subotici. Odložen meč između Metalca i Radnika.

Crno-beli su slavili golom Uroša Đurđevića, nekadašnjeg igrača Rada, u 55. minutu meča. Partizan je ovako sačuvao šest bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom.
Rad je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostao na 10. mestu sa 24 boda, šest manje od Spartaka na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of.
Prvo poluvreme na Banjici obeležili su prekidi, a malo tečne igre i lepih akcija na obe strane. Obe ekipe su ipak mogle do gola.
Prvi šut ka protivničkom golu uputio je Partizan u četvrtom minutu kada je Miletić ubacio loptu u kazneni prostor a na drugoj stativi je probao Đurđević, ali je šutirao preko gola.

U 11. minutu stvorila se velika gužva ispred gola Filipa Kljajića ali niko od fudbalera Rada nije uspeo da uputi udarac ka golu.
Rad je veliku šansu imao u 23. minutu kada je Aleksandar Lutovac izašao sam ispred Kljajića, ali je golman Partizana uspeo da obrani.
Crno-beli su veliku priliku propustili deset minuta kasnije, odnosno pomogao im je igrač Rada Nikola Maraš koji je za malo glavom lobovao svog golmana.
Partizan je zaigrao bolje u nastavku a do prednosti je stigao u 55. minutu. Marko Janković je izveo korner sa leve stane, lopta se odbila do ivice šesnaesterca gde je dočekao Đurđević. Napadač Partizana šutirao je po zemlji i pogodio za 0:1.
Veliko uzbuđenje usledilo je potom u samo jednom minutu. Prvo je Nikola Drinčić u 75. minutu izveo slobodan udarac, lopta se odbila do njega a nekadašnji fudbaler Partizana se oprobao ponovo i pogodio stativu.

Odmah posle te šanse Rada usledila je kontra Partizana, golman Rada je istrčao a Đurđević je umesto praznog gola pogodio stativu.
U drugom meču dana, Vojvodina je u Subotici savladala ekipu Spartaka sa 4:1.
Vojvodina je tako zadržala tri boda zaostatka za drugoplasiranim Partizanom, dok je Spartak sedmi na tabeli, sa istim brojem bodova, ali i boljom gol-razlikom od Radničkog.
Novosađani su poveli već u petom minutu golom Dejana Melega, da bi u 54. povisli na 2:0. Ognjen Mudrinski vratio je Spartak u igru pogotkom u 57, da bi Filip Malbašić dva minuta posle toga povisio na 3:1, i tako krunisao period od pet minuta u kome su viđena tri gola.
Tačka na meč stavljena je u 86. minutu, kada je posle kornera nastala gužva u šesnaestercu Spartaka. Lopta je na putu za mrežu zakačila više igrača, a gol je pripisan Mariju Maslaću.
Utakmica između Metalca i Radnika odložena je zbog snega.
Ovako je protekla superligaška nedelja:
15.53 – Incidenti posle meča na Banjici. Everton je ušao u duel sa navijačima Rada, zbog uvredljivih uzvika. Posle nekoliko minuta ozbiljnog koškanja, situacija se smirila.
15.52 – Kraj i u Subotici. Vojvodina je u finišu postigla još jedan pogodak i savladala Spartak sa 4:1.
15.52 – Kraj na Banjici, Partizan je savladao ekipu Rada sa 1:0.
15.20 – Tri brza gola u Subotici, Vojvodina sada vodi protiv Spartaka sa 3:1.
15.12 – GOOOL! Partizan dolazi do prednosti u 55. minutu, strelac je Uroš Đurđević.
15.02 – Nastavljen je meč na Banjici.
14.48 – Na drugoj utakmici, Vojvodina na poluvremenu vodi protiv Spartaka sa 1:0.
14.46 – Bledo izdanje i Rada i Partizana u prvih 45 minuta, golova nema.
14.21 – Vojvodina vodi sa 1:0, golom Melega u petom minutu, a u Beogradu veliku priliku prošušta ekipa Rada – Kljajić brani "jedan na jedan" sa Lutovcem.
14.00 – Počeo je meč na stadionu "Kralj Petar Prvi". Takođe, Spartak na svom terenu dočekuje ekipu Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.