Partizan prejak za Metalac

Izvor: MVP.rs, 27.Maj.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prejak za Metalac

Crno-beli su pomalo neočekivano deklasirali Valjevce.

Prva utakmica 11. kola Superlige Srbije je ujedno bila i derbi. Sastale su se dve ekipe koje će se najverovatnije sastati i u plej ofu, a u pitanju su Metalac Farmakom i Partizan NIS. Meč je odigran u Valjevu pred punim tribinama "Hale sportova". Trijumf su odneli gosti iz Beograda, a konačan rezultat je bio 80:62.

Mnogi su očekivali da će valjevska >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << publika i ona kraj televizora biti u prilici da gledaju neizvestan duel. Metalac je u usponu forme, što je potvrdila i ubedljiva pobeda nad Mega Leksom u prethodnom kolu, dok se Partizan u poslednje dve utakmice mučio sa istim rivalom, ali i FMP-om. Ipak, tim Duška Vujoševića je lagano srušio svog domaćina.

Košarkaši Metalca su očajno otvorili utakmicu. Ne samo što su u prvom poluvremenu šutirali samo osam posto za tri poena (1/13) i 55 posto sa penala (6/11), već nisu ni igrali odbranu kakvu su igrali tokom čitave sezone. Presing na igrača Partizana koji prenosi loptu nije urodio plodom, pa su crno-beli često ostajali sami u šutu van linije 6.75, a neretko i pod samim obručem. Vladimir Đokić je više puta zatražio minut odmora kako bi probudio svoje izabranike, ali oni to nisu učinili. Sa druge strane, gosti su veoma dobro šutirali, a imali su i šest asistencija više na poluvremenu, pa ne bi trebalo da čudi što su stekli veliki višak posle 20 minuta igre (46:23).

Ništa se posebno nije promenilo i u drugoj polovini susreta. Jedino što je bilo vredno pomena je bljesak Mladena Jeremića i Dušana Kutlešića, koji su konačno omogućili svome timu pogotke spolja. Uprkos tome, prednost Partizana je i dalje bila ubedljiva, a prednost od 20 razlike u njegovu korist je vratio sjajni Mihajlo Andrić sa svojim trojkama. Kako je razlika i u poslednjoj četvrtini bila ista, oba trenera su odlučila da pruže šansu igračima koji imaju manju minutažu, što je samo po sebi značilo da je pobednik već tada bio poznat.

Uskoro opširnije...

(foto: ABA League / Metalac Farmakom / Foto studio ART)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.