Partizan potpisao igrača kog je Brajant hvalio! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan potpisao igrača kog je Brajant hvalio! (VIDEO)

Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images

Košarkaški klub Partizan dogovorio je sve uslove sa novim igračem, Amerikancem Frankom Robinsonom.

Isto je potvrdio i igrač na svom Tviter profilu.

- Zvanično, potpisao sam za Partizan, igraću za trenera koji me je doterao u ruki sezoni - napisao je Amerikanac, aludirajući na Aleksandra Džikića.

Officially signed to Partizan to play for the coach who groomed me my rookie season...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
— frank robinson (@IamFR5) July 29, 2016

Jedan deo prošle sezone je 32-godišnji bek (193cm, 90kg) odigrao u Istanbul DSI u drugoj turskoj ligi, a klub je napustio u martu. Za šest utakmica imao je sasvim dobru statistiku: 15.7 poena u proseku, 4.5 skokova i 3.2 asistencije.

Prethodni klub za koji je nastupao bio je Ironi Naharija u Izraelu, gde je na 20 utakmica prosečno beležio 10.6 poena, 5.3 skokova i 2.4 asistencije.

Ovaj igrač ima iskustva - nema gde nije igrao:

Grčki Panelefsiniakos, finski Loiman Korikonkarit, gruzijski Sokhumi, u Nemačkoj za Artland Dragons i S Oliver Baskets, poljski Aseko, ukrajinski Budiveljnik, slovenačka Olimpiju i izraelska Makabi Haifa.

Sa slovenačkim klubom i Džikićem kao trenerom, osvojio je nacionalni kup 2009. godine, a 2011. godine proglašen je najboljim defanzivnim igračem u Izraelu.

U Razvojnoj ligi je nastupao za Los Anđeles Defenderse. Pokušao je da uđe u NBA ligu, i učestovovao je u Letnjoj ligi 2012. godine.

- Pogledao sam preko ramena i video sam da mi je Kobi Brajant, moj omiljeni igrač, uputio gest kojim je odobrio moje poteze - rekao je jednom prilikom Robinson posle utakmice na kojoj je postigao 28 poena.

Studirao je na univerzitetu Kalifornija, Fulerton, i od 2008. je profesionalni igrač.



Najvažnije vesti za 29. jul:

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.