Partizan pobedio Napredak i učvrstio se na prvom mestu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2014, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio Napredak i učvrstio se na prvom mestu

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Napredak iz Kruševca sa 3:1, u utakmici 13. kola Super lige Srbije i stekli šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

Partizan je poveo u 36. minutu golom Danka Lazovića, vođstvo je duplirao Branko Ilić u 72. minutu, a treći gol postigao je Petar Škuletić u 86. minutu. Konačan rezultat postavio je Ibrahim Mama Ndiaje u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 90. minutu.

Obe ekipe su dobro počele i brzo igrale, a prvu dobru priliku propustio je Partizan, odnosno Petar Škuletić u 16. minutu, kada je uspeo da obiđe golmana Zorana Popovića, ali je otišao suviše iskosa na desnu stranu i nije uspeo dobro da šutne.

Škuletić je bio u šansi i u 21. minutu, ali je posle dodavanja Saše Markovića sa oko 16 metara pogodio prečku.

Crno-beli su poveli u 36. minutu kada je Nikola Ninković centrirao sa leve strane a loptu je glavom zahvatio Lazović i sa sedam metara poslao je donji desni ugao gola. Domaći su do kraja poluvremena imali par šansi, preko Škuletića i Drinčića, ali nisu uspeli ozbiljno da zaprete Napretku.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Partizan, u 59. minutu kada je Ninković, posle dodavanja Markovića, glavom poslao loptu pored stative. Nakon toga u dva navrata šansu je imao Lazović, ali je bio neprecizan.

Partizan je duplirao vođstvo u 72. minutu. Kapiten Saša Ilić je dobro prošao po levoj strani i centrirao u šesnaesterac. Lopta je preskočila Lazovića i došla do Ilića, koji je snažno šutnuo loptu i kroz noge golmana je poslao u mrežu.

Treći gol za Partizan postigao je Škuletić u 86. minutu, kada je posle greške defanzivca Nemanje Janičića, obišao Frimponga i golmana Popovića i ubacio loptu u praznu mrežu.

Konačan rezultat postavio je Ndiaje u 90. minutu. Golman Partizana Milan Lukač odbranio je šut Miloša Bajića, a lopta se odbila do Ndiajea kome nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Partizan je prvi na tabeli sa 34 boda i ima šest više od Crvene zvezde na drugom mestu. Napredak zauzima pretposlednje, 15. mesto sa 10 bodova.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Kruševac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.