Izvor: Politika, 23.Nov.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan osvojio vredne bodove protiv Cibone

BEOGRAD – Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu zagrebačke Cibone sa 73:64 (24:16, 21:14, 16:20, 12:14), u pretposlednjoj utakmici 9. kola regionalne Jadranske lige.

Meč je odigran u hali Pionir pred 6.000 gledalaca, a sudili su Sašo Pukl, Damir Javor i Marko Vučković (svi iz Slovenije).

Partizan: Tepić 10, Murić 14, Marinković 8, Dalo, Milutinov 18, Mačavn 10, Gagić 6, Andrić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Milutinović 1, Bezbradica, Bogdanović 6, Šalić.

Cibona: Markota 5, Kus, Krušlin, Blesingejm 14, Rozić 14, Jagodić-Kuridža 5, Lalić 4, Mavra, Siriščević, Žižić 5, Gabrić 3, Ilijevski 14.

Partizan je nadigrao Cibonu, zabeležio važnu pobedu i skorom 5-4 priključio se ekipama iz gornjeg dela tabele u borbi za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Duel dva velikana evropske košarke dobio je epitet derbija kola, iako obe ekipe ove sezone ne beleže očekivane rezultate.

Izabranici Duška Vujoševića večeras u prikazali dobru partiju, na trenutke veoma atraktivnu, uz standardno čvrstu odbranu i veliki broj poena iz kontranapada.

Crno-beli nemaju dominatan tim kao prethodnih godina, ali do dolaska klasičnog plejmejkera nedostatak kvaliteta na toj poziciji pokušavaju da nadomeste agresivnom igrom i velikom borbenošću.

Na krilima raspoloženih Murića i Milutinova, Partizan je početkom drugog poluvremena poveo sa 49:30, ne dozvolivši protivniku da postigne koš skoro dva minuta.

Možda bi prednost bila i veća da domaćin nije imao problem prilikom izvođenja slobodonih bacanja u prvih 20 minuta.

Aktuelni prvak Jadrana u finišu meča kaznio je opuštanje u igri crno-belih, prišao na minus osam (68:60), ali je trojka Milana Mačvana na tri minuta pre kraja ugasila i poslednju nadu Zagrepčana.

Utakmica u Pioniru počela je minutim ćutanja i odavanjem pošte navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću, koji je ubijen u Istanbulu u petak uoči utakmice Evrolige protiv Galatasaraja, kao i mladom navijaču Partizana Nemanji Antiću, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći kod Ade Huje.

Košarkaši Partizana u sredu igraju meč Evrokupa protiv Banvita u Turskoj, dok u narednom kolu Jadranske lige gostuju lideru na tabeli, gradskom rivalu Crvenoj zvezdi.

Tanjug

objavljeno:

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan osvojio Kragujevac

Izvor: B92, 23.Nov.2014

Vaterpolisti Partizana savladali su u Kragujevcu ekipu domaćeg Radničkog sa 10:8 (1:2, 2:1, 4:1, 3:4) u derbi utakmici 8. kola A grupe regionalne Triglav lige...To je prvi poraz Kragujevčana u njihovom bazenu Park posle više od dve godine...Većim delom zanimljive utakmice Partizan je igrao bolje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.