Partizan oduvao Tajfun u Sloveniji

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan oduvao Tajfun u Sloveniji

DA su bolji dani za Partizan počeli dolaskom Aleksandra Džikića, dokaz je i pobeda protiv slovenačkog Tajfuna 83:65 u 24. kolu ABA lige. Crno-beli su odličnom partijom „oduvali“ i poslednju nadu domaćoj ekipi za opstanak i naneli im deseti poraz u nizu, a sebi otvorili put ka petoj poziciji i Evropi sledeće sezone. Kratak povratak u domovinu je prijao Edu Muriću, koji je u protivnički koš sasuo šest trojki iz sedam pokušaja i postigao ukupno 22 poena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Partizan je u Celje otputovao oslabljen, bez glavne karike na poslednjih nekoliko utakmica Aleksandra Cvetkovića i centra Bože Đumića, koji su zbog povrede ostali u Beogradu. Ipak, ekipa je u većem delu meča uspela da nadoknadi njihov izostanak i dođe tek do druge pobede u gostima ove sezone. Crno-beli su lomili otpor „žilavog“ protivnika i slomili su ga tek u prvoj polovini treće deonice. Domaći su motivisano ušli u meč, predvođeni raspoloženim Čebularom održavali su prednost stečenu na samom startu. Partizan ih je pratio u stopu, pre svega posle individualnih bravura Murića i Vitkovca. Dve vezane trojke Ponjevića, od čega prva uz zvuk sirene za kraj prve četvrtine, odvele su Tajfun na plus devet, što je bilo najveće vođstvo do tada. Ubrzo je gas dodao Kevin Džons, koji se najbolje u tim trenucima snalazio pod košem, pa je njegovim pogotcima Partizan stigao do preokreta. Proradio je i Vanja Marinković, pa je trener domaćih zbog naleta crno-belih bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Nastavili su gosti u istom ritmu, pa su početkom treće deonice došli i do dvocifrene prednosti 54:43. Vilson je preuzeo stvari u svoje ruke i pridružio se fantastičnom Muriću. Zategao je odbranu Partizan maksimalno, pa je Tajfun za sedam minuta uspeo da postigne samo dva poena. Crno-belima su sipali trojke iz svih pozicija, a protivnici nisu imali rešenje veoma dobar šut van linije 6.75, koji je na kraju utakmice iznosio 53 odsto (10-19). Beograđani su tako izuzetnom napadačkom partijom u drugih 20 minuta došli do bitne pobede koja im i zvanično donosi opstanak, dok će za Tajfun nastup sledeće godine u ABA ligi verovatno ostati samo san.DVORANA: „Golovec“. Gledalaca: 1.500. Sudije:Obradović, Hordov, RadojkovićTAJFUN: Sebič S. 2, Sebič M. 7, Debelak, Držić 2, Čebular 15 (3 as), Germek, Bratož 9 ( 6 ul), Klark 8, Ponjavić 12, Drobnjak, Bolčina 8, Parker 2.PARTIZAN NIS: Aranitović, Džons 12 (6 sk), Murić 22 (5 sk, 4 as), Marinković 5, Vitkovac 9 (4 sk), Korivica 6 (6 sk), Magdevski, Milutinović 5, Vilijams 3, Vrabac 9, Vilson 12 (5 as).Po četvrtinama: 25:19, 16:24, 11:26, 13:14.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Volim ga k'o oka dva'' usred Slovenije! (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Feb.2016, 12:25

Iako daleko od beogradskog ''Pionira'', košarkaši Partizana i juče su u Sloveniji imali veliku podršku svojih navijača...Podsetimo, Partizan je u subotu gostovao ekipi slovenačkog Tajfuna i ubedljivo trijumfovao rezultatom 83:65, što je već peti trijumf crno-belih u šest mečeva pod vođstvom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.