Partizan od -13 do prve pobede Božića

Izvor: B92, 06.Okt.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan od -13 do prve pobede Božića

Košarkaši Partizana savladali su skopski MZT 72:69 (23:25, 15:24, 17:12, 17:8) i ostvarili prvu pobedu u sezoni u ABA ligi.

Crno-beli su zaostajali tokom većeg dela meča, a gosti su sjajnim šutem za tri poena (7/10 u prvom poluvremenu) stekli i 13 poena prednosti sredinom trećeg perioda.

Partizan nije blistao, mučili su se crno-beli u organizaciji napada, ali su agresivnom odbranom naterali goste da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgube 21 loptu i vratili se u egal, te u penal završnici obradovali 4.000 vernih navijača u Pioniru.

U prvoj pobedi Petra Božića na klupi Partizana istakli su se Vanja Marinković sa 16 poena, Aleksandar Cvetković sa 15, te Čedomir Vitkovac sa 10 uz 9 skokova.

MZT je predvodio Damjan Stojanovski sa 14 poena, Duško Bunić sa 13 uz 6 skokova, te Marko Ljubičić sa 12 uz 6 asistencija, ali je plejmejker gostiju na kraju ispao tragičar jer je napravio tehničku grešku i peti faul u trenucima kada se lomio meč.

Nakon rezultatske klackalice u prvom periodu, u kojoj je Partizan poenima iz reketa i uz raspoloženog Marinkovića odgovarao na odličan šut rivala iz igre (8/12), u drugoj četvrtini MZT je još bolje šutirao, te sa tri trojke i još nekoliko koševa sa poludistance u poslednjih nekoliko minuta, napravio seriju 16:5 za dvocifrenu prednost na poluvremenu (49:38).

MZT stiže do 13 poena prednosti do sredine trećeg perioda, kada Partizan pokrenut sjajnom odbranom Magdevskog, koji je zabeležio tri blokade, te odličnu završnicu Marinkovića, a uz podršku sa tribina, smanjuje zaostatak na šest poena pred poslednji kvartal.

Delovalo je da Partizan nema snage za povratak u meč, ali sjajnom odbranom uz seriju grešaka rivala uspeva da preokrene na 69:68 tri minuta pre kraja, te u penal završnici slavi prvu pobedu u sezoni (72:69).

Partizan u sledećem kolu gostuje šampionu BiH Igokei, koja u sredu igra u Valjevu protiv Metalca. U prva dva meča trećeg kola, pobede su ostvarili jedini timovi sa perfektnim učimkom – Crvena zvezda i Cedevita.

MZT trojkama Lukovića i Drenovca, te košem Sinadinovića uz dodatno slobodno bacanje brzo stiže do vođstva 11:6 u Pioniru. Međutim, crno-beli se bude i koševima Đumića i Marinkovića vraćaju rezultat u egal. Vrabac sredinom perioda donosi domaćinu preokret, ali Luković šestim poenom prekida post skopskog kluba (12:14).

Napad MZT-a se svodio na dobar šut za tri poena (3/5), na šta su crno-beli odgovarali odličnim prodorima Perovića i Vitkovca kroz reket (18:17). Rezultatska klackalica je nastavljena do kraja prvog perioda, koji je šuterski raspoloženi MZT (8/12 iz igre) dobio košem razlike – 25:23.

Oba tima loše otvaraju drugi period, i jedni i drugi se muče u napadu prva dva minuta, ali su sredinom perioda proradili šuteri. Dok se MZT i dalje oslanjao na odličan šut za tri poena, koja su mu doniela šest poena prednosti (33:27), crno-beli nastavljaju da probijaju reket te preko Koprivice, Cvetkovića i Vrapca vraćaju rezultat u egal (33:33).

Domaćin nije imao snage za preokret, opet ulazi u period slabije igre u napadu, što MZT brzo koristi te poenima Bunića i Ljubičića, te trećom trojkom Drenovca (3/3) stiže do u tom trenutku maksimalnih 44:36. Gosti ne dozvoljavaju Partizanu da odgovori, te novom trojkom (7/10) odlaze na odmor sa dvocifrenom prednošću – 49:38.

Konačno, na otvaranju drugog poluvremena Partizan postiže prvu trojku na utakmici preko Marinkovića, ali MZT nastavlja da održava dvocifrenu prednost (54:41). Sredinom perioda crno-beli su agresivnom igrom zaustavili šut rivala, te poenima Milutinovića, Cvetkovića i Koprivice smanjili zaostatak na samo pet poena razlike (54:49).

Seriju Partizana i nalet koji je probudio i domaću publiku MZT zaustavlja preko Ljubičića, koji sa dve sjajne asistencije Buniću vraća goste na devet poena prednosti. Međutim, uz podršku "grobara" sa tribina crno-beli opet prelaze u ofanzivu te preko Magdevskog i Marinkovića opet smanjuje zaostatak, pa MZT u poslednji period ulazi sa dostižnom prednošću – 61:55.

U najgorem trenutku za Partizan gosti postižu prvu trojku u drugom poluvremenu, te nastavljaju da održavaju vođstvo u odlučujućoj četvrtini (66:57). U trenucima kada je delovalo da je Partizan daleko od povratka u egal, MZT pravi seriju grešaka i vraća domaćina u život.

Sa dva faula u napadu i nekoliko grešaka, omogućavaju Vitkovcu i Cvetkoviću da smanje zaostatak crno-belih na samo 66:63, pet i po minuta pre kraja. Pipan je morao da vrati na parket povređenog Ljubičića, koji takođe greši po ulasku u igru, ali se brzo iskupio košem za prekid serije Partizana (68:63).

Međutim, četiri minuta pre kraja Cvetković uz zvuk sirene pogađa tek drugu trojku za Partizan, koji uspeva da odbrani sledeći napad MZT-a, a onda Ljubičić dobija tehničku grešku. Plejmejker domaćin pogađa slobodno bacanje, a potom sa penala pogađa i Đumić, pa crno-beli dobijaju stižu do prve prednosti još od kraja prvog perioda i 18:17 (69:68).

Nakon što je Luković izjednačio polovičnim učinkom sa penala, ekipe se oslanjaju na šut za tri poena, promašuju Marinković s jedne, a Stojanovski s druge strane, nakon čega i Vrabac pogađa samo jedno slobodno bacanje, 40 sekundi pre kraja. Odmah se iskupljuje, krade loptu Stojanovskom, a prvu pobedu Partizanu u sezoni donosi Cvetković košem 12 sekundi pre kraja – 72:69.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grobari" verni Duletu, ne veruju novom Partizanu!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015

Na premijeri pred svojim navijačima, Partizan nije imao podršku "grobara" kao prošle sezone. Protiv MZT-a okupilo se oko 3.000 gledalaca, ali nije bilo one bučne atmosfere koju prave navijači crno-belih u "Pioniru"...Na startu utakmice, skandiralo se nekadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

DULE VUJOŠEVIĆ "Grobari" skandirali legendi Partizana protiv MZT-a /VIDEO/

Izvor: Blic, 06.Okt.2015

Navijači Partizana i dalje su ogorčeni zbog načina na koji je Duško Vujošević otišao iz kluba, što su iskazali skandiranjem na meču protiv MZT-a...Posle dva startna poraza u ABA ligi, tim crno-belih je pod vođstvom Petra Božića pobedio MZT nakon preokreta sa 72:69, a duel je počeo uz skandiranje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.