Partizan o Zvezdinom Planu B

Izvor: Mondo, 30.Okt.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan o Zvezdinom "Planu B"

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem u vezi sa nezvaničnim najavama da će se dogoditi promene u Fudbalskom savezu Beograda. "Imamo potpisan protokol i dogovor. Ko odustaje od toga?", pita se uprava Partizana u saopštenju.

Foto: MN Press Ratomir Babić

Fudbalski klub Partizan protivi se bilo kakvim promenama u Fudbalskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << savezu Beograda (FSB), kojim upravlja upravo funckioner iz tog kluba Ratomir Babić (na slici), i ističe da je taj organ najbolji primer dobre saradnje dva najveća srpska kluba.

U saopštenju povodom učestalih informacija u medijima o navodnim namerama pojedinih klubova i fudbalskih radnika da iniciraju promene u rukovodstvu Fudbalskog saveza Beograda, najuže rukovodstvo Partizana je objavilo saopštenje u kojem ističe da je FSB, posle dugo godina, postao stabilan organ i pozitivan primer saradnje Partizana i Crvene zvezde.

Partizan poručuje da ne beži od rasprave o tome kako radi Fudbalski savez Beograda, štaviše, želi da u tome aktivno učestvuje, ali podvlači da su upravo rezultati rukovodstva tog Saveza jedino merilo i kriterijum po kojima bi se trebalo rukovoditi, a ne neki drugi.

Partizan je podsetio da su se Fudbalski savez Srbije, Partizan i Crvena zvezda, uz saglasnost svih klubova Suzper i Prve lige, pre tri godine dogovorili da zajedno saniraju dotadašnje teškoće u funkcionisanju Fudbalskog saveza Beograda i da je tada dogovoreno i da Partizan predloži predsednika, a Zvezda generalnog sekretara.

"Za predsednika je predložen Ratomir Babić, a za generalnog sekretara Jovan Šurbatović, obojica provereni sportski radnici, koji su angažovanjem u privremenom organu rukovođenja FSB-om najviše doprineli stabilizaciji i sređivanju stanja u najmasovnijem regionalnijem fudbalskom savezu u Srbiji. Na vanrednoj izbornoj Skupštini FSB održanoj maja 2011. taj predlog je jednoglasno usvojen. Pitamo se da li neko od tada zaključenog protokola odustaje i zašto? Da li neko smatra da dva najveća srpska kluba ne treba da imaju odgovornost za rad regionalnog saveza kome pripadaju? Ili iza svega stoji želja da se FK“Partizan marginalizuje i eliminiše iz rukovođenja FSB-om", piše u saopštenju Partizana.

Uprava crno-belih pdoseća da su od 2011. do danas održane još četiri sednice skupštine FSB, a da je u junu 2012. potvrđen izbor (istih) predsednika i generalnog sekretara do juna 2016. godine.

"Ni na tim sednicama najvišeg organa FSB, ni na drugi legalan i uobičajen način nisu isticane primedbe na rad FSB. Naprotiv, isticano je da rad tog regionalnog saveza i njegovo organizaciono i finansijsko stanje nikada nisu bili bolji. Otkuda onda podzemna akcija za smenu tog istog rukovodstva, pohvaljivanog i neosporno uspešnog u radu?  Jedini kriterijum za raspravu o radu bilo kog organa u fudbalskoj organizaciji mogu biti rezultati tog rada, ispunjavanje planova, ciljeva i zadataka, ukupno stanje u organizaciji. Za takvu raspravu FK Partizan je spreman i želimo da ona, argumentovano i civilizovano otpočne odmah, a da se prekine sa kuloarskim intrigama i spletkama, pritiscima na članove Skupštine, predstavnike opštinskih saveza i klubova sa pozivima na 'rušenje' Predsednika Saveza, čija je jedina mana, kako izgleda, to što je potpredsednik FK Partizan. Da li FSB treba da bude poligon na kome će pojedinci demonstrirati ambicije, snagu i moć koje nemaju izvor u fudbalskom sportu?", pita se Partizan.

U saopštenju najužeg rukovodstva Partizana primećeno je da je "upravo FSB idealan primer saradnje naša dva najveća kluba i dokaz da je ta saradnja u najboljem interesu fudbalskog sporta moguća i poželjna".

"Da li treba dopustiti da sektaško klubaštvo tu saradnju sruši, umesto da ona bude model i za druge segmente fudbalske organizacije?", dodaje se kroz pitanje.

"Očekujemo da će rukovodstvo FSB pripremiti temeljne i argumentovane izveštaje o svom radu i da će fudbalski Beograd imati priliku da o tim izveštajima javno, otvoreno i bez pritisaka raspravlja. Podrazumeva se da će i FK Partizan u toj raspravi učestvovati i podržati rad svih koji su to zaslužili bez obzira na klupsku bazu i pripadnost. Podrazumeva se i da će FK Partizan zahtevati ravnopravnost u radu i rukovođenju svim segmentima fudbalske organizacije i zaštiti svoje članove od politikantskog spletkarenja i klubaških animoziteta", piše u saopštenju Sekretarijata Partizana.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Partizan o Zvezdinom "Planu B": Podzemna akcija!

Izvor: Mondo, 30.Okt.2014

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem u vezi sa nezvaničnim najavama da će se dogoditi promene u Fudbalskom savezu Beograda. "Imamo potpisan protokol i dogovor. Ko odustaje od toga?", pita se uprava Partizana u saopštenju...Foto: MN Press Ratomir Babić..Fudbalski klub Partizan protivi se...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.