Partizan nosi nulu iz Razgrada

Izvor: B92, 30.Jul.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan nosi nulu iz Razgrada

Fudbaleri Partizana igrali su nerešeno 0:0 sa Ludogorecom u Razgradu, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su krenuli agresivno, imali 2-3 sjajne šanse u prvih 15 minuta koje su propustili, nakon čega su se povukli i čekali grešku domaćina.

Ludogorec s druge strane nije bio ništa bolji, dve najbolje prilike je takođe imao u prvom poluvremenu ali ih je osujetio sjajni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Volkov. U drugom delu oba tima su delovala nezainteresovano, pa je Partizan sačuvao 0:0 za revanš u Humskoj.

U drugom poluvremenu utakmicu je pre vremena zbog povrede ramena završio Danko Lazović, a verovatno će tek u četvrtak biti jasnije da li će biti spreman za revanš.

Partizan je krenuo veoma ofanzivno u Razgradu i već u prvih pet minuta imao dve sjajne gol šanse. Prvo je Brašanac propustio da kazni grešku domaće odbrane, da bi potom golman Ludogoreca sjajno intervenisao posle snažnog šuta Škuletića sa leve strane.

Nakon desetak mirnih minuta opet je zapretio Škuletić iz slične pozicije, ali je Stojanov I ovaj put bio oprezan. Nekoliko minuta kasnije Bugari su imali prvu gol šansu, Djakov je izbacio Bezjaka direktno na Lukača, ali je njegovu sporost iskoristio Volkov i klizećim spasao crno-bele.

Novo uzbuđenje dogodilo se u 29. minutu,Drinčić pronalazi Škuletića na levoj strani, ovaj proigrava Živkovića na oko 12 metara od gola, ali mladi igrač Partizana promašuje loptu. Tri minute kasnije nova opasnost po Partizan, ovaj put posle kornera, nova gol šansa za Bugare, ali Volkov interveniše na gol liniji.

To je bilo jedino konkretno od napada u ovom meču, Ludogorec je tek posle sat vremena igre prvi put šutirao u okvir gola Partizana koji je u drugom poluvremenu više vodio računa o odbrani nego što je pokušavao da stigne do gola. Tek u finišu je zaigrao agresivnije I na drugoj polovini terena, ali Stojanov nije bio ugoržen.

Tok meča:

21:52 KRAJ! Ludogorec i Partizan su igrali bez golova.

90' Igraće se još četiri minuta.

87' Nekoliko pokušaja Bugara, ali je Espinjo upropastio skoro svaki napad.

85' Slalom Marselinja po desnoj strani, jedva su crno-beli raščistili u svom kaznenom.

84' Prva konkretna akcija Partizana, nakon prodora Grbića po levoj strani, loptu u sredini dobija Ninković koji šalje centaršut na peterac, ali ispred Škuletića interveniše Espinjo.

81' Veteran Ilić nema više snage, uhvatili su ga grčevi, menja ga Luka.

78' Drinčić pokušava, daleko je to od opasnog po Stojanova.

71' Partizan ima problema prilikom kornera rivala, ali nema pretnje po gol Lukača.

68' Nova izmena u Partizanu, nevidljivao Živkovića menja Grbić.

64' Apsolutno ništa se ne dešava na terenu u Razgradu, ekipe kao da ne žele da igraju fudbal. Ludogorec konstantno napada, ali je to daleko od konkretnog.

62' Nova izmena u Ludogorecu, izlazi Abalo, a ulazi Misiđan.

60' Posle sat vremena igre Ludogorec nema nijedan šut u okvir gola.

57' Prva konkretna akcija u drugom poluvremenu, dobro su kombinovali Bugari na levoj strani, šutirao je Marselinjo, ali je izblokiran.

54' Maler za Partizan! Danko Lazović je povredio rame. Zamenio ga je Nikola Ninković.

47' Prva izmena u domaćem timu, zbog povrede je izašao Vitinja, zamenio ga je Angulo.

21:00 Počelo je drugo poluvreme u Razgradu

45' Poluvreme. Prvih 45 minuta bez golova, nekoliko sjajnih šansi na obe strane, golman Stojanov je spasao Ludogorec, a bek Volkov Partizan.

42' Partizan je ponovo uspostavio ravnotežu igre, nema konkretnih akcija ni s jedne strane.

37' Partizan umiruje ritam meča, nekoliko faulova na sredini terana je pokvarilo Bugarima koncepciju igre.

32' Volkov čuva crno-bele! Nova gol šansa za Ludogorec posle kornera, Lukač je promašio loptu, ali levi bek opet spasava svoj tim izbacivši je sa gol-linije.

29' Gol šansa za Partizan! Nova sjajna prilika za Partizan, Drinčić je sjajnim pasom ostavio Škuletića usamljenog na levoj strani uz razređenu odbranu Ludogoreca u kaznenom prostoru. Crnogorac šalje pas po zemlji na penal, ona stiže do Živkovića koji pokušava iz prve, ali je promašio loptu.

27' Kapiten Djakov preti Lukaču, neprecizan šut sa distance.

23' Blagi pritisak domaćina, Abalo promašuje posle kornera.

20' Partizan je stao nakon dobrih prvih 15 minuta, Ludogorec preuzima kontrolu i sve češće preti golu Lukača.

* U Razgradu je i oko 400 navijača Partizana, ali je mirna atmosfera na tribinama.

17' Gol šansa za Ludogorec! Bugari propuštaju zicer za vođstvo. Kapiten Djakov je sjajno proigrao Bezjaka koji je pobegao Stankoviću, imao je ispred sebe samo Lukača, ali se odlučio za kontakt više što je bilo dovoljno Volkovu da sjajnim klizećim startom spasi svoj tim.

13' Škuletić opet beži čuvaru nakon auta sa leve strane, šutira iz prve, ponovo gađa bliži ugao, opet je oprezan Stojanov.

11' Prva prilika za Ludogorec, iz prekida. Dobar centaršut iz slobodnog udarca sa desne strane, Marselinjo je sjajno skočio na desetak metara od gola, ali je neprecizno šutirao.

8' Partizan u potpunosti kontroliše ritam meča u prvih desetak minuta, Ludogorec nije imao nijedan konkretan napad.

* Partizan je prošle sezone gostovao u Razgradu u istoj rundi takmičenja i izgubio 2:1.

4' Nova gol šansa! Partizan propušta još jednu priliku za gol. Nakon auta sa leve strane, Lazović je propustio loptu i zbunio čuvare, Škuletić je utrčao u kazneni prostor i snažno šutirao, ali je Stojanov spasao Ludogorec.

2' Gol šansa za Partizan! Brašanac je bio u sjajnoj prilici nakon greške odbrane Ludogoreca, nije uspeo da šutira, pa je vratio loptu Iliću, ali su Bugari intervenisali u međuvremenu.

20:00 Počeo je meč na Ludogorec Areni kapaciteta 6.000 mesta

* Meč u Razgradu sudi danska četvorka na čelu sa Kenom Hansenom. On je prošle sezone arbitrirao gostovanje Crvene zvezda kod Černomoreca (1:3).

*Ludogorec je pre četiri sezone bio bugarski trećeligaš, a prošle sezone je stigao do osmine finala Lige Evrope, eliminisavši usput Lacio.

LŠ, 3. kolo kvalifikacija:

Ludogorec – Partizan 0:0

Ludogorec: Stojanov – Vitinja (Angulo 47'), Moti, Aleksandrov, Kaisara – Aleksandrov, Espinjo, Djakov, Abalo – Marselinjo, Bezjak

Partizan: Lukač – Volkov, Stanković, Trajković, Vulićević – S. Ilić (Luka 81'), Drinčić, Brašanac, Živković (Grbić 68') – Lazović (Ninković 54'), Škuletić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.