Partizan nemoćan protiv Bešiktaša

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan nemoćan protiv Bešiktaša

Partizan - Bešiktaš 0:4. Težak poraz Partizana od fantastičnog Bešiktaša u Humskoj. Tore dva puta matirao Lukača, po jednom Ozjakup i Kavlak.

U trećem kolu C grupe Lige Evrope, fudbaleri Partizana izgubili su u Beogradu od turskog Bešiktaša rezultatom 4:0 (2:0) i praktično izgubili šanse da "prezime" u Evropi.

Posle dobre igre na startu takmičenja protiv Totenhema, očekivalo se da bi crno-beli mogli da odigraju ravnopravan meč i protiv lidera u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šampionatu Turske, ali se pokazao da je razlika u kvalitetu ogromna.

Bešiktaš je poveo golom Velija Kavlaka u 18. minutu, a pogotku je u velikoj meri doprineo golman Partizana Milan Lukač, koji je loše procenio let lopte.

Partizan je u 35. minutu imao stopostonu priliku da izjednači, ali je golman Bešiktaša odbranio udarac Andrije Živkovića sa četiri-pet metara.

Turski tim je udvostručio prednost u 45. minutu, kada je Demba Ba lako kaznio očajnu rekaciju odbrambenih igrača Partizana.

Očekivalo se da će crno-beli u drugom poluvremenu zaigrati mnogo ambicioznije, ali su već u 52. minutu primili treći gol, a strelac je bio Ogužan Ozjakup.

Samo dva minuta kasnije Gokan Tore je još jednom savladao Lukača i posle toga su fudbaleri Bešiktaša rutinski priveli utakmicu kraju.

U četvrtom kolu Partizan će 6. novembra gostovati Bešiktašu.

U drugoj današnjoj utakmici trećeg kola C grupe Totenhem je u Londonu savladao grčki Asteras sa 5:1

Posle trećeg kola Totenhem i Bešiktaš imaju po pet bodova, Asteras je treći sa tri, a Partizan ima jedan bod.

Ovako je protekao meč: 

23.00 - Završen je meč u Beogradu. Bešiktaš je savladao Partizan rezultatom 4:0. 

22.44 - Partizan pokušava na sve načine da dođe do gola, ali Bešiktaš se ne da. Zatvorili su fudbaleri turske ekipe sve prilaze golu, i pokušavaju da uvedu meč u mirnu završnicu. 

22.22 - GOOOL! Novi gol Gokhana Torea, koji fantastično igra danas. Ba ga je odlično uposlio, Tore je pobegao štoperima Partizana i smestio loptu u mrežu Milana Lukača.



22.20 - GOOOL! Ozjakup je precizan, velika greška odbrane Partizana, koja je dopustila Ozjakupu da prihvati loptu, namesti se i neometano šutira sa desetak metara.



22.14 - Počeo je drugi deo igre.  

22.00 - Poluvreme u Humskoj, Bešiktaš vodi sa 2:0. 

21.59 - GOOOL! Demba Ba uvećava prednost Bešiktaša. Izbegao je Senegalac ofsajd zamku i matirao Lukača za 2:0.



21.50 - Fantastičnu priliku propušta Andrija Živković. Tačnije Zengin je odlično zaustavio njegov udarac. Škuletić je probio po strani, uposlio Živkovića, koji je šutirao sa metar - dva od gola, ali Zengin refleksnom reakcijom "skida" loptu.



21.45 - Drinčić je šutirao iz slobodnog udarca sasvim solidno, ali je Zengin odbranio njegov udarac. 

21.42 - Nakon kontranapada Bešiktaša. Tore još jednom šutira sa ivice šesnaesterca, srećom, pogađa stativu. 

21.38 - Partizan polako preuzima inicijativu, ali za sada nema opasnijih napada. Drinčić je šutirao levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali golman Zengin nije imao poteškoća.  

21.28 - GOOOL! Veli Kavlak sjajnim udarcem sa distance donosi vođstvo Bešiktašu.



21.15 - Natopljen teren zadaje probleme igračima oba kluba, koji pokušavaju da izgrade poneku akciju, ali to teško ide. Najozbiljniju priliku imao je Gokhan Tore, koji je oprobao udarac sa dvadesetak metara, ali je Lukač odbranio.

21.05 - Počeo je meč u Humskoj. 

20.36 - Poznati su početni sastavi dve ekipe:

Partizan: Lukač, Volkov, Stanković, Ćirković, Stevanović, B. Ilić, Živković, Drinčić, Pantić, Lazović, Škuletić.

Bešiktaš:Zengin, Sivok, Franko, Ramon, Tore, Kavlak, Hačinson, Ozijakup, Ujsal, Ba, Šahan.

20.15 - Navijači Bešiktašapočeli sa incidentima, Žandarmerija reagovala.

20.03 -  Delagat i sudije obišli teren u Humskoj i odlučili da ima uslova za igru.

19.45 - Delegat utakmice između fudbalera Partizana i Bešiktaša zadovoljan je stanjem terena na stadionu u Humskoj, pa bi utakmica trebalo da počne u predviđenom terminu.

Delegat Roland Ospelt iz Lihtenštajna prošetao se terenom, koji je bio potpuno natopljen pošto je kiša u Beogradu padala ceo dan, i konstatovao da je trava zadovoljavajuća.

Ipak, konačnu odluku o tome da li će se igrati utakmica doneće italijanski arbitar Paolo Macoleni, kada sudije budu stigle na stadion.

19.39 - Prema nepotrvrđenim informacijama, konačna odluka o odigravanju susreta biće poznata 20 minuta pre početka meča.

18.05 - Utakmica između Partizana i Bešiktaša u Ligi Evrope je pod znakom pitanja zbog lošeg terena u Humskoj, a da li će meč biti odigran večeras znaće se do 19.00.

Kako su naveli u klubu, sudije večerašnjeg meča na stadion dolaze oko 18.30 i oni će tada odlučiti da li će utakmica biti igrana ili ne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.