Partizan nastavio niz i slavio u Železniku

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan nastavio niz i slavio u Železniku

Košarkaši Partizana savladali su FMP u Železniku u šestom kolu Jadranske lige rezultatom 65:56.

Crno-beli zadržali su maksimalan učinak pred meč narednog vikenda sa ekipom Budućnosti, koja takođe ne zna za poraz u regionalnom takmičenju.

Nije viđen kvalitetan meč u predgrađu, koji je odigran u neobičnom terminu u podne. Oba tima pravila su mnogo grešaka, ali je na kraju Partizan bio uspešniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uskoro opširnije...

Navijačima Partizana nije bio omogućen ulazak u halu jer za utakmicu neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji, kako bi se, kako je FMP naveo, omogućio sportski ambijent.

Tok meča:

Nekoliko promašaja na obe strane na početku susreta, a FMP dolazi u vođstvo preko Boldena kog je prilikom šuta faulirao Andrić, ali on posle dodatnog slobodnog bacanja ne uspeva da postigne novi pogodak. Na drugoj strani prve poene zabeležio je Andrić. FMP je potom bio polovičan sa penala, Partizan to koristi i prelazi u vođstvo.

Nastavljena je slaba igra u napadu, nije viđena kvalitetna košarka u prvom poluvremenu, dosta je promašaja, grešaka i izgubljenih lopti.

Partizan je uglavnom imao minimalnu prednost, minut pre kraja Veličković postiže trojku za 15:12, a potom pravi nepotreban faul u finišu prve četvrtine, Davidovac je imao tri slobodna bacanja i sva tri puta bio je precizan, pa je posle pvog dela igre 15:15.

Partizan je poenima Robinsona uspeo da nadoknadi minus od pet poena – 22:22. FMP je bio polovičan u dva navrata sa slobodnih bacanja. Igra je „seckana“ velikim brojem faulova, rastao je i broj izgubljenih lopti i promašaja, pa nema mnogo poena u ovom delu igre. Ipak Filip Čović postiže prve poena na meču i to sa linije 6.75 i tako vraća plus 5 svoje ekipe.

Usledila je mini serija Partizana, prvo je Luković bio maksimalan sa slobodnih bacanja, zatim Hečer postiže trojku za 27:27. Čović je pokušao da vrati, ali je pomašio, međutim ispravlja Bursać.

Domaći tim uspeo je da sačuva prednost do kraja poluvremena, posle tajm auta koji je tražio Džikić, njegovi košarkaši izveli su ono što se od njih zahtevalo, Andrić je pogodio za tri iz ćoška posle dodavanja Hečera. Posle 20 minuta igre FMP vodi 32:31.

Nije se mnogo toga promenilo ni na početku drugog poluvremena. Ipak, sredinom ovog perioda Partizan je postepeno preuzimao inijcativu i prešao u vođstvo. Lazarević i Andrić dobili su po faul posle međusobnog duela. Hečer se razigrao i doneo Partizanu osam poena prednosti. Luković je bio dobar u odbrani i sjajno blokirao Boldena o tablu koji je šutirao iz okreta. To je njegova četvrta blokada na meču.

FMP je bio šest minuta bez koša, Partizan je napravio seriju 16:0 za 51:36. Mogla je ekipa Aleksandra Džikića i do ubedljivije prednosti, ali njegovi igrači nisu koristili svoje napade na pravi način. Čović postiže poene sa slobodnih bacanja posle faula Andrića i tako prekida očajnu seriju FMP. Posle slobodnih bacanja Hečera završena je treća četvrtina rezultatom 53:38.

Slično kao i na meču protiv Ludvigsburga, Partizanu je popustila koncentracija u poslednjoj četvrtini, pa FMP pravi seriju 13:0 kojom smanjuje na jednocifrenu razliku – 51:55.

Tri vezana promašaja Birčevića za tri poena naterala su Džikića da zatraži tajm aut. Veličković je zamenio srpskog reprezentativca i posle mnogo muke crno-beli postižu pogodak - 57:51.

Serija slobodnih bacanja na obe strane posle niza faulova. Ratkovica je napravio ličnu grešku, zatim je obostarni faul dosuđen za Šešliju i Ratkovicu, a potom i za Bursaća Lukovića. Za ratkovicu je meč završen, a samo je Veličković uspeo da pogodi oba bacanja, pa Partizan vodi 59:53.

Partizan je uspešno zaustavio nalet rivala, a zaslužan za to bio je Hečer, a potom Veličković vraća dvocifrenu prednost svojoj ekipi 65:54.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.