Izvor: Politika, 22.Dec.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan je nepredviljiv

Nekadašnji golman „crno-belih” kaže da su moguća iznenađenja prekosutra na izbornoj Skupštini kluba. – „Partizanu je potreban čovek kao što je premijer Vučić”

Do izborne Skupštine u Partizanu, na kojoj će posle šest godina klub iz Humske dobiti novu fudbalsku vladu, a predsednik Dragan Đurić naslednika, ostalo je još dva dana. U četvrtak će se skupštinski delegati opredeljivati za novu opciju. Iako su lobiranja odavno počela, mnogi tvrde da se još ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ne zna. Nekadašnje legende kluba, među njima i golman Milutin Šoškić, pomno prate dešavanja u voljenom klubu, nadajući se kao i svi navijači, boljim danima za „crno-bele”.

Šta očekujete od predstojeće Skupštine u Partizanu?

Od svih kandidata najbolje poznajem Mileta Jovičića, ostale ne baš dobro. Slušao sam plan i program koji je izneo Sreten Nikolić, jedan od kandidata za predsednika, čini mi se da svi samo obećavaju. Mišljenja sam da je trebalo odložiti Skupštinu do juna. Ovako, čas ima, čas nema para, šta ostaje klubu posle ove Skupštine...

Često se govori da političarima nije mesto u sportskim klubovima, međutim, očigledno da nije tako?

Čovek koji misli da dođe na čelo kluba mora pre svega da obezbedi novac da klub normalno funkcioniše. Kada pogledam novi Upravni odbor FK Crvena zvezda, vidim da u njemu ponovo sede političari. Nek sede, ali ako mogu nek skinu minus koji Zvezdi dugo lomi kičmu. Ne može država da planira budžet bez Zvezde i Partizana, jer „večiti” su prepoznatljivi na svim meridijanima, oni su naši sportski ambasadori. Fudbalski klub je okosnica svih klubova u Sportskom društvi zato je dužnost države da pomogne.

Kako oceujete rad sadašnje uprave Partizana?

Neka priča ko šta hoće, reultati su iznenađujuće veliki. U ovim nedaćama, silnim radnjama oko kluba, biti stalno u vrhu domaćeg fudbala, stalno prisutan u Evropi, za svaku je pohvalu. Zato onaj ko bude došao umesto Đurića, moraće još više da radi. Odgovornost je velika, svi vole da budu na mestu predsednika Partizana, ali, to sa duge strane za nesposobne može biti i „električna stolica”.

Kakav je predsednik potreban Partizanu?

Partizan ne duguje mnogo kao Crvena zvezda. Slažem se sa nekadašnjim generalnim sekretarom Zečevićem da uz dobru i smišljenu ekonomsku politiku, taj dug može brzo da se eliminiše. Partizanu je potreban čovek kao što je premijer Vučić. Čovek koji drma državom, pravična i odgovorna ličnost u svakom pogledu.

Da li pratite domaći fudbal?

Slabo, jer me opasno nervira. Izgubili smo kvalitet, mladi igrači rano odlaze u inostranstvo. Jednostavno, biće potrebno puno vremena da se ponovo vrati poverenje među navijačima.

Kako ocenjujete rad omladinske škole „crno-belih”?

Ona je na ovim prostorima daleko najbolja, a u Evropi odmah iza Ajaksa i Barselone. Ta škola je iznedrila puno talenata i da je bilo malo strpljenja, gde bi nam bio kraj. Prema trenerima koji nesebično daju sebe da bi stvorili nove fudbalske zvezde, česte su nepravde. Ta imena, počev od Moce Vukotića, Klinčarskog, Zavišića, iznedrila su toliko asova da zaslužuju bar poštovanje. Nova uprava bi trebalo da povede još više računa o ljudima koji svojim znanjem praktičo drže naš klub.

Još jedan Mundijal je prošao, kako ocenjujete start Srbije u evropskim kvalifikacijama?

Sami smo krivi za sve što nam se dešavalo. Imali smo dobrog selektora, mislim na Mihajlovića, koji je odlično formulisao ekipu. Stalno srljamo u nove greške. Iskreno, nisam za stranca, iako je Advokat radio najbolje što zna. Dajmo šansu mladom selektoru Radovanu Ćurčiću. Nemojmo ga smenjivati ako rezultati ne budu onakvi kakve želimo, već šansu na duži period. Iskreno, Uefa je bila nemilosrdna prema Srbiji, to je jedna korumpirana organizacija. Nama oduzimaju bodove a drugima gledaju kroz prste.

Da li očekujete neko iznenađenje na Skupštini Partizana u četvrtak?

Očekujem iznenađenje. Partizan je nepredvidljiv – rekao je Milutin Šoškić.

Dragan Todorović

objavljeno: 23.12.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.