Partizan izborio majstoricu za finale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan izborio majstoricu za finale

U drugoj utakmici polufinala plej ofa Jadranske lige košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Cedevitu sa 74:73 (20:13, 19:21, 17:17, 18:22) i izjednačili rezultat u seriji koja se igra na dve pobede na 1:1, pa će odluka o finalisti biti doneta u majstorici, koja je na programu 1. aprila u Zagrebu.

Ako se izuzme vođstvo Cedevite od 10:8 sredinom prve četvrtine, Partizan je vodio sve do sedam sekundi pre kraja, kada je Rajan Boutrajt trojkom svoj tim doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u vođstvo od 73:72. Da sportska pravda bude ipak zadovoljena pobrinuo se Vil Hečer, koji je dve sekunde pre zvuka sirene pogodio za pobedu crno-belih.

Patizan je večeras odigrao jednu od najboljih utakmica u sezoni i statistički gledano potpuno je nadigrao neuporedivo skuplji i iskusniji tim Cedevite. Crno beli su imali 13 skokova u napadu, šest više od protivnika i svega 11 izgubljenih lopti, devet manje od Cedevite.

Zahvaljujući tome, imali su čak 18 šuteva više i to je morala da bude odlučujuća prednost, ali zbog skromnog procenta šuta iz igre od 38 odsto ne samo da je Partizan ušao u neizvesnu završnicu, već je umalo i izgubio.

Cedevita je, s druge strane, odlično šutirala za tri poena (11-21), a za dva je imala solidnih 45 odsto, i to joj je omogućilo da do poslednjeg sekunda bude u igri.

Partizan je sredinom treće četvrtine imao deset poena prednosti (44:34), ali su iskusni košarkaši Cedevite pronašli način da se vrate. Napravili su seriju od 11:1 i zapretili da u naletu preuzmu rezultatsku kontrolu, ali su crno-beli uspeli da odbiju napad i da odu na plust pet.

Tu predost su održavali do poslednjeg minuta, kada je Cedevita, zahvaljujući i neshvatljivo izgubljenoj lopti Gordona, preokrenula rezultat, ali ipak nije izbegla majstoricu, u kojoj će, sasvim sigurno, biti pod mnogo većim pritiskom od Partizana.

Partizan: Robinson, Ratkovica 2, Vrabac 2, Marinković 5, Veličković 8, Majstorović, Birčević 18, Koprivica 4, Andrić 3, Hečer 23, Gordon 3, Luković 6.

Cedevita: Džejms 8, Krušlin 3, Boutrajt 25, Katić 2, Babić, Žganec 2, Bilan 16, Šurna 10, Begić 2, Tomas 5, Arapović.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hečer: Nema boljeg osećaja

Izvor: B92, 26.Mar.2017

Vilijam Hečer bio je heroj Partizana u drugoj utakmici polufinala regionalne ABA lige protiv Cedevite...Partizan je u hali ‘Aleksandar Nikolić’ savladao Cedevitu sa 74:73, a odlučujuće poene upisao je Hečer u poslednjoj sekundi...Hečer je posle utakmice na svom Instagram profilu postavio fotografiju...

Nastavak na B92...

Džikić: Najvažnije je da smo pobedili

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2017

U infarkt završnici košarkaši Partizana uspeli su da savladaju Cedevitu u drugom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige i tako vrate seriju u Zagreb. Junak meča bio je Vil Hečer, koji je dve sekunde pre kraja pogodio dvojku za trijumf, a pored toga ubacio je ukupno 23 poena...Trener crno-belih Aleksandar...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.