Partizan i Zvezda  nerešeno u 148. derbiju

Izvor: Akter, 25.Apr.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Zvezda nerešeno u 148. derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su večeras bez golova u 148. "večitom" derbiju, igranom u sklopu 24. kola Super lige Srbije

Partizan je sa 57 bodova zadržao pet bodova prednosti nad Crvenom zvezdom.

Utakmica je počela sa skoro 45 minuta zakašnjenja zbog nereda navijača na stadionu "Rajko Mitić". Prvo su se sukobili navijači Zvezde i Partizana na istočnoj tribini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << gađali su stolicama i bakljama. Žandarmerija je zatim ušla na tribinu i razdvojila ih, a nakon toga navijači Zvezde sukobili su sa žandarmima.

Duel je počeo agresivnom igrom oba tima, ekipe su bile nervozne, pa je sudija Milorad Mažić već posle pet minuta pokazao dva žuta kartona - Dušanu Anđelkoviću iz Zvezde zbog oštrog starta i Vladimiru Volkovu iz Partizana zbog prigovora.

Partizan je bio opasniji na samom počeku, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi golmana i kapitena crveno-belih Predraga Rajkovića.

Prvu dobru priliku na utakmici imali su domaći igrači, u 23. minutu, kada je posle akcije sa Džošuom Parkerom, Darko Lazović šutirao sa 20 metara, ali mu je odbranio Živko Živković. To je Zvezdi bila jedina šansa u prvom poluvremenu.

Veća uzbuđenja pred golom Zvezde viđena su u 32. minutu. Prvo je Stefan Babović imao odličnu šansu kada je posle pasa Saše Ilića neometan sa pet metara šutirao pored gola.

Potom je i Petar Grbić neprecizno šutirao sa oko 12 metara, nakon dodavanja Babovića.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo šansi, a isto je bilo i na početku drugog. Zvezda je imala dva šuta na gol u prvih 15 minuta drugog dela, ali su Vukašin Jovanović i Parker udarcima glavom bili neprecizni.

Najbolju priliku Partizan je imao u 61. minutu. Grbić je prošao po levoj strani i centrirao do Andrije Živkovića, koji je glavom vratio loptu, a potom je šutirao Babović, čiji je šut odbranio Rajković.

Posle kornera crno-beli su imali još jednu odličnu šansu, ali je Miloš Cvetković sa gol linije izbio loptu nakon šuta Gregora Balažica.

Nakon te šanse utakmica je prekinuta na nekoliko minuta, pošto su navijači Partizana upalili baklje, pa je dim prešao na teren.

Pošto se utakmica nastavila, porastao je tempo igre, a tada je opasnija bila Zvezda. Prvo je Joviću šut iskosa desno odbranio Živković, a potom je i Lazović bio blokiran posle odličnog prodora po desnoj strani.

U 77. minutu pokušao je Lazović iz slobodnog udarca sa 17 metara iskosa sa leve strane, ali je šutirao pravo u Živkovića.

Crveno-beli su imali nešto veću inicijativu do kraja utakmice, ali su bliži golu bili gosti, kada je posle kontranapada šutirao Živković, ali ga je blokirao jedan protivnički fudbaler. Nakon toga je pokušao i Nikola Drinčić iz slobodnog udarca, ali je šutirao preko gola.

Prema zvaničnim podačima utakmici na stadionu "Rajko Mitić" prisustvovalo je 44.120 gledalaca.

U narednom 25. kolu, u sredu, Crvena zvezda će igrati na gostujućem terenu protiv Donjeg Srema, a Partizan kao domaćin protiv Jagodine.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Zvezda i Partizan odigrali bez golova

Izvor: Beta, 25.Apr.2015

BEOGRAD, 25. aprila 2015. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su u subotu uveče bez golova u 148. "večitom" derbiju, igranom u sklopu 24. kola Super lige Srbije...Utakmica je počela sa skoro 45 minuta zakašnjenja zbog nereda navijača na stadionu "Rajko Mitić"...Partizan je sa...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.