Partizan i Mega Leks favoriti drugog dana četvrtfinalne borbe za Žućkovu levicu

Izvor: Press, 17.Feb.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Mega Leks favoriti drugog dana četvrtfinalne borbe za "Žućkovu levicu"

Crno-beli kreću od Dunava, zanimljiv duel Milojevićevog tima i Mutinog Dinamika. Džikić: S jedne strane je osvajanje trofeja uvek posebno, a s druge ovo takmičenje je, nažalost, potpuno devalvirano.
foto: novosti.rs
Prošlogodišnji finalista i vlasnik čak 13 kup trofeja - Partizan, u napad na "Žućkovu levicu" krenuće danas deulom sa Dunavom (19.30), ekipom iz Starih Banovaca koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << do Niša probila učinkom u KLS ligi. Nije samo debitant u našem najkvalitetnijem takmičenju, nego se i prvi put ova ekipa obrela na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Naravno, crno-beli su u ovom četvrtfinalu apsolutni favoriti.
- Kup je posebno takmičenje, potpuno specifično po broju i ritmu utakmica u tri-četiri dana i po nokaut sistemu. S jedne strane je osvajanje trofeja uvek posebno, a s druge ovo takmičenje je, nažalost, potpuno devalvirano u odnosu na neka druga. Znamo da će Niš biti dobar domaćin, nadamo se da će ovo biti lepo okupljanje najboljih srpskih klubova - izjavio je Aleksandar Džikić, trener crno-belih, koji su sinoć odradili trening u "Pioniru", a zatim krenuli put Niša.
Ukoliko preskoče prvu prepreku, u šta niko ne sumnja, Beograđani će se veče kasnije sastati s pobednikom današnjeg duela između Dinamika i Mega Leksa, aktuelnog vlasnika "Žućkove levice" i tima koji je poslednje tri godine finalista.
- Pobede u poslednja dva meča u ABA ligi su nam pomogle da bar nakratko skinemo pritisak sa sebe po pitanju opstanka u regionalnom takmičenju. Zato smo sada rasterećeniji i u dobrom raspoloženju smo došli u Niš, za koji nas vežu lepe uspomene i gde smo prošle sezone osvojili prvi trofej. Idemo korak po korak. Dinamik je verovatno najbolja ekipa KLS, imaju vrlo kvalitetan tim s nekoliko izuzetno iskusnih igrača i sa odličnim trenerom Miroslavom Nikolićem. Kup je specifično takmičenje i nema prostora za bilo kakvo opuštanje. Verujem da ćemo uspeti da prikažemo kvalitetnu igru i da se plasiramo u polufinale - optimista je trener Mega Leksa Dejan Milojević.
Dinamik je, kao i Dunav, debitant, ali trener Miroslav Nikolić ima iskustvo vođenja timova na završnim turnirima.
- Došli smo u Niš skromno. U prvom delu sezone smo osvojili drugi stepen Kupa, što je veliki pomak za nas. Želimo da se predstavimo široj javnosti kao dobra ekipa koja ima šta da pruži i koja igra izuzetno kvalitetnu košarku. Svesni smo da su svi klubovi iz ABA lige veliki favoriti. Na nama je da protiv Mege odigramo muški, i iskreno očekujem da će biti dobra utakmica. Mnogi već razmišljaju o svojim protivnicima u polufinalu, ali je Partizan nama trenutno u drugom planu. Fokusirani smo na Megu. Naravno da želimo da pobedimo. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica u istoriji našeg mladog kluba i prava prilika za naše igrače da pokažu šta su naučili - rekao je Nikolić.
BROJNA SEDMA SILA

KUP Radivoja Koraća možda nije toliko popularan van naših granica kao što je to slučaj sa španskim Kupom kralja, čije će utakmice biti prenošene u 141 zemlji. Međutim, više od 90 novinara i 40 foto-reportera akreditovanih za završnicu našeg nacionalnog kupa, dovoljno govori o interesovanju srpske javnosti.
 
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.