Partizan - Kako do LE u slučaju neuspeha?

Izvor: Sportske.net, 02.Avg.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Kako do LE u slučaju neuspeha?

Uvereni da će crno-beli uspeti da eliminišu Steauu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona osvrćemo se i ka onom "crnom scenariju". Šta Partizan čeka u slučaju neuspeha u duelu sa Rumunima?

Fudbaleri Partizana ostvarili su odličan rezultat u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i nema razloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da sumnjamo da će crno-beli u revanšu sa Steauom uspeti da bukureštanskih 1:1 pretoče u plasman u plej-of fazu takmičenja.

Baš kao što smo nakon prvih mečeva trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona pisali šta crno-bele čeka u slučaju da eliminišu Steauu, tako ćemo se pozabaviti i onim "crnim scenarijom".

Dobro vam je poznata praksa da poraženi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona takmičenje nastavljaju u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu Evrope, s tim što će ove sezone broj timova koji se bore za mesto u grupnoj fazu drugog ko kvalitetu evropskog takmičenja biti smanjen na 44.

To znači da će 22 tima biti nosioci na žrebu za plej-of a isto toliko klubova biće u bubnju nepovlašćenih. Ukoliko pođemo od toga da će svi klubovi koji imaju bolji koeficijent u paru proći u plej-of fazu Lige Evrope, crno-bele bi od mesta u bubnju sa povlašćenim ekipama delila četiri stepenika.

Četiri kluba sa boljim koeficijentom od Partizana morala bi da ispadnu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope kako bi šampion Srbije bio povlašćen na žrebu a rezultati prvih mečeva igranih u četvrtak govore da bi to mogli da budu Sampdorija, Cirih, Vest Hem, Trabzon ili Vitorija Gimaraeš.

četvrtak

19.00 Trabzonspor – Rabotnički (prvi meč 0:1)

19.15 Dinamo Minsk – Cirih (prvi meč 1:0)

20.00 Astra – Vest Hem (prvi meč 2:2)

21.00 Vojvodina – Sampdorija (prvi meč 4:0)

22.15 Vitorija Gimaraeš – Altah (prvi meč 1:2)

Shodno rezultatima prvih utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope pomenuti timovi su najbliži ispadanju, a kako imaju bolji koeficijent od Partizana crno-beli bi dospeli među povlašćene timove.

Ne treba zaboraviti da bi se broj klubova koji moraju da ispadnu da bi Partizan bio povlašćen mogao da se uveća ukoliko neko od timova sa boljim koeficijentom od crno-belih ispadne u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kako sada stoje stvari Dinamo iz Zagreba bi mogao da ispadne pa bi Partizanu onda bila potrebna eliminacija pet ekipa sa boljim koeficijentom iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za naredni petak od 13 časova ali svi mi verujemo da će crno-beli uspeti da eliminišu Steauu i da ćemo u petak od 12 časova čekati na rivala šampiona Srbije u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.