Partizan, Jugoplastika i Cibona su ih osvajali devedesetih! Može li Real da ponovi nešto što nije uradio 41 godinu?

Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan, Jugoplastika i Cibona su ih osvajali devedesetih! Može li Real da ponovi nešto što nije uradio 41 godinu?

Cilj Madriđana - tripla kruna! Posle skoro pola veka...

Real Madrid je prvi klub u istoriji koji je uspeo da osvoji Evroligu, domaću ligu i kup! To se dogodilo 1965. godine. Isti uspeh uspeli su da ponove 1974. godine, i od tada čekaju na ovaj veliki podvig. Dakle, to čekanje traje punu 41 godinu!  Ovaj podatak dovoljno govori koliko je teško napraviti takav podvig, a treba dodati da su čak tri kluba sa naših >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prostora uspeli da osvoje triplu krunu - Jugoplastika dva puta, Cibona i Partizan.

Ciboni je to pošlo za rukom 1985 godine, Jugoplastika je osvajala triplu krunu 1990. i 1991 godine, dok je Partizan to uspeo 1992. godine.

Timovi koji su osvajali triplu krunu:

Real Madrid, Vareze, Makabi Tel Aviv, Cibona, Olimpija Milano, Jugoplastika, Partizan, Olimpijakos, Virtus Bolonja, Barselona, CSKA, Panatinaikos.

Najuspešniji u ovom aspektu je Makabi Tel Aviv koji je osvojio šest puta Evroligu, kup i ligu u jednoj sezoni. Real Madrid, Vareze i Panatinaikos su to činili dva puta, a ostali navedeni po jednom.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.