Partizan: Eger kao priprema za Kup

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Eger kao priprema za Kup

Vaterpolista Partizana Mihajlo Repanović rekao je danas da njegova ekipa poštuje mađarski Eger, ali da se neće unapred predati, dok je centar Marko Manojlović naveo da bi crno-belima dobar rezultat u toj utakmici mnogo značio pred finalni turnir Kupa Srbije.

"Poznajemo Eger, jednog od favorita za plasman na fajnal siks. Znamo kako treba igrati protiv jednog od najboljih mađarskih klubova. To je ekipa za respekt. Sem odličnih stranaca, za Eger igraju i kvalitetni mađarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vaterpolisti. Mi, kao najmlađi tim Lige šampiona ove sezone, ne pretimo, ali se i ne predajemo. Kao i uvek trudićemo se da pružimo maksimum", rekao je Repanović na konferenciji za novinare.

Partizan u subotu igra prvi meč ovosezonske Lige šampiona pred domaćom publikom. Na Banjicu, u sklopu drugog kola B grupe, stiže Eger, vicešampion Mađarske.

Centar Marko Manojlović se, posle pauze zbog povrede arkade u meču sa Jadranom iz Herceg Novog, vratio u ekipu.

"Spremamo se za fajnal-for Kupa Srbije, a dobra igra protiv Egera bi nam mnogo značila kao dodatno samopuzdanje pred put u Niš. Partizan ima mladu ekipu, ali neiskustvo nastojimo da nadoknadimo borbenošću i angažovanošću. Verujem da ćemo ukoliko ispoštujemo sve dogovore iz svlačionice, ispuniti cilj, a to je da pružimo sve od sebe. Videćemo za koji rezultat će to biti dovoljno", naveo je Manojlović.

Za Eger, između ostalih, igraju dvojica srpskih reprezentativaca, olimpijskih šampiona golman Branislav Mitrović i Miloš Ćuk. U ekipi je i Boris Vapenski, kao i crnogorski reprezentativac Uroš Čučković, poput Mitrovića i Ćuka, nekadašnji igrač Partizana.

"Eger je tipičan predstavnik mađarske škole... Nama je ovaj meč, u neku ruku, u sklopu priprema za finalni turnir Kupa Srbije. Glavni cilj prvog dela sezone je odbrana trofeja u Kupu, ali to ne znači da se unapred predajemo u duelu sa Egerom. Očekujem zanimljivu i neizvesnu utakmicu", rekao je trener golmana vaterpolista Partizana Nebojša Antonović.

Antonović, kao trener golmana, ukratko je analizirao kvalitete čuvara mreže Egera Branislava Mitrovića.

"Mitrović je u ovom trenutku jedan od najboljih golmana sveta, vrlo stabilan, već dugo pruža partije na visokom nivou i jedan je od najvažnijih aduta u igri Egera. Teško je igrati protiv njega, pogotovo ako nemate mnogo iskusnih šutera u ekipi. Međutim, ako ga, žargonski rečeno, 'otvorimo' na početku meča, nadam se da ćemo u nastavku meča uspeti da nađemo dobra rešenja u napadu", rekao je Antonović.

Utakmica između Partizana i Egera igra se u subotu od 18.30.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Partizan: Eger priprema za Kup

Izvor: B92, 08.Dec.2016

Vaterpolista Partizana Mihajlo Repanović rekao je da njegova ekipa poštuje madjarski Eger, ali da se neće unapred predati...Centar Marko Manojlović naveo da bi crno-belima dobar rezultat u toj utakmici mnogo značio pred finalni turnir Kupa Srbije..."Poznajemo Eger, jednog od favorita za plasman...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.