Partizan: Božinov + četiri nova lica za Superligu

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2016, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan: Božinov + četiri nova lica za Superligu

Šta je doneo kraj prelaznog roka crno-belima...

Valeri Božinov ostaje u Partizanu. Mada je inicijalna vesta bila da je Reding u finišu prelaznog roka spremio unosnu ponudu bugarskom centraforu, crno-beli uveravaju da ona nije ni stigla do njih.

Božinov nije imao nijednu ponudu“, preneto je MOZZART Sportu iz Humske 1.

Ostaje nejasno da li Božinov stvarno nije imao ponudu ili Partizan nije želeo da je razamtra, zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je imao malo vremena da nađe novo rešenje u napadu.

U svakom slučaju, prelazni rok se zatvara, a to znači i da više nema promena u igračkom kadru Parnog valjka. Ionako ih je bilo suviše. Čak 11 igrača je došlo - ali taj broj na kraju je za jedan manji, jer je Miroslav Radović brzopotezno otišao - a 12 napustilo klub.

Da podsetimo...

Došli su: Saša Marjanović, Petar Đuričković (Radnički, Niš), Milan Radin (Voždovac), Miroslav Radović (Olimpija), Nikola Đurđić (Augzburg), Marko Janković (Olimpijakos, pozajmica), Nemanja Miletić (Javor), Bojan Ostojić, Nemanja Stevanović (Čukarički), Leonardo da Silva Soza (slobodan igrač) i Uroš Đurđević (Palermo);

Otišli su: Marko Jovanović, Ivan Bandalovski, Miloš Ostojić (svi bez kluba), Nemanja Petrović (Čavez), Miladin Stevanović (Kajzeri), Živko Živković (Ksanti), Andrija Živković (Benfika), Saša Lukić (Torino), Darko Brašanac (Betis), Ismail Beko Fofana (Čukarički), Miroslav Radović (Legija), Bojan Šaranov (Karabah).

Pozajmice: Aleksandar Subić (Sloboda, Tuzla), Marko Golubović (Sinđelić), Nemanja Glavčić (Spartak), Veljko Birmančević, Jovan Nišić, Jovan Trnić, Filip Jović (Teleoptik), Jovan Čađenović (Bežanija), Miloš Perišić (Radnički Pirot).

Na sve to valja imati na umu da je Partizan radio i na očuvanju talenata iz svoje škole, pa je tako završnog dana prelaznog roka potpisao profesinalni ugovor sa napadačem Savom Petrovim (1998), dok će njegov dve godine mlađi kolega Đorđe Jovanović, koji sad igra za omladince, dobiti šansu da trenira i možda ponekad odigra utakmicu za prvi tim. Za početak prijateljsku, protiv Zete, u subotu od 18.30.

Osim toga, odlaskom Miroslava Radovića i Bojana Šaranova, kao i Darka Brašanca i Miladina Stevanovića pre toga, stekli su se uslovi da Partizan licencira još četiri igrača za nastavak sezone. Razumljivo, izbor je pao na momke koji su sve vreme tu, ali zbog popunjene kvote nisu mogli na teren. U pitanju su Marko Jevtović, Nebojša Kosović, Nemanja Stevanović, kao i supertalentovani vezista Uroš Damnjanović, za koga nam je rečeno da ga Marko Nikolić izuzetno ceni i da će ga vrlo brzo predstaviti publici.

Za sve njih nije bilo mesta u prvoj „raspodeli karata“, jer je broj igrača registrovanih za takmičenje u prvenstvu bio popunjen, ali su se okolnosti promenile, pa će oni ući u konkurenciju već od meča sledećeg kola, u Čačku protiv Borca.

U ovom trenutku Marko Nikolić na raspolaganju ima 26 igrača. To su:

Golmani: Kljajić, Stevanović, Jovičić;

Defanzivci: Vulićević, Balažic, Gogua, Milenković, Ostojić, Bogosavac, Miletić;

Vezisti: Everton, Jevtović, Kosović, Radin, Marjanović, Stevanović, Damnjanović, Janković, Ilić, Leonardo, Mihajlović, Đuričković;

Napadači: Božinov, Đurđić, Đurđević, Vlahović.

Šta mislite o ovom timu? Recite nam u komentarima...

(FOTO: Star sport, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.