Optimizam ili pretnja: Partizan je ranjiv, crno-beli neće znati koga pre da čuvaju

Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optimizam ili pretnja: Partizan je ranjiv, crno-beli neće znati koga pre da čuvaju

„Oni su, ipak, blagi favoriti, ali samo zato što igraju kod kuće“, poručuje napadač Vojvodine Lazar Veselinović pred derbi u Humskoj 1

Iz Humske poručuju da nema favorita, sa „Karađorđa“ stiže odgovor: „vi ste u prednosti“. Izgleda da su Vojvodini dorasli igrama van terena, čim su spremno sačekali izjavu Marka Nikolića da su pred derbi svi jednaki i ping-pong tehnikom vratili lopticu psihološkog opterećanja u polje crno-belih.

Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je, ipak, blagi favorit, ali samo zato što igra kod kuće“, ističe za MOZZART Sport Lazar Veselinović, prva puška novosadskog tima, ohrabren serijom od pobeda, pred derbi u nedelju veče (19 časova) na Topčiderskom brdu.

I najavljuje borbu prsa u prsa protiv ekipe za koju se do prošle sedmice verovalo da sigurno korača ka zvanju jesenjeg prvaka, ali su je kiksevi protiv Jagodine i OFK Beograda zaustavili na tom putu.

Ni sam ne znam da li je dobro ili loše što je baš sad u seriji loših rezultata. Ranjivi su crno-beli, međutim, upravo to je najgore što je moglo da zadesi tim koji mu dolazi na noge. U ovom slučaju nas. Svesni smo da će domaćin morati da juriša na pobedu, a opet, bolje što su za četiri dana ispustili pet bodova, pa smo poravnati na tabeli. Da je drugačije, morali bismo da jurimo zaostatak i osećali bismo pritisak. Ovako smo potpuno rasterećeni“.

Kako god da se završi derbi, u oba tabora su saglasni da bi bilo ludački hrabro promovisati eventualnog pobednika u šampiona.

„Jedno je sigurno - ništa neće biti rešeno. Posle ovog kola, ostaće nam po četiri teška meča do pauze i još mnogo bodova je u opticaju, 15 utakmica na proleće, susret na „Karađorđu“ . Derbi ništa ne rešava, ali može da nam donese prednost na psihološkom planu, u smislu potvrde da je ova ekipa dobro selektirana, da uz nas starije Puškarića, Novakovića, Tumbasevića ,Alivodića i mene stasava plejada talentovane dece, koja ne preza ni od koga, pa ni od Partizana“.

VOJVODINA JE ZDRAVA SREDINA, NEMAMO ČOVEKA KOJI KVARI ATMOSFERU

Lazar Veselinović je otkrio i tajnu uspeha Vojvodine, odgonetnuo šta se to promenillo u odnosu na prethodne sezone, kad je posle maksimum šest, sedam kola klub iz Novog Sada odustajao od trofejnih ambicija, jer bi nakupio nekoliko kikseva.

Prvo, promenio se odnos snaga u srpskom fudbalu, Crvena zvezda i Partizan nisu više tako jaki da mogu da dobiju svaki meč. Zatim, ojačali smo do te mere da se svaki duel sa beogradskim večitim rivalima opravdano može smatrati derbijem. Plus, mora se odati priznanje našoj upravi, koje je učinila ogromne napore da mislimo samo na fudbal, sve nam je obezbeđeno na vreme i u takvoj postavci – kad osećaš sigurnost na svakom koraku, a stadion „Karađorđe“ je zdrava sredina –  Vojvodina ravnopravno može da konkuriše za titulu. Povrh svega, u svlačionci funkcionišemo po principu „svi za jednog, jedan za sve“. Niko se ne izdvaja, nema lidera kome je sve podređeno ili, ne daj Bože, čoveka koji će da kvari atmosferu. Dišemo zajedno, to je rezultiralo plasmanom u vrh tabele“.

Iako govori o zajedništvu i ne želi da ističe pojedince, jasno je su se igre i rezultati Vojvodine poklopili sa odličnim izdanjima bivšeg napadača Hajduka iz Kule i Dinama iz Minska, koje se nalazi na deobi prvog mesta liste strelaca, pošto je zajedni sa Škuletićem, Lazovićem (Partizan) i Jelićem (Rad) dao sedam golova.

Tačno, ali ne zaboravite da je Mijat Gaćinović dao pet, Alivodić tri, Pekarić i Ivanić po dva. Ukupno smo postigli 22 gola i bez pogovora nam je napad bolji deo tima. A tolika raznovrnost u ofanzivi može da nam bude prednost baš protiv Partizana, jer bez obzira na činjenicu da su Pekarić i Ivanivić defanzivci, neće znati domaćin koga pre da čuva. Svi smo opasni, to je naša snaga i nikad ne znaš ko će baš u nedelju da se raspuca“, zaključio je Lazar Veselinović.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.