Olimpijakos kažnjavao hrabri Partizan i odneo 3:1 u Atinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2017, 06:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos kažnjavao hrabri Partizan i odneo 3:1 u Atinu

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Olimpijakosa 3:1 (1:1) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Revanš utakmica u Atini igra se naredne srede.

Prvak Grčke stekao je veliku prednost pred revanš meč u Atini sledeće srede na stadionu Jorgos Karaiskakis, pre svega zahvaljujući dvostrukom strelcu Mohamedu el Farduu Benu.

Utakmica je odigrana na stadionu u Humskoj pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << arbitar Davide Masa.

Strelci: Leandre Tavamba u 10. minutu za Partizan, a Mohamed el Fardu Ben u 6. i 56. i Emenike u 90+1 za Olimpijakos.

Žuti kartoni: Everton, Tavamba, Leonardo (Partizan), Siopis, Romao, Figeras, Kapino (Olimpijakos).

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Ćirković (N. R. Miletić od 71), N. P. Miletić, Everton, Kosović, Leonardo, Janković (Pantić od 82), Tavamba, Đurđević.

Olimpijakos: Kapino, Figeras, Romao, Retsos, Kutris, Siopis, Ođiđa-Ofoe, Fortunis, Marin (Zđelar od 81), Karsela-Gonzalez (Pardo od 80), Ben (Emenike od 88).

Prvih 90 minuta u Beogradu govore da će fudbalerima Partizana bi potrebna senzacija u Grčkoj da se domognu plej-ofa Lige šampiona i sigurne jeseni u Evropi.

Olimpijakos je u Humskoj pokazao zašto je godinama imao važnu ulogu u elitnom takmičenju, bio učesnik osmine finala, više iskustvom nego nekom preterano kvalitetnom partijom, ali dovoljnom za lepu prednost od 2:1.

Sa druge strane, šampion Srbije pružio borbenu, hrabru i sasvim solidnu partiju, ali je surovo kažnjen za svaku grešku i krajnji rezultat možda ne odslikava pravo stanje dešavanja na terenu.

Da je se u Evropi kažnjava i najmanji kiks najbolje je video Everton Luiz, "prodao" je loptu ispred kaznenog prostora, Marko Marin je ekspresno reagovao i "spojio" Bena kome nije bilo teško da iz blizine savlada Kljajića za 0:1.

Vođstvo gostiju nije sputalo crno-bele, stigao je brz odgovor i to od Tavambe. Prethodno je Đurđević prebacio loptu na drugu stranu do Jankovića koji je centrirao a snažni Kamerunac, malo uz pomoć sreće, ugurao loptu u mrežu gostiju za 1:1.

Partizan je posle toga napadao, shodno veoma ofanzivnoj postavci trenera Miroslava Đukića, ali je odbrana Olimpijakosa odolevala iako je bila na mukama.

Vodio je igru Partizan, lopta je bila u nogama crno-belih igrača, protivnik se oslanjao na kontre i baš iz jedne takve je ponovo došao do nove prednosti. Francuski napadač Ben dugo je "lomio" Ostojića, namestio se na levu nogu i pogodio same rašlje gola Partizana.

Upravo je preko Ostojića Partizan bio najbliži bio novom izjednačenju, ali je lopta otišla tik pored gola čuvara mreže Kapina. Probao je i Leonardo šutevima, crno-beli su u nekoliko situacija tražili penal, ali je Masa svaki put odmahnuo rukom.

Tačku na meč stavio je rezervista Emenike u sudijskoj nadoknadi i tako i onako tešku situaciju Partizanu dodatno je otežao.

Navijači Olimpijakosa nisu ušli na stadion Partizana na meč kvalifikacija za Ligu šampiona, iako je bilo najava da će zajedno sa pristalicama Crvene zvezde da bodre svoj tim.

Iz Partizana su ranije danas objavili da imaju saznanja da su Grci, uz pomoć navijača Crvene zvezde, došli do karata za utakmicu, ali je ipak ispoštovan dogovor dva kluba da nema navijača na gostovanjima u Beogradu i Atini, uz saglasnost Evropske fudbalske unije (UEFA).

Severna tribina stadiona u Humskoj, kod dela predviđenog za goste, ispunjena je bila crno-belim pristalicama.

Fudbaleri Olimpijakosa dočekani su zvižducima i uvredljivim pesmama, dok je igrač Marko Marin, inače prema sopstvenom priznanju navijač Crvene zvezde, gađan petardom dok je izvodio korner.

Takođe, po završetku prvog poluvremena došlo je do manjeg incidenta kada su sa istočne tribine poletele plastične flaše prema fudbalerima Olimpijakosa, jedan od njih je uzvratio, na šta su reagovali iz stručnog štaba Partizana i nastalo je kratko komešanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spektakl u Humskoj, Partizan dočekuje Olimpijakos

Izvor: RTS, 25.Jul.2017

Fudbaleri Partizana i Olimpijakosa igraju prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč na stadionu u Humskoj igra se od 20.45 uz direktan prenos na našem Prvom programu. Duel možete pratiti i putem lajv striminga na našem portalu. ...

Nastavak na RTS...

Greške se ne praštaju u Evropi - Partizan dobar, ali poražen!

Izvor: Sportske.net, 25.Jul.2017

Prekid serije - 11 meseci, 40 utakmica.. Partizan je poražen od Olimpijakosa u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona...Igra solidna, rezultat - loš...Partizan je u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona poražen od Olimpijakosa sa 1:3 (1:1), iako je bio bolji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.