OCENE: Ćirković je štoper za Partizan, Branko Ilić i nije baš za vezistu, ali je zato Nikolić položio najteži evropski ispit!

Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OCENE: Ćirković je štoper za Partizan, Branko Ilić i nije baš za vezistu, ali je zato Nikolić položio najteži evropski ispit!

Milan Lukač 7 – imao je sreću da u drugom minutu šut Kejna zaustavi prečka, ali i dovoljno pameti i obazrivosti da u nastavku meča istrči i pokupi svaki centaršut fudbalera iz Londona. Takve njegove intervencije uticale su na porast samopouzdanja celog tima i potvrdile da je upravo Lukač možda i najjači deo Partizanove odbrane.

Miroslav Vulićević 7 – Standardno dobar učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << desnog beka. Oslonio se na iskustvo, znao je u svakom trenutku kako da se postavi i koliko sme da se „zaleti“ ka Lorisu. U prvom delu delako ubedljviji u napadačkim akcijama, u nastavku se pametno povukao na svoju polovinu i u potpunosti nadmudrio strahovito brzog Arona Lenona.

Lazar Ćirković 7,5 – Impresivan debi mladog štopera u zvaničnim utakmicama za Partizan. Novajlija iz Rada plenio je mirnoćom, bez naznaka panike rešio sve situacije pred svojim šesnaestercom, povremeno ostavljajući utisak kakav je, na primer, Stefan Savić imao na debiju u Ligi šampiona. U igri Ćirkovića nije bilo prevelike mudrosti, međutim, ni komplikacija, što bi mogao da bude nagoveštaj da su crno-beli dobili defanzivca za duži period.

Vojislav Stanković 6,5 – Slabiji deo štoperskog tandema. Doduše, sve što je bilo do njega odradio je na zadovoljavajući način, ali tako panično i u strahu, kao da čeka da se utakmica što pre završi. S druge strane, poput kompletnog tima popravio je igru u drugom poluvrmenu, kad je valjda shvatio da fudbaleri Totenhema nisu vanzemaljci, pa u tom delu igre gosti nisu ni imali čestitu priliku.

Vladimir Volkov 6,5 – Sasvim zadovoljavajuća partija reprezentativca Crne Gore, ako se zna da mu je meč sa Totenhemom bio prvi ozbiljan posle oporavka od povrede.Zbog obnove iste zamenjen je početkom drugog dela, a do tad je uštopovao Tausenda, iskazao ogromnu borbenost i bio jedan od igrača koji je zaslužio aplauze publike. U odbrambenim zadacima solidan, izostali ataci i prepoznatljiva ubacivanja iza leđa protivnika.

Branko Ilić 6,5 – Uz Danka Lazovića možda i najmanje jaka karika u Partizanovom lancu. Mada, igrao je na, za njega, atipičnoj poziciji zadnjeg veznog i sve dok nije zamenjen delovao prilično nesigurno. Toliko da se stekao utisak da gosti pored njega prolaze bez problema. Daleko vidljiviji je bio njegov učinak kad je trebalo da započne napad, a imao je i jedan soloprodor, posle kojeg je spremio sjajnu šansu Lazoviću. U drugom delu značajno bolji nego u prvih 45 minuta.

Nikola Drinčić 7 – miran „na lopti“, precizan u pasu, požrtvovan u odbrani do te mere da se vraćao čak i na mesta Vulićevića i Volkova kad bi bekovi krenuli napred. Plenio borbenošću i uz Sašu Ilića predstavljao žilu kucavicu Partizanovog tima. Šteta samo što nije dobio priliku da iz slobodnog udarca stavio Lorisa na muke. Nismo sigurni da bi golmanu Totenhema bilo svejedno.

Danilo Pantić 6,5 – imao je dve šanse i ne bi mu trebalo zameriti što ih nije iskoristio, jer mu je tek 18 leta, a ni pozicije iz kojih je šutirao nisu bile baš savršene. Plus, ovo mu je prva velika utakmica u karijeri i sasvim pristojno je izgledao u polju. Možda mu je nedostajalo malo više sportske drskosti da napadne nadmenog rivala, ali zaslužio je prelaznu ocenu.

Saša Ilić 7,5 – još jedna fantastična partija kapitena Partizana čije vreme ne prolazi. Konačno na prvom mestu (u centralnom delu veznog reda) i napokon od početka utakmice, legendarni broj 22 delio je lopte kao rukom, razigravao Pantića, Grbića i Lazovića, trošio se vraćajući se u odbranuda zatvori napade Totenhema, stigao čak i da zapreti atipičnim udarcem sa distance i bio u svakom smislu pokretačka snaga Partizana. I kakve veze ima što mu je 37 godina kad sevečeras činilo da zna više fudbala i od pojedinih fudbalera ekipe iz Londona.

Petar Grbić 7 – U prvom poluvremenu sigurno najkonkretniji i najbolji fudbaler crno-belih. U jednoj prilici se našao, dve je spakovao saigračima, prodao je „lažnjak“ odbrani Totenhema, ali... U drugom delu kao da je izgubio snagu. Uprkos tome, zadovoljavajući i jedan od boljih učinaka nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda koji kako vreme prolazi postaje sve važniji za igru Partizana.

Danko Lazović 6 – jedno veliko ništa kad je reč o realizaciji. Da je umesto ili pored njega igrao Škuletić možda bi Partizan i pobedio, ovako će Grobari žaliti što bivši reprezentativac nije iskoristio bar jednu od nekoliko izvanrednih šansi. Opravdanje za promašaje može da bude što je igrao sam u napadu i što se „trošio“, ali opet... Takve prilike i igrači slabijeg rejtinga moraju da koriste. Jednostavno, navikao je publiku na bolje i trebalo je da bude zamenjen.

IZMENE

Nemanja Petrović (od 54. minuta) 6 – toliko bojazni odavno nije viđeno od mladog reprezentativca. U svakom kontaktu sa loptom bio je preplašen, a tremu je donekle savladao tek pred kraj susreta.

Saša Marković (od 68.minuta) 6,5 – vrlo dobro odmenio Branka Ilića na poziciji zadnjeg veznog i pokazao da to što ne igra standardno ne mora uvek da znači da ne može da bude od koristi. Za borbenost i trčanje zaslužio je i veću ocenu, ali je falilo malo više kretnje napred.

Predrag Luka (od 85. minuta) bez ocene – igrao premalo da bi se donosili zaključci, sve što je uspeo da uradi jeste da zaradi žuti karton.

TRENER

Marko Nikolić 8,5 – iznenadio je publiku, verovanto i igrače, odabirom startnih 11, debijem Ćirkovića i prekomandom Branka Ilića na mesto zadnjeg veznog.  I – sve pogodio! Bio je verovatno najbolji „igrač“ Partizana večeras, odlično postavio utakmicu iako nije mogao da računa na trojicu standardnih prvotimaca (Brašanac, Andrija Živković, Škuletić), osim iznuđene izmene na levom beku ostale dve je pravio smisleno, a jedini minus mu je što nije dao bar koji minut Fofani umesto nepreciznog Lazovića. Imao je naspram sebe najjačeg protivnika za vreme mandata u Humskoj i za razliku od mečeva sa Ludogorecom i Nefčijem u potpunosti položio ispit, naročito na psihološkom planu, pošto mu je ekipa u svakom delu utakmice ličila na evropsku, ne padajući na greškama iz psihologije.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.