Novosti: Bjeković predsednik, ponuda Zečeviću, Tomić ostaje

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: Bjeković predsednik, ponuda Zečeviću, Tomić ostaje

Nenad Bjeković će biti novi predsednik Partizana, a njegov protivkandidat na sramno prekinutog Skupštini Ivan Ćurković će dobiti "titulu" počasnog predsednika, rezultat je kompromisa dve zavađene strane u Humskoj.

"Novosti" prenose da će, posle dugih trzavica koje su kulminirale sramnim scenama na nedavno održanoj Skupštini kluba, "žrtve” dogovora, po svemu sudeći, biti Milorad Vučelić, Miloš Vazura >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Vladimir Vuletić.

Isti izvor navodi da je današnjem sastanku sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom prethodio susret “zavađenih” strana na stadionu u Humskoj 1. Prihvaćen je predlog Nenada Bjekovića o novoj Izbornoj skupštini, ali i podeli funkcija u budućoj upravi crno-belih.

"Novosti" prenose da se danas pojavila ideja da se nova Izborna skupština održi u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, ili ponovo u SC “Teleoptik”. Inače, Bjeković je odmah odustao od organizacije “paralelne” skupštine 6. juna. Odlučeno je da se ona posle svih dodatnih konsultacija održi u što kraćem roku, jer je trener Tomić za 8. jun zakazao prozivku i početak priprema za novu sezonu.

"Za četvrtak je zakazan novi sastanak kada će obe strane doći sa po još dva člana. Nadamo se da će se tada u potpunosti približiti stavovi i da će se doći do zajedničkog rešenja. Ovaj sastanak je protekao u prijateljskom tonu i mogu da kažem da su se i Ćurković i Bjeković izdigli iznad situacije pokazavši želju da naprave kompromis. Pomerili smo se sa mrtve tačke i očekujem da se u četvrtak postigne dogovor koji bi bio iznet kao predlog pred Skupštinu Partizana", rekao je predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Bjeković veruje da će uskoro biti pronađeno rešenje za dobrobit Partizana.

"Nismo sada ništa predlagali, pa ni Ćurkovića za počasnog predsednika, imaćemo novi sastanak u četvrtak, posle njega moći ćemo nešto više da kažemo. U svakom slučaju, zadovoljan sam ovim sastankom", naglasio je Bjeković.

Nekadašnji prvi čovek crno-belih Ćurković je naveo da "mali koraci vode u budućnost velikog sjaja".

"Ima još stvari koje bi trebalo da se regulišu, ali u principu ništa nije sporno. FSS je naša krovna organizacija i normalno je da je uvek tu kada se ovakve situacije dogode. Sastaćemo se ponovo, a ono što je sigurno je da ne sme da se ponovi onakva Skupština. Ukoliko se to dogodi onda je to kraj Partizana", jasan je Ćurković.

Predsednik FSS Kokeza je napomenuo i da, shodno Statutu FSS, ovlašćenja ne mogu da se koriste i oni koji su odsutni sa Skupštine ne mogu da učestvuju u radu, a upravo je ovaj detalj bio osnovni kamen spoticanja na nedavnoj Skupštini.

Podela funkcija

"Novosti" prenose i ko bi mogao da dobije najodgovornije funkcije u Partizanu: Mile Jovičić (potpredsednik), Žarko zečević (biće mu ponuđeno mesto potpredsednika), Marko Vjetrović (generalni direktor), Ivan Tomić (ostaje trener).

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.