Drama u Baru: Partizan sačuvao pobedu u poslednjoj sekundi!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Baru: Partizan sačuvao pobedu u poslednjoj sekundi!

Krenuo je Partizan - pobedom!

Najtrofejniji tim ABA lige trijumfalno je počeo novu sezonu u regionalnom takmičenju, duelom protiv Mornara u Baru, gde je tim Aleksandra Džikića došao do "tesne" pobede rezultatom 58:57 (10:18, 17:10, 15:15, 16:14).

Koš za vođstvo, ispostavilo se i za pobedu, postigao je Novica Veličković, a najbolji igrač domaćeg tima Džons je u poslednjoj sekundi promašio polaganje posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << solo akcije i tako je trijumf pripao Beograđanima.

Foto: aba-liga.com/Mornar

Kod crno-belih, koji su u prvom poluvremenu bili na neprijatnih "-12", samo je Amerikanac Hečer upisao dvocifren broj poena (11), a važan doprinos prvom slavlju na "Jadranu" ove sezone dali su Marinković sa 9 (tri trojke), Veličković sa 8 i Ratkovica sa 7 poena.

Foto: aba-liga.com/Mornar

Poraženi tim predvodili su Amerikanci Voler sa 15 poena i Džons sa 14.

Meč je odigran u prelepom ambijentu, pred krcatim tribinama hale "Topolica" gde je ekipa Aleksandra Džikića imala veliku poddršku vernih navijača.

Taj "vetar u leđa" nije igračima Partizana dao impuls na početku meča koji je protekao u boljoj igri domaćeg tima. Mornar je iz minuta u minut gradio prednost zahvaljujući preciznom šutu spolja, ali i katastrofalnom izdanju crno-belih u napadu. Rezultat svega toga je vođstvo Barana 22:10!

Ipak, Beograđani su se trgli na vreme i već do poluvremena ušli u rezultatski egal sa vrlo motivisanim domaćinom.



Posle 22:10, gosti su napravili seriju i "okrenuli" na 26:24. Od tog trenutka, pa do samog kraja, viđena je rezultatska "klackalica", doduše i rastrzana igra obe ekipe koje su zbirno sakupile 41 izgubljenu loptu. Mornar jednu više od protivnika.

Hečer je bio ključni igrač Partizana u naletu kojim su Beograđani istopili tu prednost rivala, a u poslednjoj deonici, u kojoj je vođstvo prelazilo sa jedne na drugu stranu na svakih tridesetak sekundi, odgovornost su preuzeli Marinković, iskusni Ratkovica i, naravno, Veličković.

Važno je reći da su igrači Mornara Mijović i Elis, u trenucima kada je rezultat lomio, u dva napada zaredom promašili četiri slobodna bacanja i time, u velikoj meri, odmogli svom timu da na kraju trijumfuje. Igrači domaćeg tima su, i generalno uzevši, podbacili u tom segmentu sa 9/19 sa penala.

Foto: aba-liga.com/Mornar/MEDIA Pro

Rezultatska neizvesnost koja je trajala od poluvremena, obeležila je i samu završnicu utakmice.

Partizan je floterom Veličkovića poveo 58:57 i tim rezultatom ušlo se u poslednji minut. Mornar nije iskoristio naredni napad, kao ni Partizan preko Hečera, koji je promašio sa poludistance i domaći tim je tako dobio priliku da reši meč u poslednjem posedu.

Odgovornost je preuzeo Džons, ispred sebe je imao Vrapca, koga je uspeo da obiđe, ali ne i da poentira na polaganju, mada su mnogi u hali videli tu loptu u obruču...

Foto: aba-liga.com/Mornar/MEDIA Pro

MORNAR - PARTIZAN 57:58 (18:10, 10:17, 15:15, 14:16).

MORNAR: Džons 14, Krstić 3, B. Radunović 8, Vujošević, Ćalić 2, Mijović 6, M. Radunović, Pantić, Dikerson 4, Elis 5, Hadžibegović, voler 15.

PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 7, Vrabac 2, Marinković 9, Veličković 8, Majstorović 5, Birčević 3, Korpivica, Andrić 3, Hečer 11, Pot 2, Luković 6.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Liga Šampiona,   Crvena Zvezda

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.