Nikolić: U regularnim uslovima možda se još neko umeša u borbu za titulu!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: U regularnim uslovima možda se još neko umeša u borbu za titulu!

"Novinari, ne morate da analizirate samo igru Partizana... U našem fudbalu ima posla za vas", poručio je Nikolić medijima uoči susreta sa Donjim Sremom

Jedna tradicija hrabri, druga opominje. Dobio je Partizan četiri poslednja duela sa Donjim Sremom, prošle godine od Pećinčana nije primio gol, a dao im je osam, ali ga pred još jedan međusobni susret  "žulja" činjenica da u prva dva prolećna kola nije uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ostvari pobedu.

Zato uoči gostovanja na Karađorđu (subota, 17 časova) Marko Nikolić od izabranika traži da pozornost podignu na najviši nivo.

"Za Partizan je pobeda uvek imperativ, a ona ovog puta dobija dimenziju više, s obzirom na dva neplanirana remija. Ne očekuje nas lak posao, ali imamo jasan cilj, da osvojimo tri boda", kaže Nikolić.

"Pritisak pred put u Novi Sad je pojačan, ali očekujem reakciju ekipe, da igrači pokažu lojalnost i odanost klubu i podignu mogućnosti na gornju granicu, čak je i prebace ih preko granice bola"

Šef struke crno-belih potvrdio je Milan Lukač neće braniti ni drugu utakmicu uzastopno (povreda zgloba), dodao da u konkurenciji za tim neće biti ni Predraga Luke (u ponedeljak počinje da trenira), ali je nagovestio nekoliko promena u odnosu na tim koji je igrao protiv Voždovca i niškog Radničkog.

"Verovatno će biti malih promena, ali onog momenta kad je prelazni rok završen ovo je najbolji mogući tim u zemlji i na svetu. Igrači imaju moju odršku, tu sam da ih kritikujem u četiri zida, a da ih zaštitim u javnosti kad dođu teški trenuci".

Prema Nikolićevoj oceni, Parni valjak ne kuburi sa problemom neefikasnosti, iako je utisak da posle odlazaka Petra Škuletića i Danka Lazovića lider Superlige teško stvara šanse, a retko ih i koristi.

"Ne može daleko najefikasniji tim lige, a to smo mi, da ima problem neefikanosti. Uostalom, dali smo gol na prošloj utakmici (poništen), na kojoj je protivnički golman proglašen za najboljeg pojedinca. Zato ne vidim tendenciju da nam je problem u napadu ili odbrani".

Uz pohvale na račun napadača Donjeg Srema, Miloša Bogunovića i Darka Spalevića - koje je označio glavnim pretnjama odbrani njegovog tima - trener Partizana nije želeo da se osvrće na medijsko prepucavanje čelnika crno-belih i Crvene zvezde, uvijeno u oblandu da "neki igraju prijateljske utakmice". Ali, Nikolić je pozvao medije da o tim pojavama, ako ih ima, izveštavaju.

"Nisam se oglašavao na tu temu, niti je to domen mog posla. Mogu samo da apelujem na novinare, koje vidim kao korektivni faktor, kad su neke pojave u pitanju. Ne morate samo da analizirate igru Partizana i citirate šta je Marko Nikolić rekao. Imate pravo da komentarišete i druge stvari. A u našem fudbalu ima toliko pojava da i za vas ima posla".

S obzirom ne kikseve večitih, da približavanje Čukaričkog i Vojvodine, jedno od pitanja Marku Nikoliću bilo je da li očekuje da se neki treći klub, osim Partizana i Crvene zvezde umeša u borbi za titulu. Na primer, Čukarički, koji sutra igra sa Borcem ili možda Novosađani, koji gostuju na stadionu "Rajko Mitić"?

"U normalnim i regularnuim uslovima - zašto da ne? Biće možda jasnije već posle ovog kola. Prolećni deo prvenstva je uzbudljiv, jer se posle svake runde smanjuje broj bodova u opticaju. Već posle ovog vikenda znaće se više", dopunio je Marko Nikolić.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.